Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, Rainy каза:

Мислех си го, ама не мога да помъкна и двете, а искам да знам защо ТОЧНО това е по-хубаво 

Навсякъде ще ходиш по два пъти - първо с едната, после с другата. За представителност на изследването ще се постараеш да осигуриш що-годе равни други условия - например пътуванията да са на едни и същи дати в различни години.

Като натрупаш достатъчно статистически материал и го обработиш, драсни тук два реда, за да прочетат нашите внуци какво се е получило - жълтата или синята е по-добра :grin: Даже мисля, че ще е редно и едно ревю да постнеш на сайта на продавача.

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 10 часа, Rainy каза:

Моля, кажете ми кое шише да си взема за раничка (разходка в планина) 🙂Термосите съм ги изключила, тежки са.

Дали от силикон и меко - жълтото, или синьото, от твърда материя. Цял ден гледам тъпо 😁

Когато нямаше избор, забърсвах едно пластмасово шише и айде... Аз така правя и в града де, ама сега 😞 

EFD17E21-DA45-4A94-9C47-E6EFCC85915E.jpeg.5d7ff7c71899cb30834f297dd23c9479.jpeg

Аз бих заложил на силикона, но, вероятно, ти ще вземеш по-твърдото.

:wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 10 часа, Rainy каза:

Еднакво леки са.

Силиконово, ако не за друго, то поне защото докато пиеш вода яздейки, е по-добре зъбите ти да се удрят в нещо по-меко 😄 

• Смея се 5
Публикувано:
преди 24 минути , Niceday каза:

Силиконово, ако не за друго, то поне защото докато пиеш вода яздейки, е по-добре зъбите ти да се удрят в нещо по-меко 😄 

преди 31 минути , ven62 каза:

Аз бих заложил на силикона, но, вероятно, ти ще вземеш по-твърдото.

:wink:

Вървя към офиса и тихо цвиля 😁

Публикувано:
11 minutes ago, Rainy said:

Вървя към офиса и тихо цвиля 😁

Я виж жълтата какви неща може да прави само, а! Навива се на руло.

https://www.amazon.co.uk/Trespass-Silibott-Silicone-Foldable-Travel/dp/B01N2S1RGL/ref=sr_1_5?crid=PK3V6NFX0B71&keywords=trespass+bottle&qid=1563865279&s=gateway&sprefix=tresspass+bot%2Caps%2C314&sr=8-5

Публикувано:
преди 48 минути , rdd каза:

Аз бих купила по-скъпото. Някак си психологически ми въздейства,  по-скъпата стока, като по-надеждна.

Сетих се да добавя и следното заключение, до което съм достигнала: Евтините стоки ги има само за да избереш скъпите. 

• Смея се 2
Публикувано:
5 minutes ago, rdd said:

Сетих се да добавя и следното заключение, до което съм достигнала: Евтините стоки ги има само за да избереш скъпите. 

Тук не става въпрос за голяма разлика в цената, за да говорим за скъпо и евтино. Според мен предназначението на двете бутилки, които при това са на една и съща марка, е различно - едната за външни условия, а другата за употреба на закрито. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , rdd каза:

-> Не става въпрос за цена, а за предназначение:

преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Тук не става въпрос за голяма разлика в цената, за да говорим за скъпо и евтино. Според мен предназначението на двете бутилки, които при това са на една и съща марка, е различно - едната за външни условия, а другата за употреба на закрито. 

преди 16 минути , bad kid каза:

Избери по-малко вредното...не че знам кое е..но все някъде пише 

И аз не знам, затова и питах  🙂

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Ама аз не мога да разбера едно нещо: За какво й е мекото шише, ако ще го навива и ще го тъпче в пълна раница?  Не е ли то за вода или друга напитка? Т.е. трябва й да е пълно, не да е празно в раницата, па макар и да е меко, леко и т.н.??
...Хм, Рейни, бе ти да не би да си правиш някакво свое си проучване относно человеческите разсъждения, та ги питаш такиваната... дет' можеш просто да си хвърлиш едно ези-тура кое да вземеш, като им се чудиш толкова?  🙂

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 минути , iaia_mama каза:

Ама аз не мога да разбера едно нещо: За какво й е мекото шише, ако ще го навива и ще го тъпче в пълна раница?  Не е ли то за вода или друга напитка? Т.е. трябва й да е пълно, не да е празно в раницата, па макар и да е меко, леко и т.н.??
...Хм, Рейни, бе ти да не би да си правиш някакво свое си проучване относно человеческите разсъждения, та ги питаш такиваната... дет' можеш просто да си хвърлиш едно ези-тура кое да вземеш, като им се чудиш толкова?  🙂

Хахахаха... Отдавна не бях се затруднявала да взема решение за нещо толкова елементарно 😄 И реших да се изложа и публично 😄 Беше ми наистина интересно какво бихте посъветвали. Така че благодаря! 

П.П. Взех жълтата 😎

Публикувано:

@Rainy направи си една екселска таблица с плюсовете и минусите за да отсееш.

За мен плюс на силиконовото шише е, че винаги ще влезе в някой джоб на раница, чанта и т.н. За разлика от твърдото, което може да не се събере в по-тесен джоб.

ПП Проблема е решен 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
В момента, bulpa каза:

@Rainy направи си една екселска таблица с плюсовете и минусите за да отсееш.

За мен плюс на силиконовото шише е, че винаги ще влезе в някой джоб на раница, чанта и т.н. За разлика от твърдото, което може да не се събере в по-тесен джоб.

Ти явно знаеш слабостта ми към ексела 😄

Исках просто да взема осъзнато решение ЗАЩО искам да предпочета това шише 🙂 Не им знам нововъведенията...  Тъпо, ама се затрудних. Освен това ми беше интересно да се разприказвам с вас (аман от сериозности в ежедневието ми) - и наистина много усмивки ми донесохте, благодаря! 

И взех решение 🙂 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 минути , Rainy каза:

И взех решение 🙂 

Купуваш двете и подаряваш едното. 

Аз правя така, когато се колебая.

Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Купуваш двете и подобряваш едното. 

На теория добре, ама на практика?  🙂 Спрях се на силикона. Аргументът да избера твърдото, за да хакна някого, не натежа на практика 😄

Публикувано:
преди 9 минути , Rainy каза:

На теория добре, ама на практика?  🙂 Спрях се на силикона. Аргументът да избера твърдото, за да хакна някого, не натежа на практика 😄

Добре се се спряла на силикона, но не чувстваш ли  специфично вътрешно напрежение съчетано с необяснимо любопитство преливащо в леко безпокойство дали избора ти е правилния ... и ако не е бил дали 5 паунда повече няма да заметат всички грижи, тревоги и потенциални бъдещи двоумления ... ?!  😎

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:

5 паунда са доста пари. Даже повече от самолетните билети на Георги Матеев до Каламата и обратно. Така, че заслужиха отделеното ни време тези бутилчици🙂

Наистина е разтоварващо в ежедневието споделянето тук. Създава настроение. Струва си и за най-дребното нещо.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:

7 hours ago, Rainy said:

Което и да избереш- то ще е най-скъпото шише в историята на форума - десетки умове в последните страници разсъждаваха с часове върху избора му, ако ги приравним към работни часове по ставката на всеки - ето за това вече си трябва екселска таблица 🙂 ...

Публикувано:
преди 2 минути , georgebg каза:

Което и да избереш- то ще е най-скъпото шише в историята на форума - десетки умове в последните страници разсъждаваха с часове върху избора му, ако ги приравним към работни часове по ставката на всеки - ето за това вече си трябва екселска таблица 🙂 ...

Хахахахахахахахаахахахаххахахахааа... Просто се питах колко ще ме юркате, но засега не сте ме направили хептен на мармалад 😁

Публикувано:
На 24.07.2019 г. в 3:35, Василена каза:

Синята форевър , на един кантар са .

На 23.07.2019 г. в 11:06, Таньо каза:

Добре се се спряла на силикона, но не чувстваш ли  специфично вътрешно напрежение съчетано с необяснимо любопитство преливащо в леко безпокойство дали избора ти е правилния ... и ако не е бил дали 5 паунда повече няма да заметат всички грижи, тревоги и потенциални бъдещи двоумления ... ?!  😎

На 23.07.2019 г. в 10:54, Дани Магелани каза:

Купуваш двете и подаряваш едното. 

Купих си и синята, не издържах 😄 И ще тегля чоп май накрая 😄 

Публикувано:
преди 10 минути , Rainy каза:

Купих си и синята, не издържах 😄 И ще тегля чоп май накрая 😄 

Сега е момента да те "сдухам".:tongue:

Не беше ли по-добре, като нещо ти се пие (вода, сок, …), купуваш си напитката, пиеш и хвърляш пластмасовата й опаковка в кошчето за пластмаси.:dance2:

Аз така бих постъпил, но какво разбирам аз от планинарско "снаряжение".

:biggrin:

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.