Прескочи до съдържание

10-тина дни с база Куала Лумпур/Сингапур ?


Фил

Препоръчани мнения

струва си, Малака е приятно градче

 

 

Да, знам че е готино там, но дали няма да е пресилване, все пак са около 5-6 часа до Малака от и до КЛ... И по тази причина се чудя дали да го посетим...

Връзка към мнение

Мен лично ако ме питаш, или Виетнам+Камбоджа, или о-в Бали.

Не се престаравай със седенето в КЛ или Сингапур, световния трафик е по такъв начин организиран, че рано или късно пак ще кацнеш там и може да имаш повечко време. 

:good:

Връзка към мнение

Да, знам че е готино там, но дали няма да е пресилване, все пак са около 5-6 часа до Малака от и до КЛ... И по тази причина се чудя дали да го посетим...

около 2 часа е пътя в едната посока, много хора го правят, така, че не мисля, че е кой знае каква трудност. Можеш да ползваш  автобус от автогарата( тръгват на често), или да си букнеш целодневна екскурзия до там с гид, ядене  и т.н. или да останеш да преспиш там и да се върнеш на другия ден.  Варианти колкото искаш...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Моля, извинявай, че се забавих да ти огговоря, но се мъчих няколко часа и си скъсах нервите с тия билети. :wacko:

Една от причините е както и ти си отбелязал:

 

на тия сайтове няколко пъти ми се сменяха цените. наколко пъти ту нагоре, ту надолу за един и същи дати. Също в различните версии на Budget излизат различни (до 100eur разлика) базови цени, още преди избор с каква карта да се плати

На португалския budget излизат най-ниски цени, но после има една такса 21евро, която обаче не е страшна ако се купуват повече билети, защото е еднократна, а не за всеки пътник.

На португалския сайт обаче добрата цена излиза с Mastercard debit, каквато аз нямам.

Открих, че на полския budget също излизат добри цени и се плаща с Maestro, каквато имам.

Минах сутринта да захраня Maestro-тo и после опитвам да взема билетите на полския сайт, обаче не ми минава транзакцията :wacko: . Установявам, че като съм го правил това Mestro, са ми сложили най-ниския лимит, който e 800 лв на 24часа :wacko:.

Качвам се на колата да отида до клона да видя как може да повиша лимита - то пък клоновете на ПИБ на Народно събрание и в Халите не бачкат, въпреки, че би трябвало да работят днес. Отивам на Мола на Стамболийски. Там друга греда - обасниха ми, че за промяна на лимита трябва да подам заявление и става за 3 работни дни :wacko: .

Чудех се какво да правя, айде пк на компа -  намерих билетите на добра цена в eDreams.fr с VisaЕntropay.

Айде направих VisaЕntropay, заредих 250eur, обаче пак греда :wacko:  - за повече от 250eur иска верификация на картата с която зареждаш. А тази верификация става като ти дръпнат 1 евро и после като се осчетоводи - в справката от банката ще може да се види кода, с който да се верифицира зареждащата карта, а това щяло да стане за 2-3 дни. :wacko:

Баси сагата :unsure:

В крайна сметка ми писна, разделих билетите и купих един с Maestroto на цена  316eur (1354 злоти)  през budgetair.pl  и още два с обикновен Mastercard за по 332еur.

И така имаме билети, а датите последно са:

02.03 SOF-KUL

15.03 SIN-BCN

Пристигнаха потвържденията и e-тикетите :)

 

( Кефят ме птичките, с които ще летим -  LHR-KUL с Дриймлайнер, а SIN-LHR - с А380 :) )

Радвам се, че в крайна сметка си успял да купиш билетите. :) Пожелавам ти неприятностите да свършат до тук и да се насладиш на пътешествието. Аз по всяка вероятност пак ще пропусна :( освен ако не излезе някоя цена за под 280€ с плащане с кредитна Mastercard  Но живот и здраве да е все някога ще стане :)  Иначе и аз съм във възторг от птичките с които ще летиш. То само заради летенето с тях си заслужава :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

... Аз по всяка вероятност пак ще пропусна :( освен ако не излезе някоя цена за под 280€ с плащане с кредитна Mastercard  ...

Ако пуснеш заявка за Maestro (месечна такса 50ст. или 6лв. годишно ;) ), ще ти я направят за 4-5дни и може още да ги има цените от около 315eur ..., тя тази оферта от доста време е налице (поне от 24.08) ...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хаха , имах аналогичен случай с  Маestro тези дни , изобщо и не се бях сетил , че има дневен лимит.

В моя случай обаче се получи добре , щото размислих и сега тия билети щях да си ги бия в главата. Не беше добре планирано.

Да се има предвид , че eDreams си дърпат една невъзвращаема таксичка от 5-6 евро , независимо дали ще мине транзакцията или не. Ако платиш после през кол център с друга карта ти ги приспадат , но цената на минута разговор обезмисля упражнението и по-добре да си направиш изцяло нова резервация  :( 


При eDreams да се вземе предвид и тази опасност :

 

 

 

Important for payments with a debit card: If you paid your booking with a debit card, you may receive a temporary extra charge in your card. The first one is the effective charge of your ticket total amount and the second one is a temporary charge of the same amount. This second charge will automatically disappear from your account between one week and a month. This often occurs for transactions with travel agencies Spanish banks, card suppliers and IATA.
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Честно казано не бях се замислял за този проблем с Maestro Явно ще се ползва само за по-ефтини билети.

Фичо, надявам се, че като ти се избистри плана за пътешествието ще го споделиш с нас. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Честно казано не бях се замислял за този проблем с Maestro Явно ще се ползва само за по-ефтини билети.

Всъщност проблем няма ако си наясно предварително  - просто си я заръчваш си с по-височък лимит, а пък ако искаш -  държиш си в нея само някаква малка сума и зареждаш повече само когато е нужно за покупка.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Както писа Фичо може да подадеш заяление за по-висок лимит.

Аз не искам за да се предпазя от източване на карта и подобни.

Следващото ниво мисля е 1500 лева дневно и така до 9000.

Връзка към мнение

около 2 часа е пътя в едната посока, много хора го правят, така, че не мисля, че е кой знае каква трудност. Можеш да ползваш автобус от автогарата( тръгват на често), или да си букнеш целодневна екскурзия до там с гид, ядене и т.н. или да останеш да преспиш там и да се върнеш на другия ден. Варианти колкото искаш...

Ок, благодаря ти много!

Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

В крайна сметка, по различни причини се получе така, че пътуването започна практически без план и без организация... И ще трябва да се импровизира в движение.

3 дни сме (вече) в Куала Лумпур, накрая 2дни - в Сингапур и по средата имаме три дни в Кота Кинабалу и 4 дни - Лангкауи.

За Лангкауи нямаме още и спане подсигурено, така че приемам на драго сърце предложения за места за настаняване, както и идеи за трите дни в КК и четирите в Лангкауи.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

В крайна сметка, по различни причини се получе така, че пътуването започна практически без план и без организация... И ще трябва да се импровизира в движение.

3 дни сме (вече) в Куала Лумпур, накрая 2дни - в Сингапур и по средата имаме три дни в Кота Кинабалу и 4 дни - Лангкауи.

За Лангкауи нямаме още и спане подсигурено, така че приемам на драго сърце предложения за места за настаняване, както и идеи за трите дни в КК и четирите в Лангкауи.

 

Аз при 4 дни в Лангкауи бих взел (както и съм правил) експресната лодка (4 извънбордови двигателя) до Koh Lipe (Тайланд) и бих останал 2 вечери там. Нямам представа дали на Koh Lipe дават visa on arrival, то има само една малка барачка, където проверяват паспортите (капитана на лодката ги събира още преди тръгването от Лангкауи).

 

Приятно изкарване, каквото и да решите! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Както вече е казал cck, може да отскочиш от Кота Кинабалу до Бруней. С оглед на краткото време, което имате, опцията ви е единствено със самолет, иначе има варианти и с автобус или ферибот, но и двата отнемат по цял ден. Друго предложение е Сандакан, ако не се лъжа имаше полети сутрин и вечер, така че може да го направите и като едновневен трип. Там може да посетите Сепилок (център за орангутани) или Лабук (дългоносите маймуни), а може и двете. Ако се спрете на Сепилок, препоръчвам и посещение на Рейнфорест дискавъри център. И последен вариант е да си останете в Кота Кинабалу и да си ходите на шнорхелинг по островчетата отсреща -Tunku Abdul Rahman national park. Островите са 5 - може да посетите само един, или да комбинирате с други. Цената на билета за лодките зависи от това колко острова ще посетите -http://www.sabahtourism.com/destination/tunku-abdul-rahman-park. Ние бяхме само на Сапи, ако решите да сте там, препоръчвам, да не оставате на основния плаж, а да преминете през скалите в дясно, където има прекрасен ненаселен плаж, който също си има риф и по мое мнение, дори по-красив от този, където е цялата навалица.

За хотел - ние бяхме в http://oceaniahotel.com.my. А съм доволна, леко встрани е от центъра, но предлагат безплатен трансфер, така че това не е никакъв проблем.

Сори, ако има много грешки, ама пиша от телефона ☺!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако сте 4 дни в Ланкгави / местните го изговарят по-скоро така / пробвайте да уговорите индивидуален или с още 4-5 души трип около островите. Отнема цял ден, но освен обиколката около островите има и спирки по желание. Триповете към другите острови са на юг. Удобно е за 2 вечери да сте в Pantai Cenang. Там има и доста местни и други азиатски заведения. За плаж използвайте плажа на хотел заради медузите. По принцип хотелите си имат плажове и заради медузите са заградени. Два дни е добре да се преместите на север. На острова обществен транспорт няма. Таксита с фиксирана тарифа за разстояние и часове. Ние бяхме в Berjaya Lankgawi, но резервирахме на някаква промоция доста изгодно. Бунгалата са сред гората с маймуните и различни птици, прилепи и разни скачащи отвсякъде. От там започва и лифта за sky bridge. От там също е и пътеката за Седемте водопада, по която има много маймунки. Един ден с такси до северната страна, като задължителен е Tanjung rhu beach. От там започват и мангровите турове, но ние не сме били на такъв. На североизток има два острова, като при отлив се ходи до единия. Но отливът започваше в 17 ч. и ние не успяхме да отидем до там. Ако го включите, местните ще ви насочат.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.