Прескочи до съдържание

Фондът за развитие на летище Пловдив и консултант ще разработят четири нови маршрута


VladimirK

Препоръчани мнения

Това е от сайта на Дарик:
Летище Пловдив с полети до Германия, Испания, Италия и Турция
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1578195
Летище Пловдив и датска консултантска компания са подготвили договор, след сключването на който ще бъдат разработени четири нови маршрута до местния аеропорт.

Това съобщи в ефира на Дарик радио изпълнителният директор Владимир Щърбанов.

Резултатите се очаква да се появят в края на тази или в началото на следващата година.

Понеже летището е в процедура на концесия и подобно споразумение ще окаже влияние върху условията, които бъдещият концесионер ще трябва да изпълни, е решено договорът да се сключи между датската компания, която се явява и авиационен брокер, и Фонда за развитие на летище Пловдив.

Споразумението е напълно готово и е връчено на община Пловдив. То трябва да бъде подписано до края на месеца от кмета Иван Тотев, кмета на община „Родопи" Пламен Спасов и представител на консултантската компания, допълни Щърбанов.

Пловдив е потенциална туристическа дестинация за около 3 млн. афроамериканци http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1532166

Четирите направления са Испания, Италия, Германия и Турция (или Гърция). Ако редовните линии започнат да се обслужват, средствата които ще са необходими, са на стойност около 50 000 евро годишно. Сумата е приблизителна и окончателно ще бъде фиксирана след установяването на пътникопотока и честотите на полетите. Към момента такава сума в сметката на Фонда има, увери директорът.

Възможните дестинации до Испания са Барселона, Палма де Майорка и Херона, а до Италия - Бергамо и Бари. До Германия възможната дестинация е Франкфурт. Възможно е първите полети да стартират през предстоящия зимен сезон, но пълноценно „екшън-планът" е насрочен за март 2017 г.

Редактирано от VladimirK
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Много хубаво, дано се развие малко това летище. Купчина пари се изляха за полет 2 пъти седмично. Мечтая си да кацна някой ден в Пловдив, да си хвана такси и да ме закара вкъщи, без логистики от и до София по нощите. А и за града ще е добре. Проблемът според мен е, че не се спазва основно икономическо правило, а именно - специализацията. Ако се конкурират п едни и същи дестинации няма да стане. Дори Раян Ер предпочете да плаща високите такси на софийското летище, а не да развие други дестинации от Пловдив. Отделно, какво им пречи да пуснат шатъл автобуси до София и да обират пътникопотока от там за дестинации, към които няма директни полети от София? Балканите например, Русия, провинциално градове в Западна Европа... Навсякъде има диаспора, а Пловдивското летище би привлякло трафик от цяла Южна България. 

Що се отнася до афроамериканците, не мисля, че сме готови за такъв вид специализация в България. Ако грозният инцидент, който се е случил около концерта на Енрике Иглесиас в София е истина, имаме още много вода да изпием, докато привлечем такива туристи. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Отделно, какво им пречи да пуснат шатъл автобуси до София и да обират пътникопотока от там за дестинации, към които няма директни полети от София?

 

Ти пък! От небето ли падаш?!

В София някои хора треска ги тресе, че Пловдив може да вземе да се развие прекалено много и даже да изпревари столицата! Как така от Пловдив ще има полети до дестинации, към които не се лети от София?! Забрави!

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.