Прескочи до съдържание

Италия с 6 год. дете


Bliss

Препоръчани мнения

а близо ли е до Рим? Можем ли примерно да си отделим един ден да отидем някак до там? с кола под наем или влак?

 

нищо друго интересно ли няма за деца около/в рим?

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Мога да се включа само в частта за Венеция. Миналата година по 3- ти март бяхме там с моите деца, по това време на 5 и половина и на 7 години. Ще направя една забележка, че 2-та куфара са винаги с нас, т.е. обгърнали на пътувания и приключения. Това, което винаги правя е да ги подготвя предварително за местата които ще посетим, за да им разпаля интереса, а да не мрънкат когато включим обекти от интерес за мен и майка им. Едвам дочакаха да се качим на гондола. Колкото и да е туристическо си е удоволствие. Е, гондолиера ни не не пееше Sole Mio, но това е по филмите само май. Бяха очаровани от Сан Марко, мостът на въздишките и много впечатлени, че за 3 дни шматкане из Венеция не видяха нито една кола. Вечер поне в няколко църкви има концертно изпълнение на Четирите Годишни Времена. Съвет за не- туристически места за хранане- Дорсодуро. Все още шматкайки се по криваците там можеш да попаднеш на ресторанти (както ние) където менюто е само и единствено на италиянски и се хранят местните. Афиши от сорта на "Най- добрата пица" или "Най- добрата паста" не заслужават. Мога да препоръчам горещо B&B, в което ние отседнахмеМ http://www.larosadeiventibb.com/en/index.htm

 

Надявам се да съм бил полезен с нещо.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз си питам, пък може някой и да се включи.

 

Опитвам се във връзка с горното пътуване да намеря хотел в Равена с паркинг (извън ZTL) за трима (тройна стая). И ако е възможно да е на късо разстояние  пеш от центъра. Държа да е хотел защото кацаме късно на Болоня и искам веднага да се привижим до Равена, което ще е след 23  часа. Т.е. трябва ми 24 часова рецепция. Единствено открих Астория. но нещо не ме вдъхнови. 

 

Съжалявам, че чак сега виждам темата. Пробвай този, има паркинг, извън ZTL зоната е и става за една вечер, като пешеходно до центъра е около 15-20 минути. От друга страна е на същото разстояние и от мавзолея на на Теодорих Велики, тоест намира разположен е стратегически. Това че е до ж.п. гарата, нека да не те притеснява. Районът няма нищо общо с познатите около подобно съоръжение на инфраструктурата. Единствено помня, че стаята беше по-малка, на както казах, става за една вечер...

 

https://www.booking.com/hotel/it/italia-ravenna.bg.html?aid=368032;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSANiBW5vcmVmaBeIAQGYAQO4AQzIAQ_YAQPoAQH4AQKoAgM;sid=56ea13a5c64695b9152a5664d9a935f5;dcid=1;dist=0;sb_price_type=total;type=total&

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря Дюк. Но вече букнах в NH. Мисля, че е добра опция. Пред него има обществен паркинг на който запазват места за хотела, извън ZTL е, но е в центъра. 

Връзка към мнение

Bliss твоята тема ми дойде точно навреме. Преди час купих билети до Пиза през април и този път включих и дъщерята ( на 5г.)

До няколко дни ще видя дали някой още ще идва с нас и се втурвам да си планирам  престоя :) Но общо взето си го представям като висене по площадчетата и нещо по лежерно от обичайните пешеходни маратони.  4 дни сме там в района. Може би кола под наем и обиколка и на другите площадчета. Какво бихте предложили?

Връзка към мнение

Освен размотаване из Пиза, още Лука, Чинкуе терре, Прато, Пистоя, а защо не и Флоренция. 

 

За детето може би Колоди и Пинокио парк: http://www.discovertuscany.com/the-pinocchio-park-in-collodi.html

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Флоренция ще я пропуснем - успяхме да и се полюбуваме октомври  за 4 - 5 дни и не виждам смисъл пак да отскачаме до там, като има толкова друго невидяно :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.