Прескочи до съдържание

Меден Месец в Азия


Борислав

Препоръчани мнения

Здравейте.

На 01/02/2017 пътуваме с моето момиче за Банкок , за начало на медения ни месец.

Имаме страшно много въпроси и желание да видим и посетим всяко забавно и ибтересно място.

Като цяло нашите интереси не опират до историята , ние живеем за момента , обичаме интересните и различни неща , обичаме и екстремното.

Отворени сме за всякакви предложения от към места , искаме да посетим няколко държави .

По конкретно , засега бих желал да ви попитам, за местата които предлагат най-добро изживяване и допир със малки и големи Слонове.

Също така искам да попитам за Бунгалата на малдивите които са във водата (или тяхни алтернативи било то в тайланд или другаде) , ако някой знае конкретни места много ще съм му благодарен.

За момента от това което съм прочел плана е в самото начало :

1.01/02/2017 Полет Лондон - Банкок (с прекачване в Украйна 384£ за двамата).

2.Пристигане в Банкок на 02/02 в 10:00 .

02/03/04 , разглеждане на Банкок (задължително посещение на крокодилската ферма) , храмове , реката , нощен живот и т.н.

3.05/02 Банкок-Пукет (Не е купен все още , но гледам цените са по 26£) има полети по всяко време , затова ние може би ще вземем един за към 14-15 часа. (Освен ако нялой не предложи по добър вариант)

4. Пукет , Пи-Пи островите , и / или други острови , засега нямаме идея.

 

Има още доста планиране което предстои ,надявам се в близкия месец да се ориентираме и да купим повечето или всички билети и да сме запазим хотели и т.н.

 

Всичко ще ми е от полза , искам да има много романтика както и интересни изживявания , ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ! ::)

 

П.С. Извинявайте ако има правописни грешки , пиша от телефон

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами идеята е да е наистина цял месец.

Мисля че ще имаме възможноста да си го позволим.

Естествено много зависи от това дали ще намерим бунгало на малдивите , знам какви са цените горе долу ... и това може да смъкне цели дни от вакнцията .

Както и зависи от интересните неща които ще намерим.

Благодаря за бързи отговор.

Връзка към мнение

За един месец, ехеее. Малдивите ще са като отделно пътуване, не знам дали и как да ги смятаме в плана, но там освен гмуркане друго като екстремно усещане май няма, да си кажат спецовете. 

 

За Тайланд според мен вижте дали да отидете на север до Chiang Mai и да направите някоя от трековете из джунглата, след като са ви такива интересите. Съвсем спокойно може да направите нещо от рода на:

 

2-3 дни Банкок

5-6 дни Chiang Mai, мисля, че читавите трекове са по 2-3 дни минимум. 

2 седмици излежаване на плаж, дали ще е Малдиви + Тайланд, само Тайланд или само Малдиви...вие си решавате. Тези две седмици са и най-гъвкавия период, т.е. ако искате още активни изживявания, режете от тях. 

 

А двете седмици може и да завиете към Бали, аз като че ли това бих направил. Ама много връзваш ръцете с това "не обичаме история", това не знам как да го тълкувам - отпада ли Камбоджа например, макар че храмовете там са впечатляващи, дори бъкел да си нямаш представа и интерес от история и със сигурност влиза в категорията вълнуващи преживявания...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аууу меден месец :) Браво! Честито и всичко най.

Забавни места да искаш в Тайланд. Щом ви е романтично гледайте да разтегляте повечко време по островите. Банкок ясно. Слонски и крокодилски ферми има навсякъде, така че не го мисли все ще попаднете поне на десетина. Освен Пукет / Краби имаш време да помислиш за островите Симилан - шнорхелинг, дайвинг и т.н. Ще намерите и бунгалце. Ако искаш цивилизация от Пукет са ти близо Куала Лумпур и Сингапур като интересно разнообразие и разширение на програмата.

Сега за да сме по полезни с програмата подскажи в Азия бил ли си? Девойката ходила ли е по тези земи? Ако не сте - моето предложение е да оставиш Малдивите за следващ път и да си цъкате из ЮИ Азия - със сигурност храна за сетивата и нови преживявания има в пъти повече :)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Благодаря ти за приятното включване , веднага се заемам с проучването на островите които препоръча за бунгало и дайвинг ... .

Не сме били , нито аз нито тя.

Относно Сингапур и Малаазия , това включваше първоначалния ми план , но нарочно не споделих с вас , за да видя мнения :) .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Георги , би ли ми обяснил "трековете" в Чианг Май какво точно са и какъв е превода на английски , за да мога да проуча въпроса .

Благодаря ти !

Връзка към мнение

Честито ! 

Аз бих ви препоръчала да оставите Малдивите - отклоняват ви, а и са прехвалени. Препоръчвам едно минаване през Виетнам : неща за правене бол, а за романтика между екстемните дейности отскочете до Дананг ( препоръчвам Furama Resort Danang - невероятен хотел на самия бряг, където ще ви носят на ръце) по-спокойно е откъм туристи и човек може да се отдаде на романтика ..... пък ако ви омръзне романтиката, от хотела имат гмуркане, джетове, парапланери, а и акули не липсват  :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Георги , би ли ми обяснил "трековете" в Чианг Май какво точно са и какъв е превода на английски , за да мога да проуча въпроса .

Благодаря ти !

 

Извинявай за чуждицата, трек обикновено се превежда грубо като "туристическа разходка", може да е в планина, около езеро...абе разходка сред природата. А до Чанг Май има джунгла и такива "трекове" са една от забележителностите на района. Трудно ще ми е да ти препоръчам нещо конкретно, аз нямах време да направя подобна обиколка, и съм чел само от обща култура, но там може да направите zip lining (тези въжета между дърветата, по които се пускаш), рафтинг и какво ли още не. 

 

Ето, не препоръчвам сайта, пускам го само за обща информация, първото което ми попадна пред очите: http://www.travelhubchiangmai.com/trekking.htmlНадявам се някой да се включи с личен опит. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За месец в Тайланд би било грях да не завиете към Kanchanaburi и водопадите Erawan :) Живописно, красиво, интересно, романтично, възможности за насищане на времето с всякакви активности... :)

 

Ето ти един хотел в реката, близо до водопадите: https://www.thefloathouseriverkwai.com/kanchanaburi-hotels/accommodation/floating_villa_room/

А при тях, и изобщо наоколо, ще намерите и слонове, и горски приключения, и лодки по реката... :)

 

 

Ако обичате дивотията, в Тайланд има много национални паркове: https://www.thainationalparks.com/

 

http://www.guidetothailand.com/map-thailand/map-national-parks.php

 

Няма начин да не намерите нещо като за вас :)

Редактирано от captain_oveur
Връзка към мнение

Благодаря ти.

Видях вчера от друг пост за водопадите и е почти сигурно че ще минем от там.

Сега ще прегледам и хотела който ми предложи и докато сме в банкок ще отидем до там (даже може да наемем кола специално за това патуване).

Така както го виждам най вероятно после ще завъртим един кръг на юг , нещо от сорта на Пукет(околни острови) ---> ПИ пи + нощувка ( за да може да отидем рано на Майа бей и да избегнем навалицата ) и от там към Рейлей, Краби .

След което към Чианг май - там няколко дни ще се насладим на джунгли рафтинг и други интересни неща....

Така както го виждам + - 1 , 2 по интересни места (ако нялой ме подсети или не изровя) това ще е в тайланд и утре мисля да започвам със полети и запазване на хотели , коли , билети .

 

** Ако някой има ценни съвети къде кое е по добре - хотелите , дали сега или по нататък , кола - на място или оттук да запазя и сайтове.

 

Благодаря ви за голямата активност , мисля че ще се оформи едно страхотно преживяване (:

Връзка към мнение

Колега , едно голямо БЛАГОДАРЯ , търсех вилички от този род и в големите води , но там все още се чудя дали има смисъл да си давам парите , фокато тази вила в момента цените са от по 95£.

Благодаря отново !

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте отново.

След доста четене мисля че имаме завършен план за Тайланд като всички хотели и полети са вече запазени , ето го и него:

1. 01/02 летим от Лондон за Банкок с прикачване.

2. 2,3,4 Банкок (хотела ни е в центъра до реката, близо до повечето атракции).

3. 5,6,7 Канчанабури и релакс в един прекрасен комплекс.

4. 08/02 Полет за Пукет от Банкок

5. 08,09 Пукет с евентуална разходка до острови.

6.10,11 Пи-Пи островите с 2 нощувки в много приятен хотел (ранно посещение на Мая Бей, вдъхновено от форума, за да избегнем навалицата.

7. 12/02 полет от Пукет до Чианг Май.

8. 12,13,14,15 Чианг май (джунгли , горещ балон, бънджи , "high ropes" , слонове)

9.на 16 мислим да направим от тези разходки до селата които са 3дни,2нощи.

10. 18-19/02 Полвт към друга държава.

 

Все още имам някои въпросчета относно Тайшанд и много бих се радвал ако има някой добър човечец , на който не му е писнало от мен (:.

1.Канчанабури - да наемем ли кола от Банкок за престоя там и интересни места за посещение.

2.Чианг Май - съвети за престоя там (превоз и някои интересни места, четох из форуми за добрите компании за елскурзиите , но всеки съвет би бил много полезен за нас).

 

Мисля е с това изчерпах всичко за Банкок нарочно пшажуването не е много , за да може да се отдадем на него в друга държава с по голямо спокойствие.

Моля за малко идеиотносно следващите дестинации можем да си позволим да прескочим границата от месец така че съм отворен за идеи , някак си не мога да спра да чета , много се запалих (:.

1.плаж със страхотни места за шнорхелинг и дайвинг , планери и водни спортове (цени и качество).

2. Мини круизи (по реката виетнам камбоджа, или други)

 

Благодаря на всички които се осмелиха да прочетат този дълъг пост.

П.С. Извинявайте за правописните грешки , 90% от времето когато пиша съм на работа и мъничко бързам :)

Редактирано от Борислав
Връзка към мнение

Ако имаш още 10-ина дни - мръдни към Бали, полети бол. Там ще имате и природа, и плажове, и каквото ви влече. Искаш нещо по-екстремно? Мръднете от Бали към Rinca Island с комодските варани. Там гмуркането също е първокласно. 

https://en.wikivoyage.org/wiki/Komodo_National_Park

https://en.wikivoyage.org/wiki/Labuan_Bajo

 

Иначе програмата, в тази част, която аз съм правил ми изглежда ок, чудесен баланс между приключения, разходки, плаж и необходим лукс като за меден месец :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не наемайте кола от Банкок за престоя в Канчанабури, няма смисъл. На място ще имате евтини опции за дневни екскурзии, както и за наемане на шофьор само за вас, което също не е много скъпо. Правил съм и двата варианта, и двата ги препоръчвам. (освен ако не сте в някой скъп комплекс, където и цените на триповете са юнашки, резервирайте само от нормална агенция извън хотела, ако е гестхаус цените са подобни обикновено)

Връзка към мнение

Георги , видях твоят пост с малко закъснение , НО веднага се захващам по темата , защото е точно в десятката с тези варани :).

Голямо благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте на всички които са участвали в моята тема , както и на тези които не са :) .

 

Един от последните ми въпроси , малко преди да завърша този меден месец , който се превърна в МЕДЕН МЕСЕЦ и половина , но за това ще пиша когато имам напълно завършен вариант  :P  .

Моля някой добър човечец , ако може да ми подскаже дали при полет / който запазвам от Куала Лампур до Лондон  и който е с прикачване в Хо Чи Мин (Виетнам) /  ми се налага да ползвам виза за престоя от 3ч. 50 мин.   на летището в  Хо Чи Мин. 
Виентам отпадна от програмата ми и няма да съм стъпвал предварително там.  Едни допълнителни харчове за виза биха обисмислили иначе евтиният според мен за сезона (около 15 март 2017) билет (177 Паунда) на човек.

Благодаря ви предварително.   B)

Връзка към мнение
Мартин Христов

Програмата ви е супер. И аз препоръчвам за след това Бали. Райско място с много храмове, природа и плажове.  :sungum:

Връзка към мнение

Моля някой добър човечец , ако може да ми подскаже дали при полет / който запазвам от Куала Лампур до Лондон  и който е с прикачване в Хо Чи Мин (Виетнам) /  ми се налага да ползвам виза за престоя от 3ч. 50 мин.   на летището в  Хо Чи Мин. 

 

Няма изискване за виза. Източник: http://www.vietnamonline.com/visa/transit-visa.html

 

 

Most countries in the world, except for the US, UK and Canada, do not require a visa if you land in the countries just for transiting purpose. Vietnam is one of these countries, and does not require any transit visa, as long as you plan to stay inside the airport. 

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Благодаря Георги , дмес купувам Билета , съпер си !!!

Мартин Христов , за Бали съм отделил цели 2 седмици !!! Като ще има преходи до Вулканите , комодски варани , гмуркане и още и ощеее :P

Редактирано от Борислав
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.