Иван Попов Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 преди 13 часа, AlexandraKo каза: Ванка, а има ли хора на Боровец? Да ти кажа средна работа сега през седмицата, но пак си има хора. Говорих с едно от момиче на рецепцията и ми каза, че има повече хора през почивните дни, като включим и петък вечерта. преди 13 часа, AlexandraKo каза: Храната много красиво аранжирана, браво на готвача! Наистина си заслужава, готвачът е топ! Много вкусни неща прави. Ако тук остана за още 10 дни ще чака поне 5 кг. 😂 Днес исках да се кача до Мусала, но още раното заваля много силен дъжд и се отказах от ходенето до върха. Но все пак се качих с лифта до Хижа Ястребец. Видях пътят до върха, но си казах не няма да тръгвам на това време. Валеше един тънък и ситен дъждец. Имаше доста хора, които идваха от върха, но те бяха с найлони, а аз не бях подготвен за такиви зимни уловия. Ето и работното време на лифта. Тук в далечината се вижда Боровец. Ето и мъглата преди да слезна горе. Ето и потеклото, които слизаха, а в далечината се виждаха още поне 30/40 човека. Някои отиваха нагоре, а други си слизаха. А и в кафето имаше 4 маси. Явно пак ще трябва да идвам до Боровец, за да се изкача до върха. А близките 2/3 дни пак ще бъде доста променливо времето и няма да рискувам да се катеря нагоре. 🙃 34 1
AlexandraKo Публикувано: 19 август, 2020 Публикувано: 19 август, 2020 преди 2 часа, ven62 каза: Язовирът Schlegeis - на около 2 км. по права линия от границата с Италия. На тръгване си викам „Толкова много зеленина тези дни. Най-после нещо синьо. Няма да е морско синьо, но все пак …“ Дали ми се получи ?! По пътя … без изненади: Ееее, просиш си комплимент! Много прекрасно ти се е получило! Всичките ти снимки са страхотни! 2
AlexandraKo Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 На летище Барахас. ВИП салоните не работят, магазините - също. Има един работещ ресторант, все пак, на Т1. 20 2 2 1
luba_rizova Публикувано: 20 август, 2020 Публикувано: 20 август, 2020 @AlexandraKo, а защо никой няма на това летище, уж няма вече кой знае какви забрани, а... То призрачна работа. В потрес съм направо. 2
iMari Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 преди 46 минути , traveler каза: Така е до обяд в петък и уикенда, след това е спокойно. С лифта към "Червено знаме" също може да се направи хубава разходка, ако работи. Там е далеч по-спокойно. 4
AlexandraKo Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 преди 18 часа, luba_rizova каза: @AlexandraKo, а защо никой няма на това летище, уж няма вече кой знае какви забрани, а... То призрачна работа. В потрес съм направо. Не съм погледнала, но вероятно, заради липсата на презокеански полети. Мадрид е хъб на Иберия за Южна и Северна Америка, за Карибите, за Азия, за Русия, Австралия, Канада. Има някой друг полет из Европа и вътрешни + до Канарските острови, до Балеарите. Барахас обикновено е в петицата на топ- листата на летищата в ЕС, с най-много превозени пътници на година. През 2018 - 58 млн.,през 2020 - 61 млн. превозени пътници. За тази година не намерих статистика, но ще са далеч по- малко. 4
traveler Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 Вече слизам в Боровец.Времето беше прекрасно. 39 4
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 21 август, 2020 Популярно мнение Публикувано: 21 август, 2020 Видяхме и най-царственото място в България или поне това, което прилича най-много на европейски дворец - Евксиноград 🙂 49 2 7
radi777 Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 Банско-хижа Вихрен и язовир Белизмата 36 2
Иван Попов Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 преди 8 часа, traveler каза: Вече слизам в Боровец.Времето беше прекрасно. Браво, улучили сте времето. 😊 Днес е прекрасно, но вчера и ония ден беше яко мъгливо. 😇 2 1
Популярно мнение ven62 Публикувано: 21 август, 2020 Популярно мнение Публикувано: 21 август, 2020 Поредните два дни в австрийските Алпи. Вчера бяхме градска (селска) отпуска (докато внучката спи) и разгледахме Mayrhofen. Освен капучино, кафе с крем и 2-3 тортички, които няма как с жена ми да подминем, понаснимахме и няколко китни къщи. На всеки прозорец има или мушкато или петунии - 1:1 с тези на тъщата. Днес ново високопланинско хидро съоръжение - Speicher Zillergründl . Още 1,2 язовира и ще придобия втора инженерна специалност. Този е със 100-ина метра по-нависоко от Schlegeis и се стига малко по-трудно. С кола до края на последното село - Bärenbad. От там автобус за последните 4 км. Района се води супер екологично чист и не пускат никакви туристически МПС-та. На нас предишния язовир и гледките около него ни харесаха с една идея повече. А това го може само жена ми - да снима срещу слънцето, даже да го хване в кадър и да излезе такава снимка (това съвсем сериозно): 54 17
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 21 август, 2020 Популярно мнение Публикувано: 21 август, 2020 Среднощен Колмар или каквото се вижда от тела. Заведенията са фул в 12 вечерта  50 1
Василена Публикувано: 21 август, 2020 Публикувано: 21 август, 2020 На 20.08.2020 г. в 13:36, luba_rizova каза: @AlexandraKo, а защо никой няма на това летище, уж няма вече кой знае какви забрани, а... То призрачна работа. В потрес съм направо. На това летище и на доста испански няма хора, защото сега ни люлее втора вълна и сме с 3,640 заболели от Ковид 19 и починалите са 24 за последното денонощие за цяла Испания . 3 6
ива валя Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 преди 13 часа, mu_ry каза: Видяхме и най-царственото място в България или поне това, което прилича най-много на европейски дворец - Евксиноград 🙂 Прекрасно място! Има ли ограничение за посещение? 4
Радо Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 Пловдив, стария град. В очакване на Капана фест😁 43 2
mu_ry Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 преди 7 часа, ива валя каза: Прекрасно място! Има ли ограничение за посещение? Трябва да се резервира предварителен тур. Само организирано пускат, като туроветв са в 9,11 и 15 ч. Обиколката е около час и половина и струва 12 лв преди 4 часа, muchachote каза: И в Ковачевица Това е селото на баба ми, като за съжаление се наложи тя и братята и сестрите й да продадат родната си къща още преди години. Намислила съм и аз да отидем там тази есен, не съм била там от дете ...Пътя ок ли е, помня че есно време беше доста тежък? 5 1
muchachote Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 преди 22 минути , mu_ry каза: Трябва да се резервира предварителен тур. Само организирано пускат, като туроветв са в 9,11 и 15 ч. Обиколката е около час и половина и струва 12 лв Това е селото на баба ми, като за съжаление се наложи тя и братята и сестрите й да продадат родната си къща още преди години. Намислила съм и аз да отидем там тази есен, не съм била там от дете ...Пътя ок ли е, помня че есно време беше доста тежък? Пътят е нормален, не усетих да има нещо смущаващо. 3
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 22 август, 2020 Популярно мнение Публикувано: 22 август, 2020 Eguisheim Turckheim Kayserberg - Vignoble Colmar 55 1
Lyubina Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 Пък аз, скромно, в Хисаря. Тръгнах с голяма доза скепсис и съм приятно изненадана от града, от хотел, от хората (и гости и служители), и от храната дори. Не мога да кажа че е 10 от 10,но като за стар хотел с 3 звезди, всичко е 6.чисто,дезинфекция,дори температурен контрол на всеки вход. 13
krasen_denev Публикувано: 22 август, 2020 Публикувано: 22 август, 2020 Днешната разходка бе съпроводена от адска жега,но все пак видяхме това-онова. Първо посетихме Александровската тракийска гробница,след това се отбихме до най-голямата селска църква в България-храмът "Успение Богородично",който е с впечатляваща история/превърнат е от църква в джамия и след това отново в християнски храм/.Съветвам ви ако имате път към село Узунджово,непременно да я посетите.Останалата част на деня бяхме отделили за Хасково.Доста разочаровани останахме от този иначе симпатичен град.Кирковото училище бе затворено,Паскалевата къща-също,затова се отправихме към препоръчаната ни като отлична пицария Uno Piu Pizza.Хареса ни като обстановка и обслужване,но пиците бяха много зле.Храната определено не е за хвалене.Продължихме към монумента на "Света Богородица",където запалихме свещички,но с огромно разочарование открихме заключената за ремонт кула-камбанария.Не можахме да се насладим на панорамната гледка към града,затова разходката ни продължи из пешеходната зона на централната част на Хасково. Жегата буквално ни разказа играта и без грам останали сили решихме да се отправим по обратния път към Казанлък.Въпреки разочарованията в Хасково сме много доволни от днешната разходка,колкото и скромна да е тя. Храмът "Успение Богородично" село Узунджово Хасково-Монумент на "Света Богородица" Драматичния театър "Старата часовникова кула" 45 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега