Прескочи до съдържание

Помощ за поддържане на актуална тема с намаленията в rumbo и т.н.


Препоръчани мнения

Една от най-мощните теми във форуа е rumbo/edreams/budgetair 23-69 eur отстъпка от билети. Темата е пълна с много информация и е спестила не малко пари на доста хора, но отдавна се огъва под тежестта си. Макар, че не е необходимо да се чете цялата, обикновено в последните 3-4 страници може да се срещнат текущи активни намаления, е доста по-добра идея информацията да е по-систематизирана. Понеже не е малко труд, за целта търсим няколко доброволци, които да помагат с организацията. 

 

Има хора, които ровичкат в пъти повече от мен и са по-навътре в триковете, може ли първо да проверим за колко сайта ни трябват отговорници? Аз броя поне 4:

 

rumbo без да се минава през търсачки

jetcost.pt и минаване към някои от сайтовете там

jetcost.fr и минаавне към някои от сайтовете там

liligofr и минаване към някои от сайтовете там. 

 

Други има ли?

 

Това, което ще се изисква от отговорниците е следното:

 

1.  Когато някой пусне в темата за актуално намаление, то да бъде нанесено в отварящата тема с цялата информация. Информацията да се състои от следното:

 

- Сайтът или веригата от сайтове, които предлагат отстъпката. Например: jetcost.pt -> bravofly.pt в popunder прозорец.

- Колко е намалението и за коя авиокомпания. Например 10€ за Wizz, 50€ за Qatar Airways

- С каква карта е валидно намалението. В идеален случай не пречи в конкретната секция да има цитирани няколко намаления с различни карти. 

- На коя дата е открито намалението. 

- Незадължителна но полезна информация: дали в сайта може да се купува многократно или има ограничение на брой покупки с една карта. 

 

2. Ако никой не е пуснал намаление в разстояние на седмица, задача на отговорника ще е да "прослуша" поверният му уебсайт за да види каква е ситуацията. Идеята е да имаме актуална информация, която да е остаряла най-много седмица. За всички авиокомпании и билети не е възможно да се поддържа актуалност, но поне за Уиз като краен минимум. За другите компании може и по на рядко. 

 

3. Премахване на остаряла информация. Мисля, че намаленията по-стари от две седмици трябва да се премахват или, ако все още са активни да се подновят. 

 

Нещо такова си го представям:

 

Jetcost.pt -> Bravofly.pt, намаление 10€ за Wizz Air, карта Maestro, намерено на 13.02.2016

Jetcost.pt -> edreams.pt, намаление 50€ за Qatar Airways, карта Diners Club, намерено 10.02.2016

 

Всички отговорници ще имат техническа възможност да редактират цялата тема, но ще имат право да пипат само откриващият пост. 

 

И така, темата е отворена за дискусия да го оформим по най-лесния възможен начин. Давайте идеи за предложения как да се оптимизира информацията, и кандидаствайте, ако имате желание да отделяте по няколко минутки седмично за да държим намаленията винаги актуални. 

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Хайде ще се пробвам за rumbo, напоследък имам много работа и за съжаление, не мога да следя и 5 % от форума, но това изглежда сравнително бързо и забавно :)

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.