Прескочи до съдържание

Изключително ми е приятно да съм част от Магеландия


Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! Казвам се Натали и много съм ви чела приказните пътешествия,радвам се за вас и ми се иска да ми се случват и на мен такива красоти за очите и душата, като посещавам мечтани места. Но честно да си призная не съм мръдвала от нашата родна България. Мечтая за много дестинации, но имам време пред себе си, на 26 съм. Една от мечтите ми за екскурзия е Рим и с моят приятел решихме, че през август (тогава може да си вземе отпуск и то не първата семица, а след 7-ми) искаме да го посетим. Толкова се развълнувах, търся, чета и така ми става топличко на стомаха,като все едно съм влюбена. Лошото е,че видях някои от вас са си купували билети за по 70-80 лв., а като търся в Алиталия за 2-мата, двупосочни най-евтино 503лв., а на Уизеър повечко, евентуално до Неапол(после с влак до Рим) 300 лв. без багаж, само с ръчен, а ние каквито сме,мъкнем едни дисаги и двамата. Та прочетох за намаления първо с Уиз дискаунт - ок, но и някакви 20% и че май месец Уиз имат happy birthday. Дали мога да се надявам на по-евтини билети? Аз от началото ви метнах с въпросчета :blush:

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Здравей и добре дошла. И много пътешествия!

Щом имаш желание и цел - първото ти пътешествие ще се осъществи и то в Рим.

Цените като цяло лятото са високи. Ниските цени на уиз са за слабите сезони - ноември, януари, февруари.

Темата за уиз: http://magelanci.com/topic/3830-wizz-air-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0/page-9

Миналата година имаше промоция за рожденния им ден - два билета на цената на един, но те обикновено изненадват и мисля, че тази година няма да е така. Но наблюдавай известно време цените.

Щом пътувате с багаж, по-добре Алиталия. На всяко следващо пътуване багажът става все по-малко и по-малко.

 

Забележка: В Рим август е доста горещо, а забележителностите са основно навън. Да го имате предвид.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Отпуската е сложно нещо, но аз също ти препоръчвам да не ходиш август месец в Рим. Направете си пролетта или есента един дълъг уикенд в Рим, като си вземете само 1 или два дни отпуска.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

През Август в Рим наистина е доста горещо, а готините места са основно на открито и то сред доста напечен камънак. Последно бях там в края на Септември и все още беше убийствено горещо. От друга страна посещението Август си има и предимства , защото градът ще е доста празен и спокоен и ако си падате по история и държите на жега ще можете да си обикаляте камънаците доста по  свободно. Не знам как са цените на нощувките през Август там , но е логично са са по- ниски , защото всички се изнасят по провинцията и по морета по това време на годината. Всеки случай всеки прекаран ден в Рим независимо от сезона си е едно прекрасно приключение. Ако ви интересуват подробсти за определени атракции с радост ше споделя това , което знам.

Редактирано от galvass
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 Една от мечтите ми за екскурзия е Рим и с моят приятел решихме, че през август (тогава може да си вземе отпуск и то не първата семица, а след 7-ми) искаме да го посетим. Толкова се развълнувах, търся, чета и така ми става топличко на стомаха,като все едно съм влюбена.

 

Здрасти, Натали, Рим е любов завинаги. Само че като кажем август в Рим и си представяме леко опустял град, силна жега (често над 40 градуса), съчетана с влагата от Тиренско море. Такава жега е, че хората се потят, камъните - и те, през нощта не може да се спи, което често ражда чудни скандали между двете либета. През август дори папата отива в Кастел Гандолфо, лятната си резиденция, да скатае на хлад и да пийва бяло вино "Кастели Романи".

 

Та-а-а, умната с жегата и приятен път...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ех, как ме зарадвахте, много сте бързи :wub: Четох,че през август е горещо и вие го потвърждавате, но тогава моето момче ще може да почива, а за по късно вече нямаме търпение, къде е август, къде ноември.Ще се опитаме да издържим, взимам 30 фактор и шапки. Пък и предимство, че няма да има толкова тълпи. Сега сме на фаза търсене на билети, набелязваме забележителности, открихме ROMAPASS и ровя из нета каквото ми попадне като полезна информация. Сигурно в процеса ще имам много въпроси към вас, но обещавам да не съм досадна :rolleyes: Благодаря ви :friends:

Връзка към мнение

И моята приятелка не беше пътувала в чужбина допреди 2 години, но вече пообиколихме и първата по-далечна за нея дестинация беше Неапол, съчетан с Рим. Кога? Ами миналата година през август  ;). Няма да се плашите от жегите. Взимате вода или бира, шапки и леки дрехи и сте си ок. Ние летяхме с Алиталия(и двамата летяхме за първи път) и сме доволни. Вярно че излиза по-скъпо от най-евтините билети през годината, ама поне имате багаж и е хубаво за първи полет да сте с някоя по-хубава компания. Вадете една карта Маестро и ще докарате цена до около 100 евро на човек двупосочен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей и добре дошла ! За жегите август не се притеснявай - напълно поносими са, честно казано ги предпочитам пред вятъра и дъжда :lol: . За Wizz Air не мога да помогна с информация, защото никога не съм летяла с тях, но те съветвам да провериш датите си за България Ер (аз пуснах примерно отиване 11.08 връщане 17.08 и ми излезе 265 лв. на човек с летищните такси), малко по-скъпо е, но лично аз ги предпочитам пред Wizz - и багаж можеш да си вземеш, и място си имаш и полета ти е сигурен :P Успех !

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Поздравления за добрия избор за първо пътешествие! Жегата август наистина може да мъчи някои, но ти звучиш толкова надъхана, че може и да не я забележиш. Относно багажа - обмисли варианта да пътувате само с ръчен багаж (все пак е август и не се носят никакви тежки, обемни дрехи) или в краен случай с един куфар. Нямате реална нужда от излишни "десаги"... Ако все пак решите да дадете повече пари за билети - летете не с Уиз :)

Ако имате повечко време - комбинирайте с Неапол, например :)

Каквото и да изберете - ще се получи добре! Сигурна съм!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Добре дошла и стреляй смело с въпроси, колкото и прости да ти изглеждат. Хората с повечко опит често не осъзнават какви тривиални неща биха тормозили някой новобранец, а задавайки ги и получавайки отговори ще е полезно и за други нови като теб.

 

Интересно ми е наистина колко много хора "прохождат" с Рим? Може би няма нищо случайно, след като е световно чудо, а толкова близо и лесно до нас :)

 

Та така, темата сигурно ще я преместя в италианския форум, но нека си седи тук за сега :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте,днес Уиз са пуснали 20% за членове, не че съм техен член, но защо ли ми се струва че са вдигнали билетите. Да атакувам ли или да чакам май месец?

Връзка към мнение

Здравейте,днес Уиз са пуснали 20% за членове, не че съм техен член, но защо ли ми се струва че са вдигнали билетите.

Нашият съфорумец macf1an си има на разположение цяла армия маймунки, които постоянно разцъкват из сайта на Уиз и вкарват данните в таблички.  :P  ;)

На всичко отгоре той е така добър постоянно да споделя тази информация с нас :)

Та в тези табличики ясно и прегледно може да видиш кои цени са вдигнати, кои - намалени и кои не са променени. ;)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.