Прескочи до съдържание

Катамаран в Гърция - търся съвети


Препоръчани мнения

Здравейте, един познат иска да наеме с негови приятели катамаран в Гърция и да се разходят до няколко острова. Тъй като има прекалено много информация в интернет ще бъде голяма полза, ако някой от вас може да помогне с информация, съвети, идеи.... Някой наемал ли е катамаран в Гърция? Можете ли да препоръчате фирма, сайт..., за наемане на катамаран? 

Идеята е да отидат с кола до пристанище (освен ако не изкочи някоя готина оферта със самолет) на югоизточното крайбрежие на Гърция, което означава Атина, Лаврио, Каристос, Рафина, Пиреа и други в тази част и да наемат катамаран за 7 дни (отиване и връщане от едно и също място). Тръгване в периода от 25 юни до 5 септември - няма точна дата.

Условията, които трябва да притежава катамарана са:

- да има 4 кабини (за 8 човека)

- да е между 38-42 фута

- може да е с или без шкипер, защото двама от хората имат капитанско право

Искат да обикалят Цикладите - например Санторини, Миконос, Парос, Сирос , Тинос..... и т.н., няма да са всичките :) но още не са избрали кои острови искат да видят.

Ще бъда много благодарна на всеки, който даде някакви съвети и улесни процеса на търсене и намиране :)

 

 

Връзка към мнение

Бил съм два пъти с яхта в Гърция, но не съм я наемал аз. Ние също си имахме капитан в групата.

За съжаление фирма не мога да предложа, но бих ви препоръчал следните неща. Прочетете добре условията за застраховките, за да си нямате проблеми. При нас се скъса едно от въжетата, като нанесе малки щети на яхтата и пазарлъка колко да платим почна от 3000 евро, като накрая се споразумяхме с голям зор да дадем 1500 евро.

Това лято има сериозен риск при превод към гръцка банка или плащане с кредитна карта да бъдат въведени капиталови ограничения и банкови ваканции. Калкулирайте този риск, че може да ви блокират пари и носете много кеш.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Само за инфо, ако някой се интересува от подобен вариант. Запазихме катамаран за 8 човека, 7 нощувки - цена 3500евро. Тръгване и връщане - пристанище Лаврио. Ще се обикалят Цикладите. Има частни и държавни пристанища, като на държавните не се плаща. На катамарана може да се готви, така, че храната ще излезе по-евтино. В случая има шкипер, но ако нямаше щеше да струва по около 150евро на ден допълнително.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Хубава тема с полезна информация! 

Малко е странно, че със шкипер ви излиза по-евтино, но пък от друга страна ще ви е по-спокойно.

Ние мислим да направим подобно плаване следващата година, така че ще следя отблизо.

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

охх аз не съм се изразила правилно. Та двама от пътниците са шкипери и затова няма нужда да се наема. Но ако примерно се събере една компания приятели и си наемат катамаран - ще им трябва шкипер, за което ще трябва да заплатят по 150 евро на ден допълнително.

Иначе като цяло въпреки, че сумата 3500 евро изглежда голяма, според мен накрая излиза ок - на някои от островите нощувките са скъпи, трябват фериботи, за да се обиколят поне няколко острова...

Редактирано от Nati
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.