Lyubina Публикувано: 12 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2022 Аз пък вчера за първи път видях да няма опашка на пристигащи/паспортен контрол. И електронните за паспорти също работеха. И багажа излезе почти веднага, ... чудеса се случват понякога. 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 Може би ще ремонтират всички тоалетни, а ако се размечтаем и разпадащия се паркинг 🙂 https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/11/20/4417852_letishte_sofiia_obiavi_turg_za_obnoviavane_na_terminal/?ref=home_NaiNovoto 3 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 Освен, че ремонтират всички тоалетни, обновяват основната информационна система на летище София. Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци. Глобални ИТ компании, включително български могат да заявят интерес до 2 декември и да подадат оферти до 23 декември, съобщават от аерогарата. Системата за управление на летищните операции - AOMS е гръбнакът на дигиталните процеси на летището и обхваща дейностите от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж. Новата система ще позволи значително по-ефективно управление на ресурсите и ще замести голямо количество остарели ръчни процеси, които се изпълняват в момента. Това е поредната голяма ИТ система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лв. Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов сайт и мобилно приложение са част от 5 звездната стратегия на летището с фокус към по-добро пътническо преживяване и по-добра ефективност. 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 преди 7 минути , Иван Попов каза: Освен, че ремонтират всички тоалетни, Предлагам им на първо време да се съсредоточат в тази сфера. Както и @dimitrov6 е писал по-назад, тоалетните на Т2 в зона Пристигащи служат основно за насърчаване на воайорството. 😄 6 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 Винаги съм смятал, че комфорта и удобството на пътниците, през призмата на тяхната безопасност е последното нещо, което вълнува и ръководи управлението и персоналът на летище София. Така мислех, докато работех и почти всекидневно бях там, така смятам и сега, когато инцидентно минавам през отделните структури, докато ни натоварят, или разтоварят от самолета. 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 Въпросът е, ако не можеш да изпълниш адекватно проект за тоалетна, как би се справил с подобряване на по-сложни структури? 🙂 Трябваше да направя снимка, за да добиете представа, колко абсурдно стои. Нова, супер модерна тоалетна с фотоклетки, но някой си е оставил ръцете при взимането на размерите, а друг е решил, че може и така и му е платил за некадърността.😵 6 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 преди 34 минути , iMari каза: но някой си е оставил ръцете "Майсторчета", които на село не им дават на баба си курника да подзидат, но дошли в Софето да работят и имат претенции, искат надница като за майстори. 5 Връзка към коментар
tch Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 преди 2 часа, дядо Пепи каза: "Майсторчета", които на село не им дават на баба си курника да подзидат, но дошли в Софето да работят и имат претенции, искат надница като за майстори. Просто от летище София са доволни с това качество, иначе с правилния строителен контрол могат да ги връщат докато не си оправят всичко, но не искат. 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 Ами те "селските" майсторчета вдигнаха цяла нова София в която сигурно и немалка част от магеланците са новодомци. Академиците от БАН едва ли са особено добри в зидарията или лепенето на теракот. 6 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 преди 3 часа, дядо Пепи каза: "Майсторчета", които на село не им дават на баба си курника да подзидат, но дошли в Софето да работят и имат претенции, искат надница като за майстори. "Майсторчета" имат бригадири, строителни техници, строителен надзор, инвеститорски контрол, приемна комисия ... или и всички те са от село?! 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2022 25 minutes ago, The Doctor said: "Майсторчета" имат бригадири, строителни техници, строителен надзор, инвеститорски контрол, приемна комисия ... или и всички те са от село?! Твърде вероятно , защото аз в тази държава само за един лорд се сещам - Евгени Минчев. 2 1 6 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 преди 17 часа, stanimir каза: Твърде вероятно , защото аз в тази държава само за един лорд се сещам - Евгени Минчев. Прав си, ама донякъде. Моля те следващият път бъди по-акуратен, и изписвай поне правилно цялото му там напудрено "величие" - Lord Evgeni Min4ev of Eaton, както са го изписали тук https://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/istinski-lord-li-e-evgeni-minchev-4270191 А освен този "лорд", имаме и един "граф", който е граф, колкото и лорда е лорд, или пък лейди Би или лейди гага са лейдиТА, и т.н. 2 1 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 преди 6 часа, wilks каза: който е граф, колкото и лорда е @Граф Вронски и @Граф Монте Кристо са истинските графове, защото са магеланци по душа! 1 8 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Преди 1 час, epetkov каза: @Граф Вронски и @Граф Монте Кристо са истинските графове, защото са магеланци по душа! Аз се сещам и за една "принцеса", която не е принцеса, но по дух също е магеланка., Няма как да я тагна, защото формално и магеланка не е. Сещате ли се коя е? Изобщо, разбрахте ли нещо? 2 3 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 преди 2 часа, ven62 каза: Аз се сещам и за една "принцеса", която не е принцеса, но по дух също е магеланка., Няма как да я тагна, защото формално и магеланка не е. Сещате ли се коя е? Изобщо, разбрахте ли нещо? Принцесата-водолаз на Иво. Къде изчезна този човек? Надявам се да правят нови геройства по топли екзотични дестинации! 1 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Принцесата-водолаз на Иво. Къде изчезна този човек? Надявам се да правят нови геройства по топли екзотични дестинации! E, не е като да е изчезнал съвсем просто пише по-малко. Все пак - принцесите затова са принцеси, за да им се посвети Избраният изцяло и постоянно, без да се разсейва с разни странични занимания като писане по форуми! 3 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 декември, 2022 Сподели Публикувано: 8 декември, 2022 Проверките стават все по-безумни. Днес от векове насам пътувах в нискотарифна а/к с раница и кабинен куфар. Накараха ме да извадя следната сергия по тавите – лаптоп, течности (дотук ОК), зарядно за лаптоп (?), зарядно за телефон (???), външни батерии, фотоапарат, батерии за апарат. Като се добавят и зимни дрехи –яке+полар+шал, ситуацията ми заприлича на Капитан Андреево в гастарбайтерски период, С оглед понапредващата ми възраст и факта, че не пътувам често с куфар, въобще не е изненада, че баш него забравих на лентата. 🤣Но имах пет тави!!! 1 1 3 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 преди 3 часа, Argentique каза: Проверките стават все по-безумни. Днес от векове насам пътувах в нискотарифна а/к с раница и кабинен куфар. Накараха ме да извадя следната сергия по тавите – лаптоп, течности (дотук ОК), зарядно за лаптоп (?), зарядно за телефон (???), външни батерии, фотоапарат, батерии за апарат. Като се добавят и зимни дрехи –яке+полар+шал, ситуацията ми заприлича на Капитан Андреево в гастарбайтерски период, С оглед понапредващата ми възраст и факта, че не пътувам често с куфар, въобще не е изненада, че баш него забравих на лентата. 🤣Но имах пет тави!!! А каква е връзката между това, че пътувате с нискотарифна авиокомпания с това какво са ви накарали да извадите на проверките на багажа? Че е безумно-така е, на Т2 беше същото преди 2 седмици и проверката от нареждането ми на опашката до преминаване на паспортния контрол в 15ч следобед отне 1ч и 15 мин. 5 1 Връзка към коментар
Климент Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 След издънката при проверка на сигурноста на летището сега действат по устав. 3 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 Мисля,че не са толкова стриктни на проверка на багаж, защото аз винаги нося течности и си седят в раницата,но не ме спират на скенера да я проверят. На Станстед ме спираха заради сух дезодорант. А паспортен контрол винаги през автоматите вече минавам и е по-бързо. 3 Връзка към коментар
funny Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 И на мен ми е направило впечаатление, че козметика не вадя само на нашето летище. Последно преди 10-тина дни пак така минах с кремчета, лосиончета и т.н в куфара в несесера. 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 преди 11 минути , Климент каза: След издънката при проверка на сигурноста на летището сега действат по устав. Вероятно е така. На летище Бургас преди няколко години направиха супер щателна проверка на куфара ми, нещо невиждано точно там. Минаха през цялото съдържание, стигнаха до отваряне на циповете на подплатата. Една девойка така подробно опипа бельото ми, че вече се чудих дали не съм попаднала на фетишистка. Накрая се извини и обясни, че точно в момента им правят анализи по сигурността и трябва да са стриктни. 3 2 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 преди 26 минути , funny каза: И на мен ми е направило впечаатление, че козметика не вадя само на нашето летище. Последно преди 10-тина дни пак така минах с кремчета, лосиончета и т.н в куфара в несесера. Аз навсякъде така си ги държа в раницата и не са ме карали да ги вадя. Естествено на оня дето пита му казвам, че нямам и после на скенера човека си ги вижда в раницата и няма проблем. В Панама имах проблем лятото, че в две несесерчета бях набутал 6-7 различни шишенца с люто (естествено всичките до 100мл), трябваше да ги извадя от дънто на куфара, който едвам бях затворил 😄 Пича ми се извини 20 пъти с думите: Не може люто в ръчния багаж, после взе едно от шишенцата и другите ми ги остави 😄 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 На мен на Лондон ми взеха и изследваха в лаборатория едно мъничко шишенце мазило за комари и др. Нещо им се видяло съмнително. Върнаха ми го, като направиха забележка да не нося такива неща. А аз бях на нокти. 1 1 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 9 декември, 2022 Сподели Публикувано: 9 декември, 2022 Пропуснах да кажа, че го купих от Бали. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега