Прескочи до съдържание

Хапване и пийване във Венеция - къде и колко?


n1ck

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Към 10-ти февруари ще отскочим до Венеция с приятели за 3-4 дена, но от нещата, които изчетох в интернет (включително тук), ситуацията с храната е доста неприятна, нетипично за Италия. Прочетох коментари от типа: "най-гадната храна в цяла Италия", "сервираха ми замразена пица", "трудно се намират ресторанти, които не са tourist trap-ове", etc. 

 

Предполагам, все пак, е невъзможно да няма приятни местенца за хапване на типични за Италия цени. Нека, ако някой има нещо в предвид, да сподели. Имена или линкове биха били добре дошли.

 

P.S. Живял съм 2 години в Италия, знам, че храната в ресторантите не е евтина като в България, но поне да е качествена.

 

P.S. И във Венеция съм ходил 2 пъти, но за по 1 следобед, колкото да разгледам основните забележителности. Сега ситуацията с храната е от по-голяма важност. :)

Връзка към мнение

Не мога да помогна много с това къде да се яде, но мога да кажа къде не :) ,

Бях там преди години, повече ядяхме на континента в Lido (там бяхме отседнали). Не помня имена, но помня едно кафе на самия площад Сан Марко с жива музика (пиано и още нещо имаше). Беше хубаво , но за 2 кафета и 2 десерта дадохме около 70Е. НЕ препоръчвам :) 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Когато кацах във Венеция след първата ми щатска епопея, специално бях попитал един познат италианец, който живее в Падуа (близо до Венеция) да ми препоръча място за хапване. Човека беше просто във възторг от някакви кюфтенца и аз се заех да ги търся. 

 

Еми, оправям се с модерните технологии, смея да твърдя повече от добре, но буквално седях пред точния адрес след навигация с ГПС и така и така не го видях това заведение с тия кюфтенца. Пет пъти обикалях нагоре-надолу по улицата и нищо. Ако успееш да се справиш да споделиш после дали си заслужава целия зор :)

 

Ето това е мястото: https://plus.google.com/109203264290552967054/about?hl=en

 

Вече има гугъл стрийт вю там, ето май това е заведението, доста апокрифно.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Във Венеция съм яла вкусно и на сравнително нормални цени извън туристическите зони. Мога да препоръчам едно заведение, на площад Сан Джеремия.

Ама съм забравила името, давам координати.  45°26'35.69"С 12°19'29.27"И

Връзка към мнение

И мен са ме водили, хора живеещи във Венеци, в ресторанти извън туристическите места. Местата са били страхотни. За съжаление не мога да дам адреси и координати, но за да поподнеш на нещо читаво излез извън туристическата зона.

Връзка към мнение

"Замразената пица" беше извън туристическите места, така че не е ясно. За Италия знам едно, където ядат италянците, там трябва да е вкусно. Те са доста взискателни като клиенти :). Така, че ослушваш се къде са, те викат много и там би трябвало да може да се яде ;) .

Връзка към мнение

Хм, като се замисля аз освен пицата на парче, купувана по туристическите места, друга кофти храна там не съм яла, без да съм подбирала заведенията. Ама от италианците знам, че един уважаващ себе си италианец никога няма да яде пица на парче. /тя е за туристите и студентите/.

Връзка към мнение

И аз ще дам едни координати, че не знам името -  45°26'3.29"N  12°19'24.41"E. Миналото лято бяхме там и ядохме невероятна пица. Но да знаеш, че местните студенти правят голяма опашка на това място вечерно време и се чака доста. След това тези студенти се насочват към средата на площада, където сядат на земята и започва едно свирене с китари, танцуване и размяна на пица. Много добро настроение създават. Иначе пицата е супер и беше на приемлива цена.

Редактирано от Nati
Връзка към мнение

За два дни във Венеция ядох най-вкусната и най-гадната пица в живота ми. Първия път точно зад Сан Марко в уличките в малък изискан ресторант. За две пици и две бири платихме 35€ но си струваше наистина. На другия ден пак там зад площада влязохме в един от ресторантите с викачи на улицата. Отвън изглеждаше добре, вътре беше празно и приличаше на кебаб... Няма нужда да казвам че не беше вкусно и попаднахме в туристически капан. Но не мога да дам координати и аз беше преди година а и Венеция е като лабиринт и уличките се приличат..

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И ние пробвахме един ресторант точно зад Сан Марко и мога да кажа, че яденето и обслужването беше на ниво. Дори не вземаха "коперто". Ние казахме на сервитьора за замразената пица от предния ден и че ако е така при тях - няма смисъл. А той обеща, че няма да ни разочароват. Ние искахме само пица, но те така представиха пресните риби и специалитети, че не устояхме и мога само да кажа, че изобщо не съжаляваме, яденето беше наистина много вкусно.

Така, че човек има нужда и от малко късмет.

Редактирано от БраниB
Връзка към мнение

Аз пък ядох едни страхотни равиоли на топ туристическо място, в открито ресторантче с гледка към ponte Rialto, но си бяха на ниво. Тирамисуто и шприца навсякъде също бяха супер.

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

По Нова Година, след няколко ходения до Венеция, най-после попаднах на страхотно място за хранене, тип ресторант.

Цените- прилични, порциите- доста добри, с предварително указана такса на човек по 2 евро за хляб и обслужване.

Менюто беше много богато на предложения с морска храна, по другите маси ядяха много паста с морски дарове, а в менюто фигурираха 4 различни такива.

Препоръчвам горещо.

Седнахме около 12,30 на обяд и имахме късмет, тъй като само половин час по-късно нямаше нито една маса и на двата етажа, както и на излизане видяхме вече доста чакащи.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187870-d1034690-Reviews-Taverna_San_Trovaso-Venice_Veneto.html

IMG_20181231_131456.jpg

Редактирано от Тони
Добавяне на снимка
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тъкмо се чудех къде съм хапвал във Венеция и се сетих, че бяхме седнали в една траттория, която имаше маси на тротоара до един от големите канали. Беше много вкусно и приятно. Хапваш си, пийваш си вино, а покрай теб минават гондоли. Сега се поразтърсих да се сетя и я намерих: https://goo.gl/maps/jZeC7FYtevG2  Trattoria Da Giorgio 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.