Прескочи до съдържание

Сигурна резервация?


bay_kolio

Препоръчани мнения

Драги магеланци, искам съвет. По повод Великденско пътуване до Истанбул се зарових здраво из сайтовете за резервация. На букинга имам една две със свободно канселиране, но не там е въпросът. Намерих от сайта на HRS - в секцията сделки https://www.hrs.com/deals/index/l/en/?customerId=1016845001

супер промоция на хотел Ramada Encore 4звезден много изгодна сделка стаи двойки по 34 евро на вечер. Естествено се примирих с недоброто му разположение и букнах. Две двойки за три нощувки за 202 евро, как да устоиш. Безплатен паркинтг и интернет ... Условията бяха без право на канселиране. Получих си мейла с потвърждение, но не ми взеха пари от картата. Пуснах един мейл ,какво се случва,и  получих обаждане от хотела. Сори сър ама ние много сгрешихме, наш служител се издънил и пр. и пр. Цената била по 60 евро ида съм канселирал резервацията. Аз не се навих.

 

Втора част, пусто не мирувам ровя и гледам още по-добра сделка този път от HOTELS.COM в квартала Сиркеджи или Султан Ахмед както препоръчва Мари, за да сме близо историята. Та там супер сделка на MAY Hotel Istanbul http://www.hotels.com/hotel/details.html?roomInfoList%5B0%5D.numberOfAdults=2&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first&dd=13/04/2015&roomInfoList%5B0%5D.numberOfChildren=0&so=PRICE&rl=CITY:1341107:SRS:UNKNOWN&pa=4&did=1341107&numberOfRooms=1&tab=description&dn=Istanbul,+Turkey&hotelId=347992&cd=10/04/2015&ZSX=1&SYE=3&MGT=3&YGF=14  за 30 евро двойката със закуска и паркиннг. Трипадвайзора го слага на прилично място. Там условията на Хотелс позволяват букване с възможност за отказ. Естествено букнах отново. Имам си конфирмейшън от Хотелс. Но отново получих мейл от хотела Со сори сър. Голяма грешка моля канселирай. Написах че не се отказвам и искам да си ползвам резервацията. Той се размрънка нещо че щял да плати от джоба си и пр. Но аз като кофти клиент не се навих.

 

Та въпросът ми е имали ли сте такъв случай? Дали няма опасност на място да ми бъде отказано? Тези два сайта ползвали ли сте ги? hotels.com и hrs.com ? Някой има ли опит с политика на възражения и рекламации?

Сполай ви 

Връзка към мнение

И двата са стабилни сайтове, първия е най-големия в Германия, ако не се лъжа, втория е от най-големите в света собственост на expedia. 

 

Но до колкото разбирам ти тая информация я получаваш от хотела, а не от сайтовете? В случая пиши на сайтовете и кажи че си държиш да си изпълнят тяхната част от договора. Никаква идея нямам какви номерца въртят турските хотели, но да ти се случи два пъти за кратко разстояние е наистина чудно. А цената не е някакви центчета, 30 евро не са ниска цена на вечер. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Благодаря, аз писах ама мълчание. Вероятно ще трябва обаждане. А цената в сравнение с другите е ниска. Все пак е за двама. Истанбул никак не изглежда евтин. 

Връзка към мнение

Ми може да напомниш любезно или да се оборудваш със скайп кредит и да им звъниш на телефоните на сайтовете. Да получиш от тях някакво писмено потвърждение, че всичко е ок с резервацията. Съответно да си готов за подобна битка и при чекин...

Връзка към мнение

Варианта и при двата да ти откажат е единствено ако подадат към съответния сайт, че не са успели да ти изтеглят сумата, т.е. невалидна карта. Hotels.com е на Expedia и там има вариант Expedia да ти изтеглят парите, но щом е резервация с право на промяна, най-вероятно ще се плаща на място в хотела, в такъв случай не виждам как могат да ти откажат.

Колкото до HRS купува от wholesaler-и понякога и там е въпроса - ако прекупува т.е. няма вариант да ти отпадне резервацията /но е странно защо още не са ти изтеглили парите/. 

Георги е прав, направо да звъниш на колцентровете на сайтовете, но по принцип ако имаш потвърдена резервация и нямаш последваща канселация /под някакъв вид - подобни мейли да си махнеш ти резервацията не се броят/ няма вариант да не те настанят /е винаги могат да те преместят в друг хотел на същата цена/.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз предполагам че въпросните хотели правят такъв рекламен трик. Обявяват супер сделки или цена, колкото големите сайтове  да ги дигнат нагоре. Да предложат промоцията, да се завъртят клиенти. И после пробват да се откачат от тези цени, които вероятно са на себестойност, за да си продават по обичайната тарифа. Само че това си е мое лаишко обяснение и не съм наясно дали е така. За това вероятно няма да ми откажат на място, но все пак имам лек сърбеж по въпроса. Ще позвъня, по-късно, ще изчакам дали някой отговаря на мейл да минат 24 часа. Все пак ако някой от нашата общност е минавал процедурата ще се радвам на съвет.

Връзка към мнение

Ха, много интересен случай. Не бях чувал за такова нещо.

Според мен няма как да ти откажат, отиваш в хотела с принтирам confirmation от съответния сайт. Те много добре знаят, че ако откажат да те настанят, ще се свържеш със съответния сайт (hotels.com например) и ще им направиш проблем, за който могат да бъдат свалени от сайта, а това не е в тяхна полза. Така че давай смело и не се притеснявай.

Връзка към мнение

Бай Кольо, според мен комшиите се опитват да те изнудват за повече пари. Ако нямаш официална отмяна, игнорирай информацията от хотела. Именно с резервация от HRS бяхме наскоро в Истанбул на промоция -54% от реалната цена. Нямаше проблеми. Интересно обаче, че не са ти дръпнали парите, но това не е твой проблем. Конкретно за Истанбул, лично аз бих рискувал. Каквото и да се случи ще намерите друг хотел в града...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Явно на мейл никой не си дава зор да отговори, та звъннах на съпорта на hotels.com в Ирландия. Побъбрихме си напоително и тя звънна на хотела May Hotel Istanbul и се разбрахме че всичко си ОК. Даже имам мейл от управителя от сорта всичко е точно "добре дошли" комшу. Което е супер, но остана следния въпрос. Как да канселирам първата резервация по която те ми се обадиха да ме агитират да откажа, пък аз тогава нещях. Тя е от типа нот рефундабъл, ама никой не е тегли пари от нея. Естествено им написах да се спогодим ама както казах в началото на мейл никой не...
Някой има ли идея как се прави това? Пак по телефон ли да звънна? На хотела или на HRS?

Редактирано от bay_kolio
Връзка към мнение

Явно на мейл никой не си дава зор да отговори, та звъннах на съпорта на hoyels.com в Ирландия. Побъбрихме си напоително и тя звънна на хотела May Hotel Istanbul и се разбрахме че всичко си ОК. Даже имам мейл от управителя от сорта всичко е точно "добре дошли" комшу. Което е супер, но остана следния въпрос. Как да канселирам първата резервация по която те ми се обадиха да ме агитират да откажа, пък аз тогава нещях. Тя е от типа нот рефундабъл, ама никой не е тегли пари от нея. Естествено им написах да се спогодим ама както казах в началото на мейл никой не...

Някой има ли идея как се прави това? Пак по телефон ли да звънна? На хотела или на HRS?

 

На хотела. HRS няма да искат да го направят безплатно, а иначе картата може да ти я таксуват във всеки един момент. Това при положение, че не държиш на тази резервация.

 

Ако държиш и ти е първи избор, повтори упражнението като звъннеш този път на HRS. Ако те уредят нещата си остани с тази резервация и отмени другата. Но със сигурност не отменяй сам non refundable резервация, после ще се вкараш в още по-голям филм. Ей това е записано като международен колцентър на HRS: +49 221 2077 600

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Сагата се разви благоприятно на този етап. От хотела Рамада, които така не ми се радваха много, казаха че няма проблем. Ама аз и към HRS се обърнах щото там си пише ще има санкции директно 102 евра. Написах едно писмо на cancel@hrs.com което се оказа достатъчно да потвърдят канселирането. Явно глобата трябва да я наложи хотела, но ние с него се раздлехме по взаимно съгласие и сайта майка благослови развода.

Сега остава другият наш фаворит да не извърти някой номер.

Поздрави на всички и Честита Пролет 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.