Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, traveler каза:

И аз бях в Лидл по-рано тази вечер за храна на котарака. Направи ми впечатление, че бяха свършили количките, вътре беше пълно но не забелязах някакво неистово пазаруване, на касите имаше по 2-3. Може би пазаруването започваше 😀

Аз снощи реших да отида да взема няколко неща, а пазарувам в Лидл, който иначе е много непопулярен, защото е удобен основно с кола. Вътре беше толкова пълно, че можеш да забремееш от някого без да разбереш от кого е. Половината неща бяха свършили. Един пич беше помъкнал 4 каси бира от по 2 л., за другото няма да коментирам. И основно семейства, които се карат какво ще пазаруват естествено. 🙄

270486294_10159781686904889_53.jpg

• Смея се 16
Публикувано:
преди 6 часа, дядо Пепи каза:

Мястото е добро! Да не кажа много добро. Харесва ми да се разходя в парка. Особено сутрин много рано, когато градът още спи. С чаша кафенце и сам със себе си се чувствам как се зареждам с нови идеи и планирам  дела. Знам 2-3 заведения с доста добра кухня ( според моите критерии). Намира се тук-там и добро винце, което също е фактор да избера Сандански за почивка и празник. Никъде в града не намерих да се предлага вино от местната изба, което бих посочил като забележка. Но се надявам и това да се промени.  

Мястото наистина е много добро и човек се зарежда само с положителна енергия.

Някъде от една година направиха и един доста добър ресторант за хранене, точно под пожарната, има и автомивка до заведението. 

Развива се доста добре градът, но все още няма вино от местна изба, но се надявам скоро и това да стане. 😊

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Оплаквам се: вчера се сдобих с дълго търсено яке. Днес кученцето на едни добри хорица успя да го съдере със зъбките си. 

Щетата е почти непоправима. 

200 лв на вятъра. 

Започва ново търсене. 

И собственика ми казва "Е, ще го поправиш, голяма работа"

Знам че не е фатално, знам, че има много по-неприятни неща, които се слумват, но това не означава, че не съм бясна, нещастна, .... и ми скапа цялото настроение. 

И по този повод, дайте съвет, къде мога да занеса яке за кръпка. Материята е много фина и лесно се цепи. Трябва да е добър шивач или със специална машина. Да не говоим, че не знам от къде ще намеря същия материал. 

• Шок 7
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 17 минути , Lyubina каза:

Оплаквам се: вчера се сдобих с дълго търсено яке. Днес кученцето на едни добри хорица успя да го съдере със зъбките си. 

Щетата е почти непоправима. 

200 лв на вятъра. 

Започва ново търсене. 

Знам че не е фатално, знам, че има много по-неприятни неща, които се слумват, но това не означава, че не съм бясна, нещастна, .... и ми скапа цялото настроение. 

Аз щях да му хвърля една пиратка на милото  кученце, да му се наложи да ходи поне месец на психотерапевт.😉

Наистина ти съчувствам.

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 17 часа, Lyubina каза:

Не, че нещо, ама ми се струва, че е крайно време както има закон за защита на животните, да има закон и за защита от собствениците им. Поведението на тоя примат е по-лошо от поведението на питомника му. И за това е такъв печален резултатът. 

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 17 часа, Lyubina каза:

къде мога да занеса яке за кръпка

Не знам колко е голямо поражението от кучешката "емоция". Но като вариант за корекция си мисля за някаква лепенка, или нещо от сорта. Виждал сум такива, даже и купувал за внуците в магазини за шивашки и хоби консумативи. най-различни по вкус, цвят и размери. Знам, че няма да е като новата дрешка, но все пак е някакъв компромис. Малко, от малко ще върши работа. По-важно е бързо да премине неприятната емоция и дойде отново доброто настроение.    

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, дядо Пепи каза:

Поведението на тоя примат е по-лошо от поведението на питомника му. И за това е такъв печален резултатът. 

Поведението на кучето е пряк резултат от действията и бездействието на примата. Не е виновно животното, а стопанинът идиот!

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 5 часа, дядо Пепи каза:

Но като вариант за корекция си мисля за някаква лепенка, или нещо от сорта. Виждал сум такива, даже и купувал за внуците в магазини за шивашки и хоби консумативи. най-различни по вкус, цвят и размери.

Големината е около 4 см, като разрез. Иначе е чист разрез, направо като от скалпел. 🙂 И вече пълнежа започна да се подава навън. 

Ще потърся нещо, което да го маскира, че е на видно място, а и якето е бяло-беж-сребисто. 

И аз мисля, че някаква "лепенка" ще е най-добрия вариант. (в информацията за дрешката пише, че външния слой е 50% полиуретан и 50% полиамид, но е много-много фино като тъкан).

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Lyubina каза:

И аз мисля, че някаква "лепенка" ще е най-добрия вариант. (в информацията за дрешката пише, че външния слой е 50% полиуретан и 50% полиамид, но е много-много фино като тъкан).

Има лепенки, които се слагат от вътрешната страна, внимателно подпъхваш под разреза и после разглаждаш с ютия. В магазин за шивашки принадлежности би трябвало да ти предложат подходяща по размер и да те инструктират в детайли. 

Виждал съм благоверната как го прави, но дотам, 🙂 

Успех!

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако кучето направи такова нещо е виновен стопанинът. Аз има голдън, а преди това от дете съм имала големички кучета, но не помня да сме правили такива поразии. Е, едно от кучетата беше прекрасна лайка и имаше проблем с котки и таралежи, че ги имаше за врагове, но пак с твърд подход сме спирали гоненето им.

• Харесвам 5
Публикувано:

А бе, то и ние преди много години имахме "кученце", бобтейл, но това беше най-кроткото същество, което познавам. И никога не ни е създавала (не само на нас, на никого) проблеми. Даже я пускахме да прибира децата, когато не ни чуват 😉 целенасочено. 

Давам си сметка, че малките кученца по-трудно се поддават на обучение / възпитание. 

НАдявам се да се справя (поне донякъде) с "помощ от приятел" и от някой магазин за шивашки материали. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 50 минути , Lyubina каза:

НАдявам се да се справя

Като виж дрешката станала по-вървежна, както се изразяват младите. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Рядко използвам темата, ама имам нужда някъде да се оплача...

Тези 2-3 дни бяхме до Турция и по-специално в Истанбул като главната ни цел бяха "великите" фойеверки над Босфора. Хм... Ами нямаше такива. Ама нямаше никакви. Е, айде някакви супер "бебешки" (както се изказа сина ми, който е на 6 години) 😀 Явно официалната заря била отменена, ама ние от'де да знаем... Но за сметка на това ходехме 1 час в супер, дупер, хипер, мега голям гъчканак от хора и след смешните няколко опита за заря, айде обрато - още 1 час в сущия супер, мега, дупер, хипер, мега голям гъчканак. Циганията беше отвратително голяма. В един момент буквално се задръсти от хора и не можеше ни напред, ни назад. А ние влачихме с нас двете си деца... Ужас. Незнам с какъв акъл решихме там да бъдем по това време, ама айде - минало-заминало.

Офффф, това е най-смотаното начало на година EVER. Но знам, че годината ще е добра, въпреки тъпото начало.

Айде Четита ви Нова година и от мен!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , saved_ каза:

по-специално в Истанбул като главната ни цел бяха "великите" фойеверки над Босфора

Мал шанс, както казват французите. Аз бях там през 2018, на моста Галата, откъдето се виждаше надлъж и нашир Истанбул, залят от фойерверки, които тогава наистина бяха шеметни!

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз съм от разочарованите от липсата на заря в Истанбул.Едвам навих мъжа ми последните два дни от обиколката ни да са в Истанбул, за да гледаме зарята от босфора.Уви,нямаше.

Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

А колко сте плащали преди?

За м. декември 2020 г. сме платили 380 лв. Тогава, обаче, държахме по-високи градуси - около 21. Надявах се с намаляване на градусите, които поддържаме, да компенсираме до известна степен повишението на цените, но .... това е положението. 

Публикувано:

Кондензен или класически котел? Прави ли се редовно профилактика на отоплителната систем, вкл. котлето? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Светославов каза:

Кондензен или класически котел? Прави ли се редовно профилактика на отоплителната систем, вкл. котлето? 

Нямам представа за котела. Знам, че е скъп и уж "най-икономичния". Имаме термоглави на радиаторите, общ терморегулатор, цялата къща е с изолация, имаме изолации и вътре, по стаите, дограмата е незнамсиколко камерна със специални стъкла, проветрява се по 1 минута, през деня се намаляват автоматично градусите, вечер се вдигат леко. Прави се профилактика, колко специалисти са идвали .... не е грешката при нас. 

Всички съседи са на газ и сметките са им нагоре в пъти. В интерес на истината следва да отбележа, че топлим доста голяма площ - към 180 квадрата... не знам вече...

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:
преди 16 минути , bad kid каза:

А предишни години за същия период ..нали 30 % поскъпва газа (доколкото разбрах)?

Ето го - за м. декември 2020 г. -  380 лв., като поддържахме по-високи градуси. Сега декември 2021 г. 915 лв. Не знам колко % е това, но ми се вижда да е над 200 % 🙂 

За ноември 2020 г. сме платили 295 лв., а за ноември 2021 г. - 620 лв., отново при поддържане на по-висока температура миналия сезон. Гледам сметките и на баща ми (и той е на газ) - в пъти му е увеличението 😞 

• Шок 2
  • Замислям се 5
Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

915 лв. сметка за газ за м. декември 🙂 В някои стаи е 20 градуса, в други държим на 18. В банята даже не се пуска 🙂 

Пусни молба да ги разследват от Комисията за защита на потребителите, не ги щади!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 49 минути , Дани Магелани каза:

Пусни молба да ги разследват от Комисията за защита на потребителите

Не виждам какво ще стане. Сравни консумацията и цените на кубик преди и сега, но мисля, че това е реалността. То се плаща като водата, цена на единица обем и консумация. Няма много какво да те излъжат ...

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.