aleksandrina Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 35 минути , muchachote каза: Зачудих се дали да не я измия под топла вода. Можеш. Но после мнооого хубаво трябва да изсъхне. И аз по- скоро бих казала- нова. 2
darinamarinova Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 @muchachote За клавиатурата си нямам на идея, но за петна ползвам този спрей. Кръв, шоколад, лютеница, червено вино, досега няма случай нещо да не е излезнало, по-леки дори и стари петна излизат безотказно. Само са малко дразнещи продаващите ги, сега съм си намерила супер свестен човек, който не ме занимава с техните психарски събирания. https://www.amway.bg/Спрей-за-предпране-Amway-Home™-SA8™/p/110403 Правилото е, че не трябва да е третирано с друго, иначе има опция да не излезне. 4
ven62 Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 44 минути , muchachote каза: Искам да се оплача. Днес ми беше черен ден. В работата седнах пред компа с буркан компот от праскови. Исках да го изпия/изям "работейки" и току що го бях измил. Бурканът, мокър и вече отворен, ми се изплъзна от ръцете и падна на клавиатурата!!!!!!!!!😱 Изтръпнах. Всичко вътре, и течност /захаросана!!/ и праскови, се изля по и под клавишите и по ризата. Колегите не видяха, опитах да я избърша с влажен парцал, но парченца праскови останаха в улейчетата между клавишите, а и цялата клавиатура лепка. Зачудих се дали да не я измия под топла вода. Но вътре няма ли кабели? Няма ли нещо да се повреди? Шефът все още не знае, но ако утре зам. шефчето разбере ще вдигне мини- скандал за нищо. Знам, че клавишите се вадят един по един, но това са около.......100 клавиша. Вкъщи слагагам в белина ризата, бяла на черни раета, и след половин час отивам да я извадя. Черните раета са станали на места червено- оранжеви. 😩 Ще трябва да се разделя с нея. Уроци: 1.Не яжте на работното място. 2. Не купувайте евтина белина. Сега сложи и клавиатурата в белината. После следвай пътя на ризата и по отношение на клавиатурата. ------------ Утре си купи една нова клавиатура и готово. Обикновените са евтини, така като те слушам едва ли си с някоя специализирана/скъпарска. Ако наистина имаш проблем с шефовете и спешно ти трябва нова - пиши на лични и утре сутринта се приготви да минеш през центъра (София) да ти дам (подаря) една . 2
bobole4e Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 Понеже аз редовно си заливам клавиатурата, в пристъп на свободно време и ентусиазъм съм я разглобявала. Не е сложно, пипкаво е, не се вадят клавишите един по един, ноооо... винаги после като я сглобя нещо не сработва. Може да е малко и незначително, но дразни. И купувам нова. Обаче пазя старата за резерва, като залея следващата, докато купя нова - зависи от щетите. 3
дядо Пепи Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 57 минути , Стоянка каза: замяна с клавиатура в рамките на 40-60 лв на (Е)Леново ще е ок Този мач го играх преди месец. Отказаха ми 5-6 клавиша. Не подред, а на различни места. 4 месеца след изтичане на гаранцията. Оказа се, че близо до нас е фирменият сервиз ( Lenovo ) . Или единият от многото. Tри дни диагностика. Десет дни смяна на клавиатура. "Удоволствието" ми струваше 285лв. Няма компот, кафе, или каквито и да са екстри. 2
ven62 Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 2 минути , дядо Пепи каза: Този мач го играх преди месец. Отказаха ми 5-6 клавиша. Не подред, а на различни места. 4 месеца след изтичане на гаранцията. Оказа се, че близо до нас е фирменият сервиз ( Lenovo ) . Или единият от многото. Tри дни диагностика. Десет дни смяна на клавиатура. "Удоволствието" ми струваше 285лв. Няма компот, кафе, или каквито и да са екстри. Вероятно става въпрос за лаптоп?
дядо Пепи Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 1 минута , ven62 каза: Вероятно става въпрос за лаптоп? Мхм.
ven62 Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 4 минути , дядо Пепи каза: Мхм. Виж сега. Това е като на самолета да не ти се мърда стрелкичката на един от 1000-та циферблата... и да се жалваш, че ония от сервиза на Луфтханза не са ти сменили само строшената стрелкичка, а половината фюзелаш. Нали и тези от сервиза семейства хранят. 1
Victoria Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 Преди 1 час, muchachote каза: Искам да се оплача. Днес ми беше черен ден. В работата седнах пред компа с буркан компот от праскови. Исках да го изпия/изям "работейки" и току що го бях измил. Бурканът, мокър и вече отворен, ми се изплъзна от ръцете и падна на клавиатурата!!!!!!!!!😱 Изтръпнах. Всичко вътре, и течност /захаросана!!/ и праскови, се изля по и под клавишите и по ризата. Колегите не видяха, опитах да я избърша с влажен парцал, но парченца праскови останаха в улейчетата между клавишите, а и цялата клавиатура лепка. Зачудих се дали да не я измия под топла вода. Но вътре няма ли кабели? Няма ли нещо да се повреди? Шефът все още не знае, но ако утре зам. шефчето разбере ще вдигне мини- скандал за нищо. Знам, че клавишите се вадят един по един, но това са около.......100 клавиша. Вкъщи слагагам в белина ризата, бяла на черни раета, и след половин час отивам да я извадя. Черните раета са станали на места червено- оранжеви. 😩 Ще трябва да се разделя с нея. Уроци: 1.Не яжте на работното място. 2. Не купувайте евтина белина. Няма проблем да я измиеш под течаща вода, но не знам доколко ще ти помогне за лепкавото. Също така се приготви за няколко дни съхнене след операцията. Няма какво да се ядосваш - това е просто клавиатура, в най-лошия случай ще вземеш нова. И наистина такива неща се избягват пред компютър. 🙂 1
cybersimo Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 преди 12 минути , дядо Пепи каза: Мхм. клавиатура за лаптоп за всякакви марки струва между 35-50 лв за 90% от моделите. смяната е около 15-20 лв (отнема между 15 минути и 2 часа) не е трябвало да ходиш в официален/оторизиран сервиз 2 1 1
дядо Пепи Публикувано: 10 ноември, 2021 Публикувано: 10 ноември, 2021 Преди 1 час, cybersimo каза: не е трябвало да ходиш в официален/оторизиран сервиз Разбрах го, ама малко късничко. 😕 1
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 Отиде ми рецептата за кокосово къри с пиле и спанак 😭 Отворих пакета със спанак, закупен от кауфланд на ЕТ ЗП Ивайло Малджански и отвътре изпълзяха поне 3 вида листни въшки, гъсеници и редица неизвестни буболечки. Сега освен, че не знам какво да сготвя и как да го изхвърля, защото го изсипах в купа с вода, съм и ужасно погнусена от всички лазещи неща в мивката ми. 9
Coo Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 преди 6 минути , Lindt каза: Отиде ми рецептата за кокосово къри с пиле и спанак 😭 Отворих пакета със спанак, закупен от кауфланд на ЕТ ЗП Ивайло Малджански и отвътре изпълзяха поне 3 вида листни въшки, гъсеници и редица неизвестни буболечки. Сега освен, че не знам какво да сготвя и как да го изхвърля, защото го изсипах в купа с вода, съм и ужасно погнусена от всички лазещи неща в мивката ми. Остави ги на балкона, разни пилета ще замезят с кеф сочни и пресни гъсеници с въшки по това време на годината 🙂 1
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 В момента, Coo каза: Остави ги на балкона, разни пилета ще замезят с кеф сочни и пресни гъсеници с въшки по това време на годината 🙂 Ех, те заспаха вече пилетата. Цял ден ни кръстосват терасатата, ама чак сега отворих плика с ужаси.
Фил Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 преди 43 минути , Lindt каза: отвътре изпълзяха поне 3 вида листни въшки Погледни го от добрата страна - платила си за зеленчук, а получаваш мръвки! 7
домосед Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 преди 5 часа, Lindt каза: 3 вида листни въшки, гъсеници и редица неизвестни буболечки Когато съм правил забележка в заведение в Южна Африка с аналогично съдържание по адрес на поднесената ми салата, отговорът е бил: - Не са хлебарки. Няма какво да те притеснява. 2 8
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 преди 5 минути , домосед каза: Когато съм правил забележка в заведение в Южна Африка с аналогично съдържание по адрес на поднесената ми салата, отговорът е бил: - Не са хлебарки. Няма какво да те притеснява. Що за дискриминация? Аз всичките буболечки не искам да ги ям 🙃 1
traveler Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 Това е био спанак.Щом има толкова буболечки значи не е пръскан с разни гадости. Тъй че го почисти от животинките и си го сготви. Без майтап. 2
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 преди 41 минути , traveler каза: Това е био спанак.Щом има толкова буболечки значи не е пръскан с разни гадости. Тъй че го почисти от животинките и си го сготви. Без майтап. Така правя със салатите, но при 1-2-3 буболечки. Този 500 грама спанак имаше по няколко животни на всяко листо. Изхвърлих го, не мисля че е чист продукт, по-скоро не е подготвен правилно за пакетиране. 4
funny Публикувано: 30 ноември, 2021 Публикувано: 30 ноември, 2021 Не намирам по-подходяща тема ама и тази с оплакването става . Да ни е честита новата придобивка. Освен че света тотално се побърка в последно време и контрола стана от всички посоки, ... сега това не е достатъчно та и колите ще са под контрол . "Всички нови модели, които излизат на пазарите в страните от ЕС, от 6 юли следващата година трябва да са снабдени с интелигентен ограничител на скоростта (Intelligent Speed Assistant - ISA), реши окончателно Европейската комисия. За колите, които към тази дата вече се продават, срокът за снабдяване със системата е началото на 2024 година." https://www.dnevnik.bg/skorost/2021/11/29/4287454_ogranichiteliat_na_skorostta_stava_zaduljitelen_za/?fbclid=IwAR2-Jx4PgqbydONorRdzUGoCZPlE-tsUUyf42MLfPstD1Uv6OnkkZs9DvzE Много се радвам че най-хубавите ми години бяха в ..онези времена без "биг брадър" на всяка крачка. 2 1
дядо Пепи Публикувано: 30 ноември, 2021 Публикувано: 30 ноември, 2021 Смятам, че това е едно разумно решение. Дори съм си мислил, че ако има някакъв здрав разум трябва да се ограничи мощността на новите автомобили, предлагани на пазара. Светът, а и от там улиците с напълниха с малоумници, човекоподобни същества и индивиди с купени дипломи,книжки, и каво ли не. От друга страна ако погледнем енергийните ресурси, които харчат тези продукти на цивилизацията, замърсяванията, които нанасят. Крайно необходимо е да помислим върху въпроса какво ще оставим на тази планета след нас за нашите деца, внуци и техните деца, и внуци. Споделям единствено и само лично мнение. 13 4 1
tch Публикувано: 30 ноември, 2021 Публикувано: 30 ноември, 2021 преди 1 час, funny каза: Не намирам по-подходяща тема ама и тази с оплакването става . Да ни е честита новата придобивка. Освен че света тотално се побърка в последно време и контрола стана от всички посоки, ... сега това не е достатъчно та и колите ще са под контрол . "Всички нови модели, които излизат на пазарите в страните от ЕС, от 6 юли следващата година трябва да са снабдени с интелигентен ограничител на скоростта (Intelligent Speed Assistant - ISA), реши окончателно Европейската комисия. За колите, които към тази дата вече се продават, срокът за снабдяване със системата е началото на 2024 година." https://www.dnevnik.bg/skorost/2021/11/29/4287454_ogranichiteliat_na_skorostta_stava_zaduljitelen_za/?fbclid=IwAR2-Jx4PgqbydONorRdzUGoCZPlE-tsUUyf42MLfPstD1Uv6OnkkZs9DvzE Много се радвам че най-хубавите ми години бяха в ..онези времена без "биг брадър" на всяка крачка. В статията пише, че ще може да се изключва ръчно. Дано да е така преди 44 минути , дядо Пепи каза: Светът, а и от там улиците с напълниха с малоумници, човекоподобни същества и индивиди с купени дипломи,книжки, и каво ли не. Тези групи и при 90 и при 140км/ч могат да направят голяма беля. 3
гост Публикувано: 1 декември, 2021 Публикувано: 1 декември, 2021 На 10.11.2021 г. в 15:54, muchachote каза: 2. Не купувайте евтина белина. Не е ясно защо просто не изпра ризата с нормален препарат. Компот от праскови не оставя никакви лекета. Белината в случая е напълно излишна, дори да е скъпа. Използва се само за бели тъкани и за кратко. Най-добре ще е да се откажеш от употребата й и да се снабдиш с по-щадящи препарати за лекета.
funny Публикувано: 1 декември, 2021 Публикувано: 1 декември, 2021 преди 7 часа, дядо Пепи каза: Смятам, че това е едно разумно решение. Дори съм си мислил, че ако има някакъв здрав разум трябва да се ограничи мощността на новите автомобили, предлагани на пазара. Светът, а и от там улиците с напълниха с малоумници, човекоподобни същества и индивиди с купени дипломи,книжки, и каво ли не. От друга страна ако погледнем енергийните ресурси, които харчат тези продукти на цивилизацията, замърсяванията, които нанасят. Крайно необходимо е да помислим върху въпроса какво ще оставим на тази планета след нас за нашите деца, внуци и техните деца, и внуци. Споделям единствено и само лично мнение. @дядо Пепи едно е да се ограничи малкималната мощност на автомобила още при производството, друго е да се прави по време на движение на автомобила. А и далеч не е нужно да караш кола със 200-300-500 коня за да "малоумничиш" по пътя. И 100 коня са предостатъчно , когато нямаш опит и/или правилно обучение, или пък имаш купено такова , за да се пребиеш или да пребиеш останалите.
дядо Пепи Публикувано: 1 декември, 2021 Публикувано: 1 декември, 2021 Ще повторя, че изказах единствено и само лично мнение. Имам СУМПС от 1979г. Съдбата ми даде възможност да шофирам какви ли не МПС-та на какви ли не места по света. Мога да усетя и виждам най-вече разликата в манталитета и поведението на улицата, и шосетата преди, и сега. На базата на тези ми сравнения се пораждат и горните ми мисли и предложения. Нищо лично и конкретно! Лек и успешен ден! 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега