Прескочи до съдържание

Истина или лъжа е тази история?


Препоръчани мнения

Доста нашумя преди месец историята за англичанина, който летял всеки ден от Барселона до Лондон и обратно, като дори спестявал пари от наема.

http://newsbg.eu/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%85/

Как ви се струва, възможно ли е това и на каква цена?

 

Ето и моето мнение.

Ако гледаме само парите, би трябва да харчи над 100 паунда на ден, като се добави транспорта от летищата и обратно до местоработата и до тях. Ако предположим, че харчи поне 100 паунда на ден, това прави 2200 паунда на месец, като се добави и наема от 570лири, става 2770 лири. Все си мисля, че в покрайнините на Лондон или на 50 мили ще си вземе доста сносна къща за тези пари, за сметка на апартамента за 570 лири в Барселона

 

Сега идва ред и на загубеното време. Ако лети 1,5 часа със самолет в посока, това са 3 часа на ден. След това трябва да се добави загубеното време по летищата

 

Достигане на летището в Барселона, скенери, достигане на гейта, качване на самолета, да го сложим 1 час поне. В Лондон излизането от летището и достигането до офиса му, дори да е близко до летището пак няма как да е под 1 час, дори това е нещо пресилено. Или общо минимум 2 часа.

При връщането пак ще е идентично или поне 2 часа ще загуби.

Какво излиза, че ще пътува 3 часа и ще има загубени още 4 часа и това са някакви абсолютно минимални времена, при идеалните условия. Общо 7+ часа на ден, като се добавят 2200 паунда разходи, не знам как би му останало нещо накрая.

За мен това е поредната измислица.

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз друго се бях замислил. Доколкото знам постоянното летене си оказва влияние на организма. И то неблагоприятно. Но пък знае ли човек, ако е намерил суперлукса за тия парии, което в Лондон ще излиза четворно и петорно по-скъпо и предвид другите разходи може и да е възможно. А може би си намира доста по-евтини билети от по-рано, а това са най-скъпите. Иначе баща ми като работеше в БДЖ имаше колеги, които всяка сутрин пътуваха от Мездра до София с влак и пак им отнемаше доста време. 

Връзка към мнение

Ами не е баш така белите страни имат специални гишета и документи за често пътуващите.

а и все пак зависи къде в лондон  а и там е безумно понякога с цените защото ако искаш да си сам в апартамент в центъра( подчертавам центъра )....

а и ако добавим хоум офис става доста реално.

 

Доста хора от лондон се местят към берлин пак поради безумните наеми и цени на имотите.

Връзка към мнение

Според мен са пълни глупости... Пълни глупости що се отнася до икономическа изгода, не друго. Ако човекът иска да живее в Испания - има такива хора, но не пътуват всеки ден категорично - е съвсем друга опера.

 

Аз живея в едно от най-богатите предградия на Лондон (Weybridge, Esher, Cobham бяха дефинирани в най-богатите градчета на Кралството) - не е за завиждане! :) - и в рамките на 1200 паунда може да си намери прекрасна МАЛКА къща, на половин час път до Waterloo. Това е лайфстайла на една камара хора, живеещи в Ситито, а семействата им - в покрайнините. Разбира се, при голямо семейство цените са различни. В самият Лондон също могат да се намерят апартаменти на прилични цени - прилични за английския стандарт, имам предвид - тоест човек трябва да печели доста добре... Това не е валидно за огромната част от хората тук.

 

За мен статията е груба ирония на статуквото на недвижимите имоти във и около Лондон. Просто разоряващо скъпи на фона на невисоките в общия случай заплати. 

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

За 570 лири, което е няма 800евро, може да се вземе съвсем обикновен апартамент от средно ниво и надолу в централната част на Барселона, която не мога да каже, че е евтина дори на фона на средните европейски цени. 

За справка, в Берлин е по-евтино от Барселона и Мадрид.

Може човека да има любовница в Барселона и затова да вади от 10 кладенеца вода :)

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

По-евтини в Берлин са наемите иначе транспорт и храна в Испания са по-евтини от Берлин.

Абе пълна измишльотина е тая статия.

Иначе Барселона не е Лондон и доходите със сигурност са доста по-ниски за съпоставими позиции.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Стана ми интересно, ето оригиналната статия на английски. Както и там е отбелязано, има и други разходи, свързани с живеенето в Лондон, например council tax. Аз подозирам, че може би не ходи на работа всеки ден, а няколко дни в седмицата. 

 

И явно е бил slow news day в Daily star, за въпросния Sam е било писано през октомври 2013...

Връзка към мнение

Възможно е новината да не е пълна измислица, а просто да е леко преувеличена. Аз лично познавам хора, които всеки ден пътуват до работното си място повече от 2 часа, така че 3 часа пътуване също е нещо възможно като време.

 

В статията не става дума има или няма семейство човека, но ако има семейство, спестяването наистина може да е по голямо. Друг важен елемет е наистина ли всеки ден трябва да пътува до офиса? Ако част от работата може да я извърши дистанционно, а в други дни трябва да отиде в командировка в Брюксел, Франкфурт и т.н., може да се окаже, че до Лондон трябва да пътува само 1 или 2 дни в седмицата.

 

Моите лични очаквания са, че следващото десетилетие драматично ще се увеличи броят на дистанционните работни места, като от тази денденция най-засегнатити ще бъдат работещите в Ситито в Лондон. Вече имам познат, който си живее в София, но работи като анализатор на ценни книжа за американски и британски клиенти.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вчера попаднах на статия, как германска студентка спестявала от квартира, като си купила месечна карта за железниците и дефакто нощем пътувала на някъде и спяла във влака. После пък оформила дипломната си работа въз основа на този експеримент.
Та като социален експеримент става, за кратко време ...но за постоянно не мисля.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Вчера попаднах на статия, как германска студентка спестявала от квартира, като си купила месечна карта за железниците и дефакто нощем пътувала на някъде и спяла във влака. После пък оформила дипломната си работа въз основа на този експеримент.

Та като социален експеримент става, за кратко време ...но за постоянно не мисля.

Ето  я и самата статия: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/08/22/how-one-german-millennial-chose-to-live-on-trains-rather-than-pay-rent/ 

Връзка към мнение

Абсурдността на тези истории е поразителна. Животът ти да минава в пътуване от и до офисът ти и да твърдиш че спестяваш 200-300-500 евра или паунда???

Това са хора крештящи за внимание и имащи нужда от професионална помощ според мен :)

Имал съм възможността да живея годишно около 300 дни в хотели и всеки 3-4 дни до седмица да сменям дестинацията. В началото е интересно, но после натоварва, както и че живота ти е събран в един куфар също. Не мога да си представя да си миеш косата във влака регулярно. Винаги можеш да намериш нещо по-евтино, да работиш повече, да живееш в друго населено място...

И не на последно място - представяте ли си превозните средства да са пълни с такива индивиди, живеещи в тях вместо да ги ползват по предназначение :)

Общо взето е поредната "журналистическа" помия, която е като пълнеж и ни залива всеки ден.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Според мен може да се намери къща в английско село на по-малко от 3 часа път от Лондон на същата цена като апартамента в Барселона. Там селата не са като в България и са напълно благоустроени. Климата е различен от испанския, разбира се.

То не пречи човека наистина да прави това, ако го влече, но по никакъв начин не ми изглежда като масово явление или като прогноза за такова.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не, че има нещо общо с първата история, но пък заглавието на темата пасва идеално!

http://bgkef.com/Kakva-vazmojnost-Ako-reshite-da-se-premestite-na-tozi-ostrov-shte-poluchavate-po-50-000-leva-na-mesec-no

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.