Прескочи до съдържание

PayPal’s Exchange Rates?


Препоръчани мнения

Има ли начин да избегнем обирджийските такси на PayPal ?

Когато плащаме към търговец в eBay примерно имаме опцията да изберем валутата на търговеца и така надцакваме PayPal.

В случаите обаче когато просто нареждаме плащане към акаунт na търговец PayPal ни съдира кожицата и не знам какъв избор имаме  ?

 

Питанката ми дойде от конкретен случай - автобусни билети които по актуалния курс на долара трябва да струват 348 лева минавайки през PayPal вече са малко над 360 лева ...

А ние си ругаем Wizz  :lol:

Връзка към мнение

Не знам дали те разбирам правилно, но при плащане от моя акаунт в PayPal, сумите винаги са ми изписани във валутата на търговеца. Сметката ми в PayPal се захранва от еврова VISA и предполагам, че превалутирането се извършва от тях, както при всяка друга транзакция в различна валута от евро...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хубаво вижте когато плащате , точно преди да платите някъде имаше една отметка в която те питат по какъв курс да превалутират по курс на PayPal или по курс на вашата банка . Аз лично го забелязах като плащах за хотел в Бразилия . 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Има!

Не знам как да я обясня точно стъпка по стъпка. Влиза се в профила в пейпал, след това се избира дебитната или кредитната карта, която е свързана с пейпал за плащанията. Когато стигнете до нея и се покажат ХХХХХХ вместо номера на картата, отстрани има бутон - опции на конверсията. Има два варианта

1.PayPal

2.Visa, Master Card. 

По дефолт винаги е избран PayPal, който има 2,5% комисон за смяна на валути. Ако се избере другия, комисиона зависи от вашата банка, но почти винаги е по-нисък от този на PayPal.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Влизам си в акаунта , после в профил , после в add/edit credit card , но не виждам тази опция ?

В кое меню е помниш ли ?

Връзка към мнение

Намерих го!

Дали обаче периодично избраната опция не се променя сама? Помня, че преди време ми бяха давали този съвет и аз го бях променила. След това ми изтече срока на КК и от акаунта ми поискаха да въведа новата КК и явно дали тогава или при друга възможност опцията се е върнала на промяна по курса на Пейпол.

Редактирано от mililia
Връзка към мнение

Най-грубо, отиваш на опции-конфигурация на зъбното колело. Долу в дясно има опции на плащане, удряш на Preapproved payments

Избира се нещо като Establish sources of funding available

Тогава се отваря прозорец с ХХХХХХ и дебитната-кредитната карта и отстрани има бутон Conversion Options

Оттам се избира пейпал или виса-мастер кард


За постоянно е, ако не се промени КК или ДК разбира се.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ето, така трябва да изглежда:

 

post-53-0-46297800-1438782048_thumb.png

 

Очевидно тази опция се запазва при подновяване на кредитната карта, защото буквално бях забравил кога съм правил тези настройки, а поне два пъти съм подменял картата от онова време...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

При новата конфигурация се избира My profile, My money, My preapproved payments, Set Available Funding Source, Conversion options, Bill me in the currency listed on the seller's invoice, Save

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не се появява при всяко плащане. Аз пращах пари към мейл и изрично гледах за тази опция , но я нямаше.

При плащания към еBay и web магазини опцията я има.

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Този линк ви закарва директно там където се променят начина на превалутиране

https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub
Редактирано от gydi
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

При пазаруване в eBay има две опции за плащане:

 

1. PayPal (там вече отделно са двете опции, за които питаш - превалутиране от Пейпал или от Вашата банка)

 

2. Директно плащане с кредитна/дебитна карта VISA/MASTER/DISCOVER - до него с малки букви пише "A PayPal service. You don't need a PayPal account" или нещо подобно.

 

Ако изберете опция 2 (без да влизате в Пейпал) - дървото е голямо - ВИНАГИ, без право на избор ви таксуват във валутата на картата, в която държава е издадена и се използва превалутиране от Пейпал.

Пример: Купувате нещо за 100 EUR с кредитна карта издадена в България - таксуват ви на курса EUR/BGN на Пейпал - който по последни данни е около 2.05-2.10 лв. Те използват горе-долу ОК курсове, но слагат такса от 2.5% за превалутиране, което е абсурдно.

Обаждал съм се в Пейпал няколко пъти и съм питал - не може да ви таксуват в друга валута, ако на плащането в eBay изберете плащане директно с карта.

 

п.п. Бях принуден да го разбера това след като Пейпал миналата година започнаха масово блокиране на акаунти БЕЗ обяснение за период от 6 месеца, след което ви освобождават акаунта да си изтеглите каквито пари имате в него и след това го закриват, без право да може да си отворите нов на ваше име.

След десетки обаждания, не можах да разбера истинската причина до ден днешен - винаги казват "security reasons". И край. Познавам поне 20-30 човека, на които им затвориха акаунтите без обяснения, а са клиенти с перфектно реноме от години. Моя акаунт е с 20 годишна история и със нула отваряни кейсове за съществуването му.

 

НИКОГА НЕ ДРЪЖТЕ НИКАКВИ ПАРИ В АКАУНТА СИ!!! Теглете всичко (ако имате средства) и плащайте само през картите, които са закачени за акаунта ви. Виждал съм случаи със затворени акаунти с по 10000-20000 долара за 6 месеца! И не може да си изтеглите парите преди да минат тези 6 месеца.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.