Прескочи до съдържание

Проблем с внасяне на храни от Сърбия (за домашна употреба)?


Препоръчани мнения

След като видях тази статия от вчера, леко се стреснах (http://www.burgasnovinite.bg/Med-ot-glukoza-i-beltak.html).

Ето и точния цитат:

 

Ходихме до съседите в Пирот, за да видим прословутия им Велики пазар. На връщане на нашия граничен пункт ни спря Контрол по храните. Забранен бил вносът на тестени, месни и млечни продукти от Сърбия, защото те си нямали контрол по храните.

 

Такава била разпоредбата на Евросъюза. Ние си признахме за сиренето, че и кило кашкавал си купихме от специализиран магазин, и казахме, че никой не ни е предупредил, но вече ще знаем, че нямаме право нищичко хранително да си купуваме и пренасяме в България.

 

Ходили сме в Пирот, носили сме си сирене, кашкавал, банички и т.н., но последно миналата есен. И никога никой не ни е проверявал. Има ли изменения?

Връзка към мнение

Ами има си я тази забрана. Това е защото сърбите нямат всякакви разпоредби за качество на храната от ЕС. То може би и затова е толкова вкусна тяхната. Иначе вие може и наркотици да сте пренасяли и да кажете, че никой не ви е проверявал, но това не значи че е разрешено  :)  Та така, ако някой е решил да внася храна си е на негова отговорност. Иначе веднъж като бях с майка ми и баща ми и ни питаха дали сме взимали някакви хранителни продукти, а баща ми каза: Еми да, едно сладоледче  :lol: Та тоя се засмя и ни пусна, но си питат чат пат, а понякога и проверяват. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Хахахахахахаха, еврочиновническата олигофрения винаги може да те развесели и в същото време да те разгневи със своята тотална абсурдност. Значи, храните на сърбите, дето са с поне 5 пъти по-добро качество от нашето, не отговаряли на хранителните норми, затова били забранени за внос :lol: :lol: :lol: То и затова са им толкова хубави и вкусни, както отбеляза колегата по-горе. А както обичам да казвам често по повод такива примери: Дай Боже никога да не приемат сърбите в ЕС, та белким остане един оазис на нормалността на хубавите ни Балкани!

 

Иначе таман вчера се завърнах от Сърбия с една торба от забранения хранителен списък. За миг си представих как някакъв униформен плъх ми ги конфискува на границата, и веднага ми причернЕ... :wacko:

 

И като е станало дума - препоръчвам горещо сръбските кори за баница. Уникални вкусотии стават с тях! Сега смятам да си направя една кромпируша, с която да почерпя задочно контрола по храните към ЕС :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.