Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Ann каза:

Бях чела нейде, че има места в нета, които предлагат безплатно облачно пространство. Ползва ли някой подобно нещо и кой сайт/ платформа бихте препоръчали? / Става дума за папки, които са обемни и съдържат неща, които са ми важни, но не чак толкава, че да режа вени,  ако се затрият :girl_haha:. / 

Добре, че ме подсети, че абонаментът ми в iDrive изтича след по-малко от месец... :laugh1:

Ползваме iDrive от години - имат безплатен план за до 5GB, но от миналата година решихме, че е крайно време да се презастраховаме и да архивираме домашния NAS в облака. Първата година дават промоционални условия - 5ТВ за $6.95. След като изтече първата година, вече те таксуват по редовната цена, но в момента, в който натиснах да канселирам абонамента, веднага ми предложиха -50% и току-що поднових за $34.75 (явно пак е по някакви преференциални цени и ме таксуват - 50% от миналогодишната цена, тъй като в момента редовната цена за 5ТВ пише, че е $99.50/година).

Хубавото е, че има приложение, което можеш да си инсталираш на всичките си компютри и да настроиш автоматични бекъпи по колкото пъти искаш. Освен това пази 10 версии на файловете и при евентуално "омазване" на даден файл или криптиране, можеш да го възстановиш до предишна версия. За $34.75 на година смятам, че е изключително изгодно, а за $6.95 пък си е направо обир... 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Ann каза:

Бях чела нейде, че има места в нета, които предлагат безплатно облачно пространство. Ползва ли някой подобно нещо и кой сайт/ платформа бихте препоръчали? / Става дума за папки, които са обемни и съдържат неща, които са ми важни, но не чак толкава, че да режа вени,  ако се затрият :girl_haha:. / 

mega.co.nz дават безплатно 50 GB. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
7 minutes ago, chandni said:

Добре, че ме подсети, че абонаментът ми в iDrive изтича след по-малко от месец... :laugh1:

Ползваме iDrive от години - имат безплатен план за до 5GB, но от миналата година решихме, че е крайно време да се презастраховаме и да архивираме домашния NAS в облака. Първата година дават промоционални условия - 5ТВ за $6.95. След като изтече първата година, вече те таксуват по редовната цена, но в момента, в който натиснах да канселирам абонамента, веднага ми предложиха -50% и току-що поднових за $34.75 (явно пак е по някакви преференциални цени и ме таксуват - 50% от миналогодишната цена, тъй като в момента редовната цена за 5ТВ пише, че е $99.50/година).

Хубавото е, че има приложение, което можеш да си инсталираш на всичките си компютри и да настроиш автоматични бекъпи по колкото пъти искаш. Освен това пази 10 версии на файловете и при евентуално "омазване" на даден файл или криптиране, можеш да го възстановиш до предишна версия. За $34.75 на година смятам, че е изключително изгодно, а за $6.95 пък си е направо обир... 🙂

iDrive като им гледам цените, май са без конкуренция в "сегмента на терабайтите" 🙂, други по-евтини не намирам.

Лошото е, че домашния nas е 20ТВ и 5 няма да ми стигнат 😉 ...

Публикувано:
преди 20 минути , Goal & Boss каза:

mega.co.nz дават безплатно 50 GB. 

Май не е баш така.

Сега се регистрирах и инсталирах приложението.

15 GB + 55GB

Но тези 55 изтичат след 30 дни и след 180 дни и се дават като бонуси, че си се регистрирал и че си им изтеглил приложението.

Но не съм се задълбочавал - впечатленията ми са само така по диагонал докато се регистрирам

А и някакви квоти за трансфери има.

Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Май не е баш така.

Сега се регистрирах и инсталирах приложението.

15 GB + 55GB

Но тези 55 изтичат след 30 дни и след 180 дни и се дават като бонуси, че си се регистрирал и че си им изтеглил приложението.

Но не съм се задълбочавал - впечатленията ми са само така по диагонал докато се регистрирам

А и някакви квоти за трансфери има.

Хм, много интересно. Моята квота е 50 GB. Но пък аз съм регистриран от десетина години, от времената на полузаконния им бизнес. Може би ме е хванало някакво "заварено положение".

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези са интересни с възможност за няколко компютъра и без ограничение на обема https://www.sosonlinebackup.com/pricing-features-2/

Другите са https://www.backblaze.com/backup-pricing.html , но са за единичен компютър ...

Публикувано:
преди 22 минути , Goal & Boss каза:

Хм, много интересно. Моята квота е 50 GB. Но пък аз съм регистриран от десетина години, от времената на полузаконния им бизнес. Може би ме е хванало някакво "заварено положение".

Сега се загледах на началната им страница:

Untitled.jpg.ee035b4fac28ae0392a4bc82750cca54.jpg

Това със * е:

*Subject to your participation in our achievements program.

Времевите ограничения може и да се преодолеят някак си, но не съм се задълбочавал.

----------

Това, всичкото, за тези които искат да пробват точно mega.co.nz

От друга страна дори 15 GB … са си 15 GB

:biggrin:

Публикувано:
преди 7 часа, ven62 каза:

Мерси.

Аз питам за Перу - джунглата.

Мисля , че сайта на CDC е най-релевантен за подобни чуденки

https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/traveler/none/peru?s_cid=ncezid-dgmq-travel-single-001

• FOR PROTECTION AGAINST TICKS AND MOSQUITOES: Use a repellent that contains 20% or more DEET for protection that lasts up to several hours.
  • FOR PROTECTION AGAINST MOSQUITOES ONLY: Products with one of the following active ingredients can also help prevent mosquito bites. Higher percentages of active ingredient provide longer protection.
    • DEET
    • Picaridin (also known as KBR 3023, Bayrepel, and icaridin)
    • Oil of lemon eucalyptus (OLE) or para-menthane-diol (PMD)
    • IR3535
    • 2-undecanone

Има и една темичка точно за Икитос, но е от зората на интернета

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294311-i818-k2050884-Bug_Spray_for_Amazon_Iquitos-Peru.html

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, ven62 каза:

Вярно ли е, че прием на витамини B (B комплект, B комбин, …) действа като репилент срещу комари.

НЕ!

От два месеца пия вит. В1 и В12, и като седна за вечеря навън се чудя: аз ли да вечерям, или аз съм вечерята 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:
52 minutes ago, bulpa said:

НЕ!

От два месеца пия вит. В1 и В12, и като седна за вечеря навън се чудя: аз ли да вечерям, или аз съм вечерята 😉

Коя кръвна група си? Чувала съм, че нулева много ги хапят. И аз имам ГОлям проблем с комарите, особено тази година.

Предложение: @ven62 посети към 20.00 часа някое дунавско село за тест на връзката ти с комарите. От няколко дни пак се развъдиха.

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , ДиянаВ каза:

Коя кръвна група си? Чувала съм, че нулева много ги хапят.

Не е вярно. Половинът и щерката са 0, а оглозганата съм  аз 😞 😞 😞 .

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 56 минути , ДиянаВ каза:

Коя кръвна група си?

Не съм нулева.

Но имам приятелка, която е карала хепатит и нея не я нападат комарите, или просто предпочитат мен 🙂

И сега сериозно, коментирани са из форума репелентите. Например в тази тема

• Благодаря 1
Публикувано:

До тук:

- репелени - so so, трябва цялостно намазване/пръскане, включително кокалчета и уши

- витамини В - без ефект

- кръвна група - без значение

Вземи се престраши и пробвай да вкараш малко алкохол в кръвта😁. Нов тест.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Колко от магеланците работят в туристически агенции и в този бизнес?

Може да се направи отделна тема за професионалисти.

Публикувано:
преди 8 минути , dimitrov6 каза:

Колко от магеланците работят в туристически агенции и в този бизнес?

Може да се направи отделна тема за професионалисти.

Много малко според мен.

А каква е идеята на тема за професионалисти?

Нали тук пишем за самоорганизирани пътувания?!

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Mary каза:

Много малко според мен.

А каква е идеята на тема за професионалисти?

Нали тук пишем за самоорганизирани пътувания?!

Начинът, по който пишат и представят мнения и пътеписи ги издава, макар че те не афишират, че работят (или са работили) в тази сфера.

Когато ни дават полезна информация, без да рекламират бизнеса си, аз не съм против, дори приветствам участието им във форума.

Само ще спомена Аметист, която много помага. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 минути , Дани Магелани каза:

Начинът, по който пишат и представят мнения и пътеписи ги издава, макар че те не афишират, че работят (или са работили) в тази сфера.

Когато ни дават полезна информация, без да рекламират бизнеса си, аз не съм против, дори приветствам участието им във форума.

Само ще спомена Аметист, която много помага. 

Ама, различно е. Ако имаше повече, като Аметистчето по света, че да ни помагат, хич нямаше е лошо. И така и така си плащаме, нека да е през сигурен човек. Да не говорим и за това, чя Аметистчето, до вчера, правеше всичко на добра воля.

Тук иде реч за нашенски ТА.

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой може ли да каже, има ли български сайт, от където да си купя калъфче за Киндъл-ла?

Че до сега го ползваме без, ама се е поодраскал:(

Питам за български, че нямам време да поръчвам ит Амазон и подобни. Надявам се да стане по- бързо, ако е от Бг.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.