Прескочи до съдържание

Юху:)


Янко Велков

Препоръчани мнения

Добре дошъл, ще е супер, ако споделяш поне част от преживяванията. Това с корабите до сега звучи интересно, пък дори и да унищожиш част от романтичните представи :)

Връзка към мнение

На това му викам аз да си магеланец в душата! :) Поздрави и добре дошъл! :) 

 

~

 

време, през което искам да измина Ел Камино, Ком-Емине, Транссибирската магистрала и Монголия, да изкача Килиманджаро и Мачу Пикчу, да поплувам в горещите извори на Исландия и топлите плажове на Виетнам <- това са само някои от заплануваните дестинации, и просто нямам търпение!!! ;)

 

Слагаш изкачване на Фуджи, Япония + трек през Хималаите (който, предполагам, вече си направил по време на престоя в Непал) и все едно си ми преписал едно към едно моя основен must-do списък :) 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Добре заварили:) На мен само ми дай да пиша, просто не съм предполагал, че някого го интересува, така че обещавам да споделям (особено след като намеря къде и как  :blush: )

 

В Непал бях доброволец в едно сиропиталище, живеех заедно с децата и се стараех да е колкото може по-икономично, за да мога да помагам повече, та си позволих само един кратък трекинг до Poon hill - малък (само 3210 м) и много комерсиален връх в подножието на Анапурна, изкачването до който обаче беше нещо изключително (3 дни нагоре, и 1 надолу)! Та сега, когато разполагам и с повече средства със сигурност бих се върнал за Everest base camp или някой от маршрутите около споменатия Анапурна... неописуемо е...!

 

За Фуджи не съм се замислял, но.. защо не:)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Тази година намерих и мечтаната си работа на пасажерски кораб (животът там е коренно различен от този на търговските му събратя), и вероятно поне в близките няколко години животът ми ще представлява редуване на 3-5 месечни периоди работа, с 2-4 месечни периоди на абсолютна свобода [доволно потриване на ръце:]

Това е за мен с няколко думи, приятно ми е да се запознаем, и ще се радвам бъдещето да ни срещне и извън страниците на magelanci.com ;)

 

Супер, с коя круизна компания и на кои кораби си сега? Предполагам, че живееш във Варна?

Връзка към мнение

Супер, с коя круизна компания и на кои кораби си сега? Предполагам, че живееш във Варна?

Лятото бях със "Celestyal Cruises" - кипърско-гръцка компания (неотдавна са били "Louis Cruises"), която оперира основно в източно Средиземно и Егейско море.. Моят кораб акостираше в по 2 пристанища на ден, и скоро не мисля да стъпя на гръцки остров или по егейското крайбрежие на Турция, тъй като цяло лято обикаляхме Санторини, Миконос, Родос, Хераклион, Сирос, Лесбос, Измир и Кушадаси и им се нагледах до насита:)) Но къде ще бъда следващия път зависи от менинговата ми агенция (V-Ships)

 

Живея... да кажем основно във Варна, в момента сменям старата си квартира със собствено жилище, чиято мебелировка в момента се състои от сгъваеми столче и масичка, и надуваемият дюшек, на който спя:) Така че там ме чака още доооста работа...(;

  • Харесвам 12
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Еее много ме накефи това, което си писал в темата за Мароко :) Пиша ти тук, за да не спамя темата там - ще се радвам да се видим и поговорим ако имаш път към някоя среща в София :) От това , което прочетох имаме доста еднакви виждания и разбирания. Няма да забравя как преди няколко години когато изкочиха самолетните билети до Будапеща по 2 лв , звънях на 7-8 човека подред и всички ме питаха " Еми хубаво, ама какво ще правим в Будапеща, не мерси" и едвам един се нави да дойде в мен накрая. През това време билетите от 2 лв, бяха станали по 19, но не това беше проблема - тогава вдигнах ръце и се отказах да питам този и онзи, ходя си предимно сам и шапка на тояга - добре дошъл във форума :)

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 10
Връзка към мнение

...когато изкочиха самолетните билети до Будапеща по 2 лв...

...! Имало е самолетни билети по 2 (ДВА!) лева??! Абе да! :D Кога? Как? Защо?:))

 

Това ми напомни за един случай, когато се оказах със свободен билет за "Царицата на чардаша", и след повече от час търсене се съгласи чак десетото момиче, което поканих... А щом е толкова трудно да намериш някого, готов да отдели 2 часа от времето си за безплатно развлечение на няколко минути от дома си, какво остава за 2 дни в страшната, скъпа и далечна чужбина!

 

Все пак да не забравяме, че постът ми за Мароко беше в дните около Коледа, а нали казват, че по Коледа ставали чудеса?:) И така, в късният следобед на 31-ви декември, погледнах за последно за годината пощата си, и там ме чакаше съобщение от една моя позната - атинянка, която след месец колебание и размишления ми казваше, че си е взела самолетни билети на и от абсолютно същите дати и места като мен :yahoo:! Сега ще ме чака точно след седмица в Малага, а аз седя и се чудя каква ли беля си взех на главата :D

 

А за София, ще пътувам този петък, но домакините ми заявиха че са ми изготвили пълна програма, и нямало да ме пускат да им избягам чак до полета ми в неделя.. така че може на връщане:)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Имаше да, точно 2 български лева в посока :) Весело в Малага, много ми хареса там и имам недовършена работа, валя ме 2 дни нонстоп и не можах да се насладя на плажа, весело и в  Мароко също :) Като не искат, много им здраве, усещам как някой ден може да направим дует за някъде :)

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Будапеща беше пролетта на 2012. Но все пак тогава административната такса беше отделно и за плащане по банка беше 8 кинта. Получаваше се грандиозната дума от 10 лв на посока.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.