Прескочи до съдържание

Регулация за седалките в самолетите - идея


akair

Препоръчани мнения

Един сенатор (демократ, Ню Йорк), има идея ФАА (Федералната Авиационна Администрация) да регулира минималната широчина на седалките в самолетите и минималното междуредие в салона.

Разстоянието се било "свило" от 35 инча до 31 инча, а седалките - от 18.5 до 16.5 инча.

 

Повече информация тук: http://www.cnsnews.com/news/article/us-senator-wants-government-set-airline-seat-size-rules

 

Тази идея надали има голям шанс да бъде приета, но ако случайно мине, дали ЕАСА няма да се изкуши да въведе подобно ограничение... Това би имало сериозен ефект върху част от НТА -  без FR - те поддържат 32" междуредие.

Другата опция е пазарът да продължи да се саморегулира и разстоянието да се свива до момента, в който пътниците ще спрат да избират съответната а/к.

 

Вие какво мислите?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Приветствам! Трябва да има граница някъде, аз не съм волейболист и пак се свивам на пет при някои полети, представям си по-високите хора как се чувстват. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привърженик съм по-скоро на пазарните механизми, нежели на разни ми ти „сенаторски“ идеи. Те сенаторите от едно време викат „да го духат бедните“ - има видеозапис от Древен Рим :)

В края на краищата, ако някого го устройва да пътува сгънат на 18 с нискокалорична авиокомпания - нека пътува.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Против регулацията, но нека информацията за разстоянието и големината на седалките да е публично достъпна и достоверна, за да може да няма неприятни изненанди на борда. Като пуснеш търсене в търсачката да ти излезе авиокомпания Х - 30 инча, 100 евро, авиокомпания Y - 35 инча, 105 евро. Да видим колко биха избрали X при това положение...

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Съгласен съм, че не всички пасажери правят напълно информиран избор. Не съм сигурен добавянето на информацията, дори в търсачките, колко би била ефективна. И в момента каяк (и сайтовете на някои а/к) показват допълнително информация - напр. наличие на контакти, храна, напитки (алкохолни/безалкохолни), wi-fi. Отделна тема е колко човека й обръщат внимние...

От друга страна тези, които наистина ги вълнува, си я намират - seatguru, сайтовете на компаниите,...

Регулация относно седалките може да откъсне този ниско висящ плод и да стимулира иновации в друга посока. За да спрем да бъдем свидетели на "обновления", които само махат дунапрен и сгъстяват седалките (като 90 местния даш). А може и просто да закопае някой и друг играч на пазара :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А може и просто да закопае някой и друг играч на пазара :)

 

Не зная дали имаш предвид производители или авиокомпании, но ако това се случи, знаеш какво ще последва. Повече или по-малко основателни подозрения, че и обвинения в умисъл и целенасочено закопаване.

А може би просто съм много мнителен поради сравнително дългия ми стаж като участник в „пазара“ в България :) Административните мерки ако не са добре обмислени, резултират :) само в увеличаване на вътрешното напрежение в системата, което се стреми да я върне към първоначалното ѝ равновесно положение. А чиновниците, както знаем, не са от любителите на доброто обмисляне.

Може би си чувал за дедо Милтън Фридман:

 

 

:)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За да спрем да бъдем свидетели на "обновления", които само махат дунапрен и сгъстяват седалките (като 90 местния даш).

 

Което ме замисли, че би било интересно ако някъде можем да видим хронология на седалките на самолетите в снимков вид. Аз наистина си спомням меките кресла на В-727 от 80-те, но би ми било интересно да ги сравня (макар и чисто визуално) с тези в В-737, примерно...

Връзка към мнение

Административните мерки ако не са добре обмислени, резултират :) само в увеличаване на вътрешното напрежение в системата ...

 

Нашият приятел го казва също много добре: 3:09 - 3:31

 

Връзка към мнение

Аз явно съм бил в економи делукс последния път с виетнам еърлайнс, баси доволното място за крака имаше. http://www.smarttravelasia.com/economy.htm

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.