Прескочи до съдържание

Лондон Хийтроу - Лондон Гетуик


Препоръчани мнения

Търся изгодна цена от Нюкасъл до Букурещ, има доста варианти с различни прекачвания. Последно се спрях на варианта Нюкасъл-Лондон Хийтроу/ само до там има полети/  , каца в 16.40 и после от Гетуик е полета до Букурещ. Това като цена ме устройва, но... придвижването от Хийтроу до Гетуик? Гледах Национал експрес около 20-25 паунда е билета, за около час и нещо стига. Но мисля че Хийтроу е много голямо летище/ на терминал 5 каца от Нюкасъл/   колко врече ще ми трябва да изляза / само с ръчен багаж ще съм? А и после дали ще оправя на Гетуик /южен терминал/ ? Изобщо се притеснявам за цялото това упражнение, излизане от терминал 5 , намиране на спирката за Гетуик, и после там пък ориентиране.... Да кажа че и не знам език, досега сме пътували с дъщерята, тя го знае,и от малки летища, само до Лондон.Но пък не се е налагало да говори , то по малки летища/Лутън и Станстед/  нямало е  за кво да питаме.

А забравих - полета за Букурещ е в 21.35

Връзка към мнение

Ами минаването на границата (влизане във Великобритания, на излизане няма проверки) може да се проточи към час или малко повече ако има много хора. Ако имате паспорти с биометрични данни и сте над 18 години, може да минете на самообслужване, много по-бързо е. Иначе за всичко си има табелки, няма да се загубите. Нешънъл Експрес спира пред Т5, като излезете от терминала има спирки, трябва да намерите вашата там. това е най-лесния вариант, за цена не знам, но другото включва прекачвания и няма смисъл да се занимавате. Времето трябва да ви стигне, мисля...

Връзка към мнение

Аз доколкото разбирам посоката, не би трябвало да има проверки, Нюкасъл-Лондон си е вътрешен полет.

Ако не ви се занимава с автобуси може и трансфер да си резервирате онлайн, мисля, че моят беше 50-60 паунда, а ние бяхме 4-ма и е по-бързо, удобно и на нас ни излезна по-евтино.

Редактирано от Oshko
Връзка към мнение

В случая няма влизане във Великобритания, ще пътувам от Нюкасъл до Хийтроу, после трябва да се придвижа до Гетуик и от там летя за Букурещ. То пак си е полет с прекачване, но сменям летища. Като цена този вариант ми е най-изгоден. Друг вариант беше Нюкасъл-Дъблин, Дъблин-Лондон, Лондон-Букурещ - стават 2 прекачвания.

Има вариант също Нюкасъл-Лондон с влак, но цените са различни, за моята дата още няма излезли, не се знае дали няма да е по-скъпо от самолета. И от Лондон - самолет до Букурещ.

Връзка към мнение

Пропуснал съм Нюкасъл, значи още по-добре. В цената включи трансфера с автобус или каквото там харесаш, по около 20-25 паунда на човек ще излезе

Връзка към мнение

Сама ще съм, и аз така сметнах че с автобус за 20-25п. до Гетуик. Ама и аз едни врътки се мъча да направя. Иначе има на Бритиш  :  Нюкасъл-Лондон-Букурещ на един билет с едно прекачване,едно и също летище, но е 200 евро. А този вариант с различните летища излиза : Нюкасъл-Лондон- 53 евро, и Гетуик-Букурещ - 40 евро. Само се притеснявам да не се омотам в тия големи летища.

Връзка към мнение

Ами то всичко си е много добре означено с табелки... Баща ми и майка ми се оправиха без да знаят английски

Връзка към мнение
  • 4 години по-късно ...

От миналият петък тихомълком е добавена нова такса от 8,9 £ към всички билети за заминаващите от Хийтроу , спекулациите в нета са заради загубите на летището покрай Ковид.

 

https://www.headforpoints.com/2021/02/09/exceptional-regulatory-charge/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.