Прескочи до съдържание

Жителка на планетата Земя


Препоръчани мнения

Бих искала да се представя на всички магеланци :)Казвам се Иванка Маринова и съм от Варна.Покрай средното ми образование имах щастието през комунизъма да пътувам на пътнически кораб...,но това ме запали за цял живот .Пътешественичка съм по душа и призвание.Сега живея и работя в Доха ,Катар и се чувствам като у дома си:)) В стил Антъни Бурдейн ,където и да ходя пробвам храната :)))Ако знаете какви неща съм опитвала :)))Сега съм се насочила към Южна Азия.

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Здравей и добре дошла!

 

Знам, че тук има поне още една върла почитателка на Антъни Бурдейн, ама нека тя сама да си каже коя е :) .

И за мен едно от задължителните неща при пътуването е да опитвам от местната кухня, ама има неща, дето не мога да преглътна :lol: .

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

На мен пък точно храната винаги ми е слабото място. Планирам, правя струвам и накрая не остава време точно да видя къде и какво да ям. Както и да е, добре дошла :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря!Много мило:)) Обожавам да готвя,но и да пробвам нови вкусове.Последното ми откритие е филипинската кухня :))) и съм на път да купя билети покрай тази невероятна промоция :)

Връзка към мнение

Благодаря!Много мило :)) Обожавам да готвя,но и да пробвам нови вкусове.Последното ми откритие е филипинската кухня :))) и съм на път да купя билети покрай тази невероятна промоция :)

 

То за тая промоция позакъсня малко, жалко че щеше да ти е перфектно от там. Но друга ще дойде!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да.От желанието ми за нови пътешествия намерих Магеланци :)))в нета.А като бонус от сайта и суперпромоции :)) А от Доха ми е супер достъпна Азия и ще си ходим където си искаме :))

Връзка към мнение

Здравей, Иванка , и аз мисля, че едно от основните неща за правене, отивайки в далечна ( не географски, а културно) страна е точно пробването на местната кухня, винаги го правя в Азия, но не ходейки по някакви ресторанти, а директно от улицата, заедно с тях, където може да ги усетиш по-близки и да се слееш с местните, поне за малко. За мен това е най-вълнуващото нещо - допира с различни от мен хора, с различна от нашата култура, а храната ти дава тази възможност. Във Виетнам ядох направо от един казан на улицата в някакъв бордей. Зная, че много хора го избягват заради страх от болести , ни всеки има правото да избира дали да го прави. Аз досега не съм имала проблеми, дано и за напред е така.

Доха е прекрасна отправна точка и наистина е "грях"  да не се възползваш :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За съжаление все още са валидни визите за нас.Но шофьорските книжки ги признават .Скоро ще ходя в бг посолството тук и пак ще питам.

Тук в Катар най -често имам контакти с филипинци и индийци.Не ме питайте как работя с тях:)))Един приятел КДП беше 10 години на кувейтски танкери и коментира за тях,че те само от пръчка разбират:))))

Връзка към мнение

Добре дошла , то и за бедуините се говори , че по време на дългите пустинните преходи са онождали камилите ама виж петрола как променя нещата.

Филипинци и индийци просто са нямали тоя късмет ;)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За бедуините имаш предвид катърците ли ?:)) Миличките и те са много зле :))))Явно никоя красива и бяла арабка не е искала да се жени за тях и доста са внасяли булки от ...Африка.Някой са откровено негри и в мой стил съм ги кръстила афрокатърци :)))

Но по правилото на Парето (много го харесвам това правило 80/20)има 20 % с функциониращи мозъчни клетки :)) Обожавам интелигентните представители от всяка нация на земята.

Връзка към мнение

Бих искала да се представя на всички магеланци :)Казвам се Иванка Маринова и съм от Варна.

Добре, дошла

 

Сега живея и работя в Доха ,Катар и се чувствам като у дома си :))

Не е ли малко по-горещо там, отколкото у дома ;):rolleyes: ?

 

В стил Антъни Бурдейн ,където и да ходя пробвам храната :)))Ако знаете какви неща съм опитвала :))

Ами виж тогава се разпиши в тази тема ;)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

:) Тук е адска жега през лятото.Сега са симпатичните 20-25 градуса.Катар е спокойна и осигурена държава.Напомня ми бг преди революцията.И за куриоз трябваше да дойда да работя тук за да ае почувствам бял човек.

Разбирам ,че е нова дестинация за магеланци също и Бахрейн

Ако получа вдъхновение :)) ще опиша бахрейнското ми трипче

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.