Прескочи до съдържание

Безплатни автобуси в Куала Лумпур


Препоръчани мнения

Та чули ли сте, не сте ли*...

 

За гостите на Куала Лумпур кметството се е погрижило подобаващо - из централната част на града циркулират безплатни автобуси, които покриват както основните туристически забележителности, така и по-тривиални места като хотели, молове и банки.

Похвалната инициатива е назована "GOKL", именно такъв надпис се мъдри и на светлолилавите автобуси. Налични са четири линии/маршрута - тематично обособени и цветово обозначени, както следва: червена - релакс; синя - работа; лилава - забележителности; зелена - пазаруване. Така и пише по автобусите - "Red line", "Green line", "Purple line", "Blue line". Спирките са обозначени по подходящ и лесно разпознаваем начин, отново с логото "GOKL" (там спират и автобуси на масовия градски транспорт), като с големи цветни точки са указани съответните линии, които минават оттам.

Автобусите се движат сравнително редовно, но не са изключени закъснения, породени от задръстванията например. Във всеки случай са страшно удобни за придвижване - и самостоятелно, и като отвеждащ транспорт към железопътна гара или станция на градската железница.

 

Повече информация по темата - маршрути, разписание, цени на билетите (хъ-хъ, безплатно е!) - тук:

 

http://www.gokl.com.my/

 

 

Карта на маршрутите:

 

map.jpg

 

Същата тази карта е налична в интерактивен вариант - като поставите показалеца на мишката върху някоя спирка, получавате информация за точното разположение на спирката (много полезна функция), както и за интересните места в непосредствена близост.

 

Приятно пътуване! :)

 

 

...Тюх, забравих!

_______________________________________________

*

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.