Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

С поръчване на техника онлайн, особено телевизор, винаги трябва да внимаваш дали няма да ти доставят нещо висяло с години в шоурум и въртяло демо клипчета до посиняване. Всеки телевизор някъде из системните менюта има информация колко време е работил, проучи как се влиза за конкретния харесан модел и ще се справиш да го пробваш още в 15-те минути, докато куриера е там. 

Законово имаш право да го върнеш и след това, но ако е с ненарушен търговски вид, запазена цялост на опаковката и т.н. Което дава много възможности за различни тълкувания и интерпретации. Аз лично бих разчитал само на 15-те минути за преглед и тест. 

• Харесвам 2
Публикувано:
8 minutes ago, tch said:

За двете седмици го знам, даже при тях е 30 дена, но ще им прегледам по-подробно общите условия, преди да реша дали да има дам 1000лв. Че някои тук правят околосветски пътешествия за тия пари.

Така е прав си за пътешествията, ама пък и телевизор за 1000 лева, според мен не си заслужава, няма в този сегмент нещо което да ме впечатли (освен ако не е някакъв 27" монитор 😉 )

Публикувано:
Преди 1 час, georgebg каза:

Така е прав си за пътешествията, ама пък и телевизор за 1000 лева, според мен не си заслужава, няма в този сегмент нещо което да ме впечатли (освен ако не е някакъв 27" монитор 😉 )

Дай да изсипя сега 3-4 хиляди за OLED, нищо че го ползвам рядко за гледане на ТВ, без някакви 4к клипове и филми. Просто трябваше да се разделя със стария, който преди сиг. 10 години струваше пак някъде толкова.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Някой с отзиви за ozone.bg? Обмислям да поръчам телевизор от там. Ще дойде ли цял и има ли проблеми при евентуална повреда и връщането на стоката? Ясно, че по закон имаш минимум 2 седмици без да даваш обеснения, ама теория и практика не винаги се препокриват 🙂

Поръчвали сме от Ozone смартфон, който беше над 1000 лв, не сме имали никакъв проблем с телефона, работи си до момента 😊

• Харесвам 1
Публикувано:

Ozone са стабилни. Поръчах всички помагала за целия клас на дъщеря ми. С код clashers/ hex19 (могат да се използват многократно) и плащане с VISA докарах отстъпка близо 20%. Всъщност от там поръчвам от години. Слушалки на Razer бяха с 50 лв надолу. И винаги пращат подаръчета- я книжка, я филм, я тетрадка...

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако си от София, може да отидеш да го вземеш лично от  Ст. град. Аз съм ходила покрай едни празници, защото исках по-бързо да си получа поръчаното, а не да чакам след празниците. Предполагам, че ще може и да се пробва така пред тях, на място.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, bobole4e каза:

Ако си от София, може да отидеш да го вземеш лично от  Ст. град. Аз съм ходила покрай едни празници, защото исках по-бързо да си получа поръчаното, а не да чакам след празниците. Предполагам, че ще може и да се пробва така пред тях, на място.

Не съм, но пък това може да е полезно за някой друг 🙂

преди 14 часа, Георги каза:

С поръчване на техника онлайн, особено телевизор, винаги трябва да внимаваш дали няма да ти доставят нещо висяло с години в шоурум и въртяло демо клипчета до посиняване. Всеки телевизор някъде из системните менюта има информация колко време е работил, проучи как се влиза за конкретния харесан модел и ще се справиш да го пробваш още в 15-те минути, докато куриера е там. 

Законово имаш право да го върнеш и след това, но ако е с ненарушен търговски вид, запазена цялост на опаковката и т.н. Което дава много възможности за различни тълкувания и интерпретации. Аз лично бих разчитал само на 15-те минути за преглед и тест. 

Благодаря за съвета, ако на някого друг му е интересно как е за Сони:

http://techshopadvisor.blogspot.com/

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, aleksandrina каза:

Ozone са стабилни. Поръчах всички помагала за целия клас на дъщеря ми. С код clashers/ hex19 (могат да се използват многократно) и плащане с VISA докарах отстъпка близо 20%. Всъщност от там поръчвам от години. Слушалки на Razer бяха с 50 лв надолу. И винаги пращат подаръчета- я книжка, я филм, я тетрадка...

Попадал съм и аз на тези кодове, но за техника са само 3% мисля. Иначе каква е врътката с карта виза? Дано само да не трябва да се влиза през виетнамски гугъл с австралийско IP както е при част от билетите 😛 

• Смея се 1
Публикувано:
3 minutes ago, tch said:

Попадал съм и аз на тези кодове, но за техника са само 3% мисля. Иначе каква е врътката с карта виза? Дано само да не трябва да се влиза през виетнамски гугъл с австралийско IP както е при част от билетите 😛 

Ами често пускат промоция за -10%, ако платиш с VISA. Няма врътки, но последно работеше при учебници и учебни помагала.

ozone.jpg

А %-те намаления понякога зависят и от групата потребител. https://www.ozone.bg/help/article-23/

Те са:  Бронз: 0 - 999лв.

Сребро: 1000лв. - 2999лв.

Злато: 3000лв. - 4999лв.

Платина: 5000лв. +

Аз с тия помагала за училище, вече съм сребро. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Привет,  

Ако искаме да се обадим на някакъв чуждестранен номер, който няма viber или whatsapp,  има ли някакъв начин да го направим евтино? Защото нямам представа колко би ми струвало да звъня в Малайзия 🙂 

Публикувано:

Аз винаги ползвам Skype за международни разговори, доста по-евтино е отколкото обикновен телефон. Зареждаш $10 и говориш от компютъра с телефонен номер. 

Понякога ако звъниш на някой Call center, който е другаде, а не в държавата, където му е номера качеството може да не е много добро. Ако звъниш към американски безплатен номер (1-800) е безплатно, май и други държави, не съм сигурен.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз ползвам Viber Out за всякакви разговори с чужди номера и когато съм извън ЕС към България. 

Трябва само ти да имаш нет. 

Най-малкият кредит е 5€ и ми стига поне за година. 

Ето цените към Малайзия

IMG_20191005_222015.jpg

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt, аз ползвам Rebtel. Удобството му е, че нямаш нужда от компютър или смартфон. Звъниш на локален номер, оттам централата те свързва автоматично със съответния номер в чужбина.

Screenshot_2019-10-05-22-50-20.jpeg.b2e21425094c2c20402e78592db521e3.jpeg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 9 часа, Marisha каза:

Има ли платен паркинг до автогара Сердика? Трябва да оставим колата в района за 2 седмици.

Можете да я оставите на някой от коментираните паркинги за летището (АТМ, Кентавър и т.н.), след което с метрото да отидете до автогарата.

• Харесвам 1
Публикувано:

На самата автогара има платен паркинг, но не знам за дългосрочно паркиране дали важи. Точно между двете автогари е. Погледни на гугъл мапс се вижда голяма табела.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , aleksandrina каза:

На самата автогара има платен паркинг, но не знам за дългосрочно паркиране дали важи. Точно между двете автогари е. Погледни на гугъл мапс се вижда голяма табела.

Ето какво намерих в нета. 

Може би за това говориш тук или тук.

Notes

Monthly Parking Available From 63 лв

Но гледам, че има и безплатни наоколо, аз лично тези не съм ги ползвал тези около гарата, само на хотел АТМ и сме много доволни. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Ето какво намерих в нета. 

Може би за това говориш тук или тук.

Notes

Monthly Parking Available From 63 лв

Но гледам, че има и безплатни наоколо, аз лично тези не съм ги ползвал тези около гарата, само на хотел АТМ и сме много доволни. 

Около гарата не бих си оставила колата на безплатен паркинг за ден, какво остава за две седмици :biggrin:

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам една приятелка /колежка/ с много интересни идеи. Последната от, които е да пакетираме сграда - училище по повод патронния му празник. Търсим практически възможности как да се закрепи хартията в горната част на сградата.

Публикувано:

Малко глупав въпрос ама ми се налага да си извадя ЛАК и понеже не съм имал до сега и си закупих, но не мога да разбера отпред как се попълва. Кое си попълвам аз и кое личния и това ЕГН къде го пиша и по двата реда ли? 

ggg.jpg

Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Малко глупав въпрос ама ми се налага да си извадя ЛАК и понеже не съм имал до сега и си закупих, но не мога да разбера отпред как се попълва. Кое си попълвам аз и кое личния и това ЕГН къде го пиша и по двата реда ли? 

ggg.jpg

ЕГН, име , домашен адрес и служебен адрес си ги попълваш ти. 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:

Попълваш ЕГН-то, имена, адреси и телефони. Ако си знаеш и кръвната група с резус- фактора (обикновено дават картонче,което трябва да се носи при личните документи, ако някога са ти издавали)- също може да ги попълниш.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Polina каза:

ЕГН, име , домашен адрес и служебен адрес си ги попълваш ти. 🙂

Това отляво където пише месторабота и местоживеене предполагам. А централнаите редове където пише пак адрес дом.и служебен телефон?

Публикувано:
преди 9 минути , Ivko каза:

Това отляво където пише месторабота и местоживеене предполагам. А централнаите редове където пише пак адрес дом.и служебен телефон?

Аз съм си ги написала централно. 🙂 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.