Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

Привет от Алжир.attachicon.gifIMG_20170226_184805_052.jpg

Страхотно! Много ми се ходи в Алжир. Как е ситуацията със сигурността в момента? Какви са впечатленията ви с две думи?

Връзка към коментар

В Алжир сме вече четвъри ден ,но сме само в столицата .Не мога да кажа каква е ситуацията извън нея,но тук всичко изглежда спокойно.Пътуваме с дете и през деня обикаляме с нея по улиците,използваме метрото /струва 50 ДА в една посока/.Да вметна никаде не видях бюро за обмяна на валута и излиза че има официален курс  и на черно..това го ръбрахме в събота когато бнките са затворени и не можахме да изтеглим пари от АТМ ,та една мила женица ни заведе до едно магазинче където ни обмениха парите.Хората са много любезни,но малко от тях говорят английски ,определено си трябва френски или арабски.Както и четох не е много туристическа дестинация и няма кой знае колко неща да се видят в столицата.От храната не сям много впечатлена,много дюнери ,пици ,много мини закусвални които предлагат сладкиши безброй и нешто като нашта баница ама не съвсем.За хотелите не мога да кажа много но няма голям избор на добри.В Софител сме ,но определено този е много далеч отСофител който аз познавам.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Честита баба Марта от Desi75, Яничка и мен от Нова Зеландия. Пътувахме дълго, разходихме се из Оукланд, минахме през Хобитон и вече сме в Роторуа.

attachicon.gif20170301091921_IMG_6209_1.JPG

attachicon.gif20170228092438_IMG_6116.JPG

attachicon.gif20170301040227_IMG_6193.JPG

attachicon.gif20170301035748_IMG_6187.JPG

attachicon.gif20170301100942_IMG_6231.JPG

attachicon.gif20170301102215_IMG_6246.JPG

attachicon.gif20170301105003_IMG_6255.JPG

attachicon.gif20170228120615_IMG_6147.JPG

Има една ръка в повече!

Вечният въпрос от последните години.Кой?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

На швабски карнавал, град Ротвайл (кое ли куче произлиза оттук?)

post-247-0-46878400-1488392474_thumb.jpgpost-247-0-59375900-1488392581_thumb.jpg

post-247-0-00185800-1488392653_thumb.jpg

post-247-0-25063900-1488393040_thumb.jpgpost-247-0-84795000-1488393167_thumb.jpgpost-247-0-96066700-1488393260_thumb.jpg

post-247-0-16952600-1488393571_thumb.jpg

Не е точно в момента. В понеделник (розовия понеделник) беше

Редактирано от домосед
  • Харесвам 42
Връзка към коментар

В Пукет, Тайланд на най-кошмарното пътуване. Не знам какво би ме накарало да се върна. Мръсно, скъпо, комерсиално. На плажовете се изливат каналите. За капак стомашните проблеми ни налегнаха, а днес мъжът ми е и с температура. След малко тръгваме за Банкок и ще видим дали ще ходим на лекар. За първи път нямам търпение да се прибера.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Лейси,не си ли носите медицински въглен,Имодиум или нещо подобно за стомашните разстройства?

Влезте в една аптека,има големи, като супермаркети и вземете Карбо медициналис , трябва да имат.Най-безобидно е,да абсорбира и пречисти малко стомаха.Това е най - прост медицински въглен, има го на прах и таблетки, черно е на цвят.

Дано не е нещо сериозно и да мине бързо.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Медицински въглен да ви абсорбира токсините и мноого течности (леко подсолени). Най-важното е да не се дехидратирате от загуба на течности, особено при тамошния климат. Нищо не изважда от строя един войник (в случая - пътешественик), както диарията... Сереш в ботушите на бойните си другари и нямаш време да им се извиниш. Ама няма как - война е! ;)

Имодиум (или Лопедиум, то е същото) не е най-добрият избор, защото те просто запичат, но токсините си остават вътре и по този начин една токсикоинфекция може да се проточи във времето и да се влоши. Но, когато си на път, често друго решение няма. Съветвам ви поне в дните, когато стоите на едно място (по плажовете, примерно) и имате лесен достъп до тоалетни, да не го ползвате.

И в никакъв случай не вземайте антибиотици. Диария с антибиотици не се лекува, само може да хронифицира. Почти всички диарии са самоограничаващи се инфекции, много по-добре е просто да си изсерете гадините и токсините, като внимавате да не загубите много течности (уф, съжалявам, хванала ме е професионална деформация... Ама понеже точно тази седмица упражненията ми със студенти са на тема чревни бактерии, обикновено точно с този съвет завършвам семинара, та като съм почнал - айде и във форума :)

lesy, желая ви скорошно оздравяване и безаварийно прибиране у дома. И чакам да разкажете с подробности. След това преживяване ще сте вече много по-печени (а вероятно даже и ЗАпечени) :)

• Харесвам 22
Връзка към коментар

В болница в Siem Reap- приятелката ми падна от едно дърво :) Доста е луксозна болницата, измериха и температурата през ухото, а курабийките и капучиното се оказаха истински лукс след всичкото тръмбоване по автобуси, лодки, тук-тук и какво ли още не :). Слава Богу застраховката и покри всичко.

Иначе града е с невероятна атмосфера, не знам дали повече аз се радвам на местните, и най-вече на децата, или те на мен :) Със сигурност Камбоджа ми допада в пъти повече от Тайланд :)

post-4615-0-74148900-1488434899_thumb.jpg

Редактирано от milenita
  • Харесвам 39
Връзка към коментар

На летището в Сием Рийп в очакване да отвоят гишетата за чек-ин. Сием Рийп надмина очакванията ни и ни накара да се влюбим в Камбоджа. Страхотно попадение с хотела- 76$ за две нощувки със закуски, а ни предложиха направо лукс-огромна стая със собствена градинка и директен излаз към басейна и страхотно обслужване. Единственото разочарование беше днешната визита до Тонле сап - на Khompong Plug, където искахме да отидем в момента нямало вода, отидохме до другото плаващо селище, което е по-близо до града и си е чиста проба туристически капан- лодките дори не влизат в селището, а само минават покрай него.

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Вероятно температурата е от слънцето. Не е толкова зле положението. Но като цяло не ми хареса Пукет. И това беше гвоздеят. Иначе лекарства имаме.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Вероятно температурата е от слънцето. Не е толкова зле положението. Но като цяло не ми хареса Пукет. И това беше гвоздеят. Иначе лекарства имаме.

А, това добре. Дано мине бързо всичко. :)

В болница в Siem Reap- приятелката ми падна от едно дърво

Ма какво дърво? :blink: Катерила се е по дърветата ли? :blink:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Дани Магелани

На летището в Сием Рийп в очакване да отвоят гишетата за чек-ин. Сием Рийп надмина очакванията ни и ни накара да се влюбим в Камбоджа. Страхотно попадение с хотела- 76$ за две нощувки със закуски, а ни предложиха направо лукс-огромна стая със собствена градинка и директен излаз към басейна и страхотно обслужване. 

Би ли ни казала кой е харесаният хотел? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   9 магеланци

• Madonna
    • iaia_mama
    • jorocontrola
    • traveler
    • stebal
    • stotan
    • домосед
    • Marisha
    • rik4o
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.