Прескочи до съдържание

До Хатай, на един хвърлей от Сирия.


Krum4ov

Препоръчани мнения

Абе загубих се аз от форум последните месеци, ама животът ме натисна малко. Та в края на месеца ще пътувам за 8-9 дена до Хатай и моля някой ако е бил да даде някой и друг ценен съвет. Къде, какво, как. Там съм за едно мероприятие и вероятно ще видя най-важното, но знае ли човек. Иначе Хатай е доста близо до Алепу и като цяло сирийската граница и ние понеже сме много хитри на отиване ще минем през Кападокия и от там с автобус, вместо да си караме като бели хора със самолетчето! Но всички бежанци са в обратна посока, та нас няма да ни върнат сигурно. 

 И другото ми питане е много важно. Имаме около 6-7 часа в Кападокия. Кажете какво може да се види за толкова кратко време и дали да взимаме кола под наем или няма смисъл. Кацаме в Невшехир към 14:00 часа. И на другия ден трябва да пътуваме от Кайзери за Хатай. Другият въпрос е дали има смисъл да спим някъде в Кападокия или по-скоро към Кайзери няма да е проблем?

Връзка към мнение

Кападокия дори и само да минете през нея е по-добре от нищо. За спането си заслужава, то си е удоволствие и екзотика да вземеш подземна стая... Плюс ставане рано за да видите балоните. Ама зависи после колко рано ви е автобуса и дали ще имате време да стигнете.

Всъщност ако пътувате по работа с колеги, може би не е подходящо, де да знам...

Връзка към мнение

Krum4ov, на мен много ми харесаха: крепостта Uçhisar(невероятен поглед има от върха), долината Зелве(множество скални църкви), подземния град(много етажи под земята за хиляди хора), долината Дервент(причудливи скални образувания).

Има варианти и за пешеходни обиколки между някои селища.

Чела съм доста подробен пътепис на royak за тази област.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.