Прескочи до съдържание

С багажник в паркинга на летище София


Препоръчани мнения

Ще посрещаме гости с детски колички, детски столчета и много багажи. Трябва да влезем в подземния паркинг на летище София, където според информационната табела има ограничение за височина до 2 метра за превозните средства, влизащи там.

Сложили сме кутия за багаж на колата, с който общата височина на автомобила ни би трябвало да е около сантиметър-два по-малко от двата метра.

 

Тъй като гадаем дали ще успеем да влезем, имате ли представа дали ограничението се отнася за всички нива, дали е при самия вход или при входовете на по-долните нива, та да знаем къде да търсим място за паркиране?

Няма открит паркинг, нали?

 

На отзовалите се, благодаря!

Редактирано от Сю_
Връзка към мнение

Колко време е позволено да се стои пред терминала, тъй като ще монтираме детските столчета, когато пристигнат и определено ще се забавим?

 

Дали тези 2 метра имат някакъв аванс от 5 см.. Идея си нямам как са заложени тези височини..

Връзка към мнение

Аз лично не бих разчитал да има аванс от 5 сантиметра. Един до два сантиметра може и да има, но и това е съмнително. Дори и това може да се окаже проблем, ако стеснението е на някоя рампа. Моя съвет е да си премерите колата и ако имате тия 1-2 сантиметра аванс сте ОК. Ако не, спирайте си отпред и си монтирайте детските седалки, пък останалите да се оправят.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Обикновено на входа на паркинги с нисък клиренс, има едни напречни висящи на въжета пръти, боядисани в червено и бяло. Техният клиренс е точно толкова, колкото в най-ниската точка на закритото пространство, което означава, че ако опре автомобилът там (където няма да бъде фатално, тъй като въжето ще се залюлее), то вътре задължително ще се заклещи, опирайки в бетонна плоча със същия клиренс. Нямам спомен дали е имало такива на паркинга на летището, но ако има ниски тавани, очаквам, че задължително ще има и такива "системи за ранна детекция"  :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За съжаление посрещането не се състоя, заради здравето на едното дете. Нашите хора решиха да се върнат по средата на пътя, но остава висящо чуденето ни за това ще влезем или не в паркинга на летището следващия път.

 

Иначе ние пресмятахме височината според спецификациите на автомобила и тези на багажника с гредите. Общо 198см, но има няколко допълнителни фактора, които биха могли да дадат отражение- колко са напомпани гумите и колко тежки сме ние :-)

 

Както и да е, ако най-ниската точка не е на самия централен вход, бихме могли да паркираме на ниво 0 без да рискуваме по рампите към по-ниските нива.

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Минахме успешно теста с багажника в паркинга на летището.

На входа няма от висящите пръти, само ограничителния знак за до 2м височина. Самият вход не е най-ниската точка. Ниски са по-скоро входовете към нивата, както и някакви висящи тръби и знаци, но и под тях минавахме без да закачим. Имаше поне още до 10 см разстояние.

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.