Прескочи до съдържание

Rent a car в САЩ


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Интересувам от кой сайт е най-добре да си запазя кола за екскурзията ни в САЩ в през лятото. Доста прочувах и установих, че трябва да е през посредник, защото се включват необходимите застраховки за чужденци.  Знам, че rentalcars.com са добри, но чета в tripadvisor, че европейци ползват често и www.drive-usa.de.

Някой ползвал ли е този сайт и какви са му впечатленията? Все пак дават доста по-ниска цена. 

Става въпрос за 16 дни. За един и същ автомобил с едно и също покритие (Отмяна, автокаско и кражба, без самоучастие);
rentalcars.com - $850, което не включва такса за млад шофьор, под 25 ($400 за 16 дни)
drive-use.de - 900 ЕВРО, като тук се включва и таксата млад шофьор.

Разликата е доста голяма, въпроса е какви са впечатленията от сайта?  Писах им mail дали е проблем да се запазва през него от Български граждани и отговора беше:

"We are happy to tell you that Bulgarian driver licenses are accepted. Therefore you can make your booking with us worry-free."

Благодаря за отговорите предварително!

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към мнение

Всички големи фирми в директните им сайтове би трябвало да ти включат задължителните застраховки, ако маркираш в търсачката им, че си българин, сиреч чужденец.

 

Не е зле да питаш изрично дали става за млад шофьор също, че различните фирми имат различни критерии на колко години точно си млад :) Да не стане така, че избраната фирма да има съвсем други условия на място. Би трябвало това да им е заредено в базата данни на посредника, но знае ли се.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами аз по всички критерии съм млад шофьор, навсякъде го пише под 25 години. Аз гледам само големите - Avis, Alamo, Hertz, Enterprise.... и до тук.

Сега гледам, че цените в drive-usa са се дигнали значително от това, което бяха преди 2 дни. Вече същата е 1100 евро, пак излиза малко по-тънко от $1250
 

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

В разните щати е различно. Аз съм ползвал във Флорида Nationalcars, в западните щати - ЕZ Rent a car, в източните щати - Аvis, a в Хавай - Budget. Беше преди 3 години, обаче, пък и обикновено ги оставях в друг щат и поради това цената беше по-висока. 

Връзка към мнение

Току що се връщам от САЩ, резервацията през rentacars включваше всички застраховки и еднопосочна такса. Взимане в Оукланд, връщане в ЛА, за една седмица излезе 160 евро. 

 

Четете обаче ревюта за самите фирми, от които наемате. Попрегледах ревютата за Dollar, които излизаха най-евтини в rentalcars и специално за офиса им в Оукланд ревютата бяха потресаващо зле  - свършват им колите, много се бавят с обработката при взимане и т.н.. Alamo бяха с 12лв по-скъпи за цялата седмица и нямаха лоши ревюта, взех през тях и макар и да не им работеше системата ми дадоха кола за 5 минути. С два класа по-горе от икономичната въшка, която бях резервирал, защото нямаше и налични такива. То предполагах, че така ще стане де, икономичните не са много популярни в щатите :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.