Прескочи до съдържание

Посещение на Луфтханза Техник - София


Георги

Препоръчани мнения

За първите няколко желаещи, организирам посещение на хангарите на Луфтханза Техник София тази неделя от 14.00ч. Ето какво трябва да знаят желаещите:

 

  • Бройката е ограничена до 5, съжалявам. Т.е. първите записали се, печелят. Останалите да не униват, стига да има желание, ще има още възможности, просто ще са разтеглени напред във времето, че уикендите ми не винаги са свободни. 
  • Обиколката ще включва ремонтните линии, ще видите малко разглобени самолети, ще се опитам да обясня как работи цялата процедура по самолетните ремонти, някой и други интересни (надявам се!) детайли по самите самолети, дано да не задавате много сложни въпроси, че да се червя :)
  • От сега да кажа - едва ли ще можем да се качим да разгледаме самолет отвътре - фирмени процедури и мерки за сигурност. Всякакви снимки са забранени. Ще се движим в пакет. 
  • Няма проблем да идват деца, включват се в общата бройка.
  • На влизане се минава проверка за сигурност подобна на тази по летищата. Трябва да носите лична карта/паспорт. 
  • Цялото нещо сигурно ще продължи около 30 мин - 1 час, зависи с какво темпо се движим и дали прецените, че има много за разказване и гледане :)

 

Списък със записали се:

 

1. Яничка (бях и обещал още преди мнооооого време)

2. Mary

3. Георги Матеев

4. Oshko

5. randi

 

Срещата е в неделя, 13:55 часа на бариерата на Луфтханза Техник. Моля бъдете навреме, няма да чакаме закъснели. Намира се ей тук: https://www.google.de/maps/place/Sofia+Airport+Terminal+2/@42.6857862,23.4102105,3a,75y,15.58h,65.42t/data=!3m7!1e1!3m5!1sxtMqpFiCH6tJoxFahOutnQ!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DxtMqpFiCH6tJoxFahOutnQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D101.19433%26pitch%3D0!7i13312!8i6656!4m2!3m1!1s0x40aa861e44485dbf:0x58e7f89b887572aa!6m1!1e1?hl=en

 

Най-лесният начин са стигане с градски транспорт е метрото до летището, от там 5-6 минути пеша. Или автобус 84/384 до спирка РВД. Относно паркиране, преди можеше да се паркира по цялото протежение на тази улица вдясно от бариерата, но вече има знак и сравнително стриктен контрол с паяк. Има места за 7-8 коли вляво, може би ще може да се намери място в извънработен ден там, но не гарантирам. 

 

Още въпроси? Давайте смело!

Редактирано от Георги
  • Харесвам 11
Връзка към мнение

Това е супер, винаги много съм обичала да видя как нещата стават "отвътре". Жалко, че съм на работа в неделя. Ще следя с интерес за следваща възможност. :)

Връзка към мнение

С удоволствие бих разгледал ,пипна и яхна някое работещо МД ,733  и нещо друго Т-образно на столичното летище. :) 

Редактирано от Hollywood
Връзка към мнение

С удоволствие бих разгледал ,пипна и яхна някое работещо МД ,733  и нещо друго Т-образно на столичното летище.

 

До там нямаме достъп :)

Връзка към мнение

няма съм по това време в София, иначе би ми било интересно да видя разкостен самолет....нищо ще следя за други такива предложения

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За няма и 9 минути свършиха бананите на показния :)

 

Още 2 места има, Hollywood до колкото разбрах пасува, че няма MD-та и боинги-класици :)

Връзка към мнение

Още 2 места има, Hollywood до колкото разбрах пасува, че няма MD-та и боинги-класици :)

 

Пиши ме резерва. Все пак може да има фенове на  Ербъс.

Редактирано от Hollywood
Връзка към мнение

Жалко, че няма да съм в София по това време в Неделя. Страхотна инициатива, надявам се да има и следваща възможност, за която да се запиша.

Връзка към мнение

Аз се записвам за първата свободна възможност, сега или следващ път  - 1.5 души - аз и ремаркето (малкия).

 

Запълнихме капацитета за този път, randi беше по-бърз, ще видим за следващия. 

Връзка към мнение

 Ако има следващ път и аз имам огромно желание да посетя халетата на LTSF, въпреки, че съм на почти 300 км от София ще рискувам една неделя, даже и каса за билетчета да сложите пак ще дойда  :)

 

п.п Извинявам се за въпроса малко извън темата, но кога се очаква да почнете да приемате за C,D чекове широкофюзелажни машини и какъв тип ще са. В медиите информацията е оскъдна. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 п.п Извинявам се за въпроса малко извън темата, но кога се очаква да почнете да приемате за C,D чекове широкофюзелажни машини и какъв тип ще са. В медиите информацията е оскъдна. 

 

С две думи - няма да е скоро, ако въобще. Повече, като дойдеш на обиколката :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.