Прескочи до съдържание

дневник И пак за Мианмар и Банкок


mililia

Препоръчани мнения

Ето, че след чудесния разказ на Оги за пътуването му в Мианмар дойде и моят ред да споделя плановете си за посещението на този район в Азия.

Това е досегашния план:

1. Самолет София – Доха – Банкок 17,25 – 12,10 ч. /+ един ден/ с Qatar Airways.
2. Пристигане на обяд, шатъл /Platform of Suvarnabhumi Airport Passenger Terminal 2nd Floor, Gate 3, 13.00, 13.20, 14.00, 14.20, 15.00, 15.20, 16.00, 16.20/ и в 20.15 ч. от летище Дон Муанг полет за Янгон с Air Asia . Пристигане в Янгон в 20.55 ч. Нощувка – Янгон. Трансфер 8 долара, предложен от хотела.
3.Yangon & sightseeing: Sunrise in Shwedagon Pagoda, Sule Pagoda/in right of pagoda there is nice market/, Mahabandula Park , Old Colonial Buildings in Downtown , Botataung Pagoda in Yangon River Bank, Ngar Htet Kyi Pagoda/Across the road is the Chaukhtatgyi Paya with a 65m -long reclining Buddha.Walk to nearby Kandawgyi Lake, Chauk Htet Kyi Pagoda, Kandawgyi lake & Park, Great Shwedagon Pagoda in the late afternoon to catch the beauty of Pagoda with day light & night light. Bogyoke Market /closed Monday/, The Strand Yangon hotel /in annex there is gallery/, Musmeah Yeshua Synagogue, Meilamu Paya Самостоятелна програма. Нощувка в Bamboo Place Yangon, Янгон
4.Trip to Golden Rock (Htauk Kyant War Cemetery, on the way) Нощувка Kinpun, hotel Eternity resort. Възможностите са за частен тур 150 долара, предложен от хотела или самостоятелно придвижване срещу 6000 киата /5 USD/. Камионче до Голден рок - 5000 киата /4 USD/
5.Golden rock to Yangon (Bago sighseeing). Придвижване с автобус директно до Янгон /6000 киата/ или с автобус до Баго и след това Баго-Янгон. При използване на частния тур връщането е осигурено. Нощен автобус до Баган 20.00 – 5.30 ч. 24 USD на човек.
6.Баган & Bagan sightseeing. Sunset on ShweSanDaw pagoda. Ananda temple, Shwegugyi Pagoda, Shwesandaw Paya, Dhammayan Gyi temple, That Byin Nyu temple. Shwezigon pagoda, Gawdaw Palin temple, Bu pagoda. Частен тур с кола 50 USD. .Нощувка в Arthawka hotel, Баган
7. Bagan sightseeing. Самостоятелна програма - наемане на велосипед за обиколка из храмовете, пазарът в Nyaung U. Нощувка Arthawka hotel, Баган.
8. Bagan to Mt.Popa to Bagan. Споделено такси 14$ или частен тур за 50 USD. Нощен автобус от Баган до Nyaung Shwe в 19.00 ч. - 3 ч. 21 USD/човек. Нощувка в The Gran Nyaung Shwe hotel, Nyaung Shwe.
9. Nyaung Shwe to Aungban market to Pindaya cave to NyaungShwe (Inle lake ) - 50000 киата около 40 USD - Частен тур, предложение от хотела. Нощувка в The Gran Nyaung Shwe hotel.
10. Full day Inle lake sightseeing by boat (Markets, local people, Indein pagoda) Тур с лодка 21000-23000 киата, според времетраенето. Нощен автобус за Мандалай 20.00-5.30 ч. 14 USD.
11. Sightseeing to Sagaing, Innwa & Amarapura ( Sunset on famous U Bein Bridge ) Нощувка в Hotel A1, Mandalay Частен тур за 45 USD + 10000 киата за каручка в Ава.
12. Mingun boat trip & Mandalay sightseeing. Нощувка в Hotel A1, Mandalay. Частен тур 35 USD + 30000 киата за лодка.
13. Fly back to Bangkok с Air Asia в 12.50 ч. – 15.15 ч. /Банкок/. Нощувка в Studio from AirBnb, Bangkok
14. Bangkok
15. Bangkok
16. Bangkok и вечерта в 20.45 ч. полет през Доха за София.

Това е замислената програма, като с оглед на информацията на Оги смятам за заменя частния тур до Голден рок и връщането със самостоятелни преходи с автобуси.
В случай, че посещението на Маунт Попа се запази ще бъде със споделено такси. Каручката в Ава също ще отпадне. Обмислям пътешествието до Мингун дали да не бъде включено в програмата с останалите селца около Мандалай и да бъде направено изцяло с кола.
Сериозно се замислям за препоръчаната Моnywa, но като цяло този преход ще ми създаде голямо неудобство и силно натоварване. Чудя се на този фон дали си заслужава наистина да се откажа от Маунт Попа.
Ще ми се, който го е посетил да сподели какво му е харесало и какво го е разочаровало, за да направя преценка за себе си. Мен на този етап най-много ме притеснява мръсотията по стълбите и маймуните.

Имам нужда още от съвети за Банкок. Това са изровените от мен забележителности:
1.Early morning from Saphan Taksin BTS station and take the Chao Praya River Express boat to Pak Khlong Talat, Bangkok's largest 24-hour flower market-The best times to visit: midnight (12-2am) or early in the morning (6-7am).
2. Temple of the Reclining Buddha Wat Pho
3. Thailand's oldest massage schools (before lunch time)
4. The Grand palace
5. Temple of the Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
6. Wat Arun (before sunset)
7. Wat Sacet (The Golden mount)
8.Wat Traimit (Temple of Golden Buddha)
9. Siam Paragon mall
10. Central World Plaza
11. Chaina town
12. Wat Benchamabophit (The Marble temple)
13. Jim Thompson house
14. Lumpini park
15. MBKCenter
16. Patpong Night Market — located at Silom MRT/Sala Daeng BTS station
17. Chatuchak Weekend Market – only on weekends
18. Khao San Road
19. Phra Sumen Fort- park-its close to Khao San road
20. Sri Mariam Man temple in the end of Silom road
21. Wat Pathum Wanaram – go in the back side of monastery
22. Silom Village
23. The giant swing (Sao Ching Cha) + Wat Suthap
24. Benjakitti park

Явно е, че не всички си заслужават, а и могат да бъдат посетени. Моля да споделите вижданията си, кое си заслужава и кое не. Въобще отворена съм към предложения за една тридневна програма за Банкок. Няма да пътуваме извън града, тъй като ми се ще да съчетаем разглеждане с почивка и кулинарен туризъм.

Харесах си и едно студио от AirBnB. Вече съм го резервирала, но отмяна на резервацията е възможна. Как ви се струва като местоположение:
https://www.airbnb.com/rooms/7471071

Знам, че е по- далеч от Као Сан роуд, но не мисля, че на мен там ще ми хареса. Бих предпочела по уютни местенца, вместо лудницата на тази улица. Важно значение за мен при избора на това студио е близостта на реката и транспорта по нея, близостта до Sky train спирки, басейна и това, че хоста оказва логистична помощ.

 

Моля и за препоръки, дали ако пристигането ми в Банкок върви по план, мога по някакъв начин да запълня времето с нещо от 12.10 ч. до 17 ч. (самолетът е в 20.15 ч.)

Моля, за мнения по програмата.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Автобусите към/от Баган спират в Nyaung U ( поне преди 2-3 години) затова според мен е по-удобно да се настаните в този район. Тъкмо ще разгледате района след Попа докато чакате за нощния автобус и може  да  освободите ден и за Мониуа  ако пък направите четирите столици в един ден ( както Оги го е направил). Хотела който сте си избрали е на 12-15км от там. 

Само да напомня че ЕърЕйжа имат безплатен трансфер до летището в Мандалай, а хотела Ви е на километър и половина от бус-терминала.

Хоста в Банкок е от татък реката...мисля че и там ще губите време за обикалянето/пресичането й . Иначе е чудесен и си заслужава парите

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

И все още автобусите спират в Nyaung U. Много го мислих това с мястото за отсядане. В Nyaung U хотелите или са доста по скъпи или с значително с по-нисък рейтинг и много оплаквания. Аз принципно го мислих да се уговоря да ни вземат първия ден директно от автогарата и да ходим да обикаляме пагодите, та да не губим време. Чак вечерта да ни оставят в хотела. В деня с Маунт Попа евентуално да ползваме багажно, ако има на гарата. Абе, да си кажа, май вярно не съм го доизмислила. :) Благодаря! Ще го мисля пак.

Това с бус терминала на ЕърЕйжа ми дойде като добре дошло. Знаех, че има такъв, но не знам защо не го предвиждах и мислех за такси. Ще го ползваме.

 

Това с Мониуа няма да ми се получи. Мога да я вместя само за сметка на дните в Баган, но не и за сметка на спестено време в Мандалай? Оги, да не би да греша! Ако е възможно като еднодневен тур от Мандалай ще е добре, ама някак не ми се вярва да стане.

 

Банкок - този град много ме затруднява. Нещо не мога да се ориентирам в него. Двореца и пагодите са на острова близо до реката. С корабче по реката е най-добрия начин за придвижване.

Парковете и китайския квартал са далеч от реката и стават само с метро. Също и моловете.

С такси не знам дали ще се справя, пък и има вероятност много да ме лъжат с развеждане из града.

Някак си, цената, чистотата, хоста и басейна в случая надделяха. Губенето на време ще компенсирам с по-ранно излизане.

Връзка към мнение

6. Срещу Wat Arun, от другата страна на реката, ядох една вечер в ресторант с много добра кухня. Гледката към храма вечер е страхотна, има и други места за хапване. 

 

11. В китайския квартал е пълно с евтина и прясна морска храна. Директно пред теб я вадят от аквариума и я приготвят. За съжаление тук беше и единствения случай в Азия, когато една вечер не успях да си хвана такси повече от час. Това е нещо крайно нетипично за тази част на света.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз бих го направил в последователност Янгон - Инле - Баган - Мониуа - Мандалей,  но вече е късно за това.

Мониуа не можеш да я направиш за един ден нито от Баган, нито от Мандалей, въпреки, че и от двете места е по  3 часа само. Там си трябва преспиване. Иначе, според мен ти дните ги имаш - по един повече и в Баган, и в Мандалей, та и в Банкок.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

6. Срещу Wat Arun, от другата страна на реката, ядох една вечер в ресторант с много добра кухня. Гледката към храма вечер е страхотна, има и други места за хапване. 

 

 

За съжаление гледката към Wat Arun изобщо не ми хареса поради наличието на скелета около целия храм.Надявам се да ги махнат до вашето пътуване. :)

Редактирано от christuff
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Kитайския квартал e близо до реката. Ние за придвижване ползвахме само обществен транспорт и тук-туци (и такси само до летището). Хотела ни беше обаче на Soi 11 до Nana Station, Sukhumvit и определено бяхме много доволни от локацията. И с тук-туците и за таксито до летището, предварително се разбираш за цената. По този начин, знаеш колко ще ти излезе и дали си ОК с тази цена, а пък те нямат интерес да те лъжат с развеждане из града, т.к. ще получат твърда сума така или иначе. С тук-туците разбира се си трябва пазарене, казват обикновено доооста по-високи цени в началото. Моловете са далече от реката и Lumpini Park също е сравнително далече от реката, но доста ни хареса, има и варани в него :)  Иначе като идея, може да отидете някоя вечер в Банкок на някой от многото roof top барове. Ние бяхме във vertigo & moon sky bar и определено си залсужава. :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

По въпроса с цените в Бирма.

Трансфера от летището до хотела за  8 долара е добра цена.

За Голдън  Рок частен тур от 150 долара е кощунство. Описал съм ти как става и колко струва всичко. Връщането също е гарантирано. Баго - по желание.... В Баган също препоръчвам нощувка в  Nyaung U. По-удобно е за транспортни връзки.

Частен тур с кола в Баган за 50 долара, ако искаш - може. Каручката - под  20 долара.  За велосипеди следващия ден, ще се уморите много, а може и да се объркате. За пазара - не си струва.  По въпроса с Пиндая. Цената навсякъде в градчето е 45 , а не 50 000 киата. Аз тук яко се заинатих, че не свалят на 40 000, дори достигнах до 43 000, но след десетина сериозни пазарлъци, понеже имах и време,  се отказах.  Тура по езерото Инле го направихме за 15 000, като се посещава всичко интересно.

За Мингун не разбирам въобще за какво са тези 35 долара, пък и лодката отделно. Там се отива на пристана, хваща се лодката и като пристигнеш, всичко е пред теб. А може и лодката да струва по-малко от 30 000.

За трите селца ти искат 45 долара. Ние за четирите дадохме 40 000 киата, което е под 30 долара. Така, че смятай и решавай..

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

По въпроса с цените в Бирма.

Трансфера от летището до хотела за  8 долара е добра цена.

За Голдън  Рок частен тур от 150 долара е кощунство. Описал съм ти как става и колко струва всичко. Връщането също е гарантирано. Баго - по желание.... В Баган също препоръчвам нощувка в  Nyaung U. По-удобно е за транспортни връзки.

Частен тур с кола в Баган за 50 долара, ако искаш - може. Каручката - под  20 долара.  За велосипеди следващия ден, ще се уморите много, а може и да се объркате. За пазара - не си струва.  По въпроса с Пиндая. Цената навсякъде в градчето е 45 , а не 50 000 киата. Аз тук яко се заинатих, че не свалят на 40 000, дори достигнах до 43 000, но след десетина сериозни пазарлъци, понеже имах и време,  се отказах.  Тура по езерото Инле го направихме за 15 000, като се посещава всичко интересно.

За Мингун не разбирам въобще за какво са тези 35 долара, пък и лодката отделно. Там се отива на пристана, хваща се лодката и като пристигнеш, всичко е пред теб. А може и лодката да струва по-малко от 30 000.

За трите селца ти искат 45 долара. Ние за четирите дадохме 40 000 киата, което е под 30 долара. Така, че смятай и решавай..

 

Да, тура до Голден рок определено отпадна след твоето инфо за автобусите.

Хм, така както пишеш за Баган, денят напълно се освобождава. Имаш ли представа, ако има ранен автобус от Баган до Мониуа и сме там по обяд дали един следобед там с преспиване ще стигне за всичко? Евентуално сутринта автобус за връщане в Баган? Вие по кое време пътувахте? Дали има споделени таксита до Мт Попа, тръгващи по обяд например?

За Инле: Изрично исках да имам включен в екскурзията до пещерата и някакъв пазар, за който има добри отзиви в интернет. Нямам идея дали той повдига цената или не. Разликата от 4 долара, поделена на двама човека за мен си заслужава удобството да спя по-дълго в хотела след нощния преход вместо да се притеснявам, че трябва да търся предложения из града.

За лодките силно се двуумя. Четох в интернет, че предложенията от 15000 киата за лодка не включват обикаляне по плаващите пазари. Нямам идея дали е вярно. Просто хората в трипа коментираха, че лодките с непълна програма са по 15000 киата, а тези с които всичко се включва + чакане на залеза в лодката са по 23000 киата. Тук ми е трудно да се ориентирам, но това е нещо което мога да уредя на място, тъй като е предвидено за втория ден на Инле.

Екскурзията до Мингун всъщност включва и обиколка на Мандалай. 35 долара са за обиколката на Мандалай и останалото за лодката до Мингун. Понеже смятам да включа Мингун към останалите селца ще остане само цената от 35 долара за Мандалай, в случай че въобще остане частен тур за града. Според мен ще го откажа и ще ползвам такси на място.

За 45 долара за селцата - ами мисля го още, след твоето инфо. Чудя се дали аз ще успея да договоря по ниска цена, според мен няма да ми се получи. Освен това уговорката с гида е да ни вземе в 5 сутринта от автогарата и да тръгнем, т.е. няма да се чудя как да се добера до хотела и да се разправям с такситата на автогарата (пак има проблем с пазърлъците за цената).

Но принципно в Мандалай ми се налага да избирам между ниска цена (която хич не е сигурно, че ще постигна) и удобството да не се занимавам с нищо. Понеже благодарение на теб ще намаля доста от цените от частните турове (до Голден рок и Мт.Попа) се чудя дали пък да не се отпусна при останалите неща. При мен никога нищо не се спестява от парите, ако спестя от едно то отива за друго. Ако спестя тура ще сменя хотела с по-скъп и пак накрая ще е същото. А и се налага да мисля за още един човек, въобще не свикнал с несгодите на самоорганизираните пътувания и да ти кажа това е тежка грижа.

Ще го мисля, но благодаря за съвета.

 

Всъщност ти как успяваше да направиш контакта с таксиметровите шофьори? Те разбират ли поне малко от английски език? Езиковата бариера също много ме притеснява, как ще успяваме да се разберем аз какво искам и те къде ме водят?

Редактирано от mililia
Връзка към мнение

Харесах си и едно студио от AirBnB. Вече съм го резервирала, но отмяна на резервацията е възможна. Как ви се струва като местоположение:

https://www.airbnb.com/rooms/7471071

 

"...по-далечко от Каосан.." ?!?!? .... направо си е извън картата - на юг от моста Таксин е. До най-близкото пристанище Wat Sawettrachat пак ще ви трябва тук-тук, а от там до двореца е около 40-50мин с корабчето.  За сутрин рано е ясно, а за вечер по късничко?  За летищните трансфери да не говорим - цяла вечност, дори и с такси...Моето мнение - сменете го!

post-17-0-62518200-1450441501_thumb.jpg

Вие сте ето  ТУК  долу където свършва картата....

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ей, Стефане, ще ме ръчкаш докато не се предам, явно ;) !

"...по-далечко от Каосан.." ?!?!? .... направо си е извън картата - на юг от моста Таксин е. До най-близкото пристанище Wat Sawettrachat пак ще ви трябва тук-тук, а от там до двореца е около 40-50мин с корабчето.  За сутрин рано е ясно, а за вечер по късничко?  За летищните трансфери да не говорим - цяла вечност, дори и с такси...Моето мнение - сменете го!

 

От ревютата стигам до извода, че са максимум 20 мин. пеш до спирките - на влакчето или корабчето. Ами, че спирката до метрото от там където живея ми е на 15-18 минути. Всяка сутрин го ходя и никога не ми е минало през ум, че е далече.(имам и автобус, но не го ползвам защото го намирам за нормална разходка).

За вечер късничко - ами зависи от късничкото. Доколкото разбирам зоната не е опасна, което ще рече от спирките пеша, или с такси. Ами тези дето са до парка имат същия проблем, пък се води за хубава зона. Аз Каосан роуд ще видя вероятно само съчетано с дворците и после ще забравя за този район.

Ще го мисля, още щом така ме съветваш. Все пак не познавам града и може да ми убягва нещо. Ама като знам колко се рових из хотелите и апартаментите под наем и само това ме грабна, не знам как ще размисля :) .

 

Иначе все си иска време за придвижване от летищата. Хората отсядали в това студио нямат забележки, че е много далече и е трудно придвижването из града.

 

Мога ли да намеря по-ясна снимка на картата на града, някъде?. Виждам, че съм еднакво далече от всичко, но пък имам всякакъв род спирки около себе си. Е толкова трудности, колкото с Банкок друг път не съм имала.

 

Някой ще каже ли нещо по евентуално тридневна програма в Банкок, та да видя мястото устройва ли ме или не ме устройва.

Редактирано от mililia
Връзка към мнение

Обиколка на Мандалей за 35 долара, за да видиш няколко храма, които са на едно и също място......

Е, щом няма да спестяваш, а ще ги харчиш за други удобства, по-добре си спести неприятностите и разправиите, и давай с туровете. Там поне друг ще мисли за теб и приятелката ти няма да мърмори. Иначе си в постоянно напрежение  кое , къде, кога, как, а то изнервя и накрая ти писва. Както при мен се получи за Пиндая......

Успех ти желая. Както и да го направиш, ще ти хареса.

Аз започвам да се занимавам с Мексико и околните държави, че време не остана....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ползвайте таксита в Банкок.Тук-тук взимайте само ,ако искате да си начешете крастата,но ви предупреждавам,че са кожодери.Не бях подготвен и в началото взимахме само тук-туци и после се оказа,че цените на такситата са значително по-евтини.Да не споменавам,че е доста по-удобно и все пак са климатизирани.Както са ти казали по-горе предварително се разбираш за цената и преговаряш задължително,че много надуват първоначалната,която оябяват.По време на уговорките когато усетиш,че сте близко до сделка,но не се съгласяват на твоята последна цена се откажи или тргъгни към друго превозно средство.В повечето случаи ни гонеха и се съгласяваха.Това си беше моя начин и аз за себи си съм доволен,но със сигурност тук има и по-добри в тези преговори,които могат също да дадат ценни съвети.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

В Банкок за мен са задължителни:

 

2. Temple of the Reclining Buddha Wat Pho
4. The Grand palace
5. Temple of the Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
6. Wat Arun (before sunset)
7. Wat Sacet (The Golden mount) (тук не ходих, но имам инфо от първо лице и сега да бях, пак щях да го пропусна)

8.Wat Traimit (Temple of Golden Buddha)

 

За мен те бяха предостатъчно като обем храмове и са доста компактно разположени.  В парковете не знам какво бихте правили, при положение, че сте само 3 дни в Банкок. Пазари има различни - това вече е съвсем индивидуално, колко време бихте отделили. И аз горещо препоръчвам поне една вечер да се отиде на бар на покрива на някоя от високите сгради. Гледката е чудесна.

Разходката по реката за мен беше достатъчна при пътуването до храмовете. За плаващия пазар зная, че се ходи рано сутрин, нещо за което не намерих време.

Относно храненето - аз заложих на моловете. Там има достатъчно щандове за бързо хранене със всякаква кухня и е чисто.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ето това вече е ценна информация. Този тур май няма да го бъде. :)

Обиколка на Мандалей за 35 долара, за да видиш няколко храма, които са на едно и също място......

 

Оги, успех с подготовката за Мексико, ама хвърляй по едно око и тук, че ще имам още въпроси.

 

Ползвайте таксита в Банкок.Тук-тук взимайте само ,ако искате да си начешете крастата,но ви предупреждавам,че са кожодери.

Тук-тука съм го отхвърлила изцяло като опция и то най-вече заради разкарването по шивашките цехове и магазинчета. 

Всъщност района с Двореца и храмовете до Golden mount може ли да се обиколи изцяло пешеходно или и там дистанциите са големи и пак си трябва такси?

 

В Банкок за мен са задължителни:

 

2. Temple of the Reclining Buddha Wat Pho
4. The Grand palace
5. Temple of the Emerald Buddha (Wat Phra Kaew)
6. Wat Arun (before sunset)
7. Wat Sacet (The Golden mount) (тук не ходих, но имам инфо от първо лице и сега да бях, пак щях да го пропусна)

8.Wat Traimit (Temple of Golden Buddha)

 

За мен те бяха предостатъчно като обем храмове и са доста компактно разположени.  В парковете не знам какво бихте правили, при положение, че сте само 3 дни в Банкок. Пазари има различни - това вече е съвсем индивидуално, колко време бихте отделили. И аз горещо препоръчвам поне една вечер да се отиде на бар на покрива на някоя от високите сгради. Гледката е чудесна.

Разходката по реката за мен беше достатъчна при пътуването до храмовете. За плаващия пазар зная, че се ходи рано сутрин, нещо за което не намерих време.

Относно храненето - аз заложих на моловете. Там има достатъчно щандове за бързо хранене със всякаква кухня и е чисто.

Ами и моят избор основно е на тези храмове. Да речем, че ден отиде за тях. Вечерта на Каосан роуд.

След като парковете според теб не са опция какво бихме могли да правим в останалото време? При всяко положение не искам да излизаме от града, след препускането из Мианмар. Моята идея е втория ден да разгледаме сутринта Китайския квартал, после да се помотаем из Парка Лумпини, за да избетнем жегата, а следобеда да се помотаем из мола в Сиам. После почивка около басейна и вечерта в нощния азиатски маркет /нещо подобно му беше името/.

Третият ден, ако нещо ни е харесало пак там. Да не забравя, че имам и една вечер при пристигането си, която обаче предвиждам да изкараме около басейна и в района на студиото. Хората хвалят някакви ресторантчета там, та мисля да пробваме някое, докато се ориентираме в обстановката.

Може и да бъркам в преценката си за баровете, ама тази идея не ме привлича. Ако е заради гледката, от студиото ще я имам. Иначе не пия и не знам какво да правя там. Ако не ми се стори много мръсно предпочитам храната по къпанчета, а не луксозните места. В краен случай вечер на басейна след ден обикаляне навън ме привлича повече. Е ще видя и приятелката какво ще иска, но ми се струва че и тя ще е на моя акъл.

 

Освен посещението на храмовете и двореца не знам какво друго да правим в Банкок. Плаващи пазари вече би трябвало да съм видяла на езерото Инле. Със сигурност ще отделя време за масажи и за хранене.

 

Някой няма ли да даде отзив за масажите във Ват По? Пишат, че там са най-добри, дали е така?

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Незная дали ще ви е интересно, но травестит шоуто в Тайланд си е атракция. Аз гледах такова в Патая, но и в Банкок има: http://www.calypsocabaret.com/home . А този сайт на Банкок може и да ви даде нови идеи. http://www.bangkok.com/

 

И на края  една снимка от Алказар шоу в Патая.


И още една идея. Около Арун Ват за малка сума може да се облечете в тайландска носия и да си направите фотосесия с ваш апарат. Забавно е, а и е страхотен спомен.

post-2803-0-11647700-1450471979_thumb.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Повдигам си темата специално за Сънчо.

Чувствам се онеправдана! Само в моята тема все още не е писал с идеи за Банкок ;) .

 

И въпрос, ако ще хода да гледам Банкок от високо, кога да ида в Baiyoke Sky Hotel - през деня или по тъмно?

И искам идеи как да запълня времето между пристигането ми в 12 ч. и излитането в 20 ч., в Банкок? Имам смяна на летищата, но за тах ще ползвам шатъла.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Пак да кажа, препоръчвам ти като хващаш такси да искаш таксиметър, а не да започваш пазарлък за цената. Питаш ли колко ще ти струва, това е пазарлък. Това с оглед, че беше споделила, че не обичаш да се пазариш, и дори и да се пазариш, не вярвам да свалиш под таксиметъра. Храмовете в Бангкок са близо, само Ват Сакет и мраморния дворец са малко в страни, ние ходихме с такси и автобуси. Това за което аз съжалявам е, че не взехме еднодневна екскурзия да Аютая по реката с посещение на летния дворец. При положение, че имате толкова дни, направете го, да не съжалявате като мен после.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Служител, аз твоя съвет за такситата го запомних и със сигурност ще ползвам такси само с включен таксиметър. А има ли легални и нелегални таксита в Банкок? Има ли нещо, което освен за таксиметъра, трябва да знам за такситата, за да не го науча по трудния начин?

 

Аютая ще остане за друг път. При всяко положение пак ще трябва да посещавам този регион. Анкор Ват ми е в списъка. Ако Азия ми хареса ще има и специално пътуване само за Тайланд. Сега след всички храмове и препускане из Мианмар и разглеждане на Банкокските храмове, смятам че будизма ще ми дойде пре-пре. Нека останат още неща за разглеждане, за да имач отново път на там.

Редактирано от mililia
Връзка към мнение

Писал съм го и в другите теми -много груба грешка е да се пазариш за цена с таксито, просто влизаш и настояваш да кара на апарат, ако вече не го е направил. Тук тук в Банкок си е чист скам и ужасно неприятно в пушилката. Аз съм голям фен на туктуците, но навсякъде другаде. :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И въпрос, ако ще хода да гледам Банкок от високо, кога да ида в Baiyoke Sky Hotel - през деня или по тъмно?

По тъмно. Или пък тук

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Моите препоръки за Бангкок са следните:

- един ден за Буда във всякаквите му варианти - Златен, най-големият златен такъв в света, Полегнал - най-големият като статуя такъв, както и всичките останали забележителности от този род - Гранд Палас и пагоди. Може да включите и Sri maha Mariamman Temple. На мен ми хареса. Малко трудно е да ги съчетаете в един ден.

- един ден за Аквариума в Сиам Парагон Центъра и евентуално МБК за пазаруване. Едно до друго са, а зад или между тях е Ибис хотела и същият в една сграда Меркурий, определно по-добрият е и с басейн. Допълнете го с Baiyoke sky. Изгледа отгоре е невроятен. Има и типичен тайски пазар наблизо, уплътнява времето.

- остава ви половин ден, тъй като е добре да тръгнете за летището към 16 часа. Има винаги задръствания, както на пътя, така и на летището. Бих се пошлял по World Trade Center-a и бих си направил някъде един масаж, но не тай-масаж, а ойл-масаж.

 

Има една яка кръчма с жива бира, правят я пред очите ти и купона е як. Но е далеч от центъра и някой път си иска резервация. Ако ще го искате, трябва да се поровя в бележките.

 

Разходка с лодка по реката не препоръчвам. Адски мръсна е и на места воняща.

 

Вашия апартамент не ми е с добра локация. Задръстванията в Бангкок са ужасни и може половината ден да ви отиде в придвижване. А денят в Тайланд свършва в 18 часа, тоест нямате кой знае колко време.

Придвижване само с таксита на апарат, незаконни няма, има такива, които не искат да си пуснат апарата и се пазарят. Ако постигнете добра цена, ползвайте ги, няма проблем. Те се пазарят заради задръстванията, не за друго, а щото много висят.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Благодаря, Сънчо! Горе-долу и аз така предвиждах разпределението на времето. Случайно да можеш да ми напишеш името на типичния тайски пазар, за да знам какво да търся?

Ще ми се обаче някъде да включа и Китайския квартал. Предполагам, че е доста колоритен. В гида на НГ препоръчват посещението му до обяд, а пък от нета оставам с впечатление, че е добро място, където да се вечеря. Някой с препоръка, кога е по-удачно посещението на тази част? Мисля, че ако е сутрин бих могла да го направя последния ден, а ако е по-добре вечерно посещение може би в деня на пристигането ни ще успея да го направя.

 

И последен въпрос около тези задръствания - правилно ли разбирам, че системата Sky train  и метрото не се влияят от задръствания?

Разбрах, че разходката с лодка не е приятно удоволствие, но използването на реката просто като транспорт за разглеждане на двореца и пагодите, не е ли най-удачния вариант?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.