Прескочи до съдържание

Футболни дербита - мнения, посещения и какво ли още не :)


Пътувко

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци - футболанци! :)

 

След Европейското първенство идва ред на шампионатите....

 

В този ред на мисли искам да ви попитам кои шампионати следите, кое бихте нарекли най-голямо футболно дерби, за кои отбори стискате палци, на какви мачове сте били, на кой мач искате да отидете най-много, имали ли сте провал. въобще нека да си направим жива тема без много хранене  :)

 

Аз съм син любител освен на изключителното българско първенство и на италианското калчо, като любим отбор оттам ми е Юве. Следя всичките мачове от ШЛ, някои от ЛЕ и почти всички завързани мачове в топ първенствата на Европа. Когато имам възможност гледам и други мачове, от всички континенти.

 

За мен най-лудото дерби е аржентинското между Бока Хуниорс и Ривър Плейт, като стискам палци за синьо-жълтите и ми е голяма мечта да отида на мач на живо. За дербитата между Реал и Барса, Юве и Милан/Интер, Борусия и Байерн, Ман Ю и Ливърпул няма какво да коментирам. Харесвам също така много балканските дербита, като съм бил на повечето от тях. Лудницата на Звезда и Партизан е неописуема.....

 

Бил съм на различни мачове в Европа и в Азия, подкрепял съм националите няколко пъти. Също така съм посетил редица стадиони. Друг път ще разкажа по-подробно затова.  

 

Два пъти не успях да съм на стадиона. Единият път Левски играеше с Галатасарай, върнахме се от Алпите, за да гледам мача...имах и абонаментна карта, но имаше фалшиви билети, бой с полицията и дори хора дошли от САЩ не успяха. Гледах мача до стадиона..... 

 

Другият път бях в Сибир и бях планирал да гледам мач на Том (Томск), но преместиха мача с един ден и ставаше сложно. Същото се случи и в Москва, заради участие на "москвичите" в евротурнирите. Съдба :)

 

Вие сте!

 

Връзка към мнение

Следя футбола откакто се помня, по принцип първенството, в което мога да се определя като "тесен специалист" е италианското калчо. Обожавам футбола на Ботуша, най- вече заради тактическата дисциплина на отборите, емоцията сред хората на трибуните и не на последно място "романтиката", която се е запазила в Калчото, въпреки големите финансови затруднения на отборите и тежката икономическа ситуация в страната. Само там все още може да видиш футболист, който през цялата си кариера да остане верен на един отбор, а не парите да са главна цел пред него, защото в Италия все още има ценности. Симпатизиран на Милан, който е и любимият ми отбор, в момента изживяваме сериозна криза, която отдавам на вече изчерпаният за отбора Силвио Берлускони, а като главен виновник Адриано Галини, който от десет години използва Милан единствено за лични облаги. Мачът, с най-голям заряд, който съм посещавал е с Барцелона на Сан Сиро за ШЛ.

 

Винаги, когато имам възможност наблюдавам и родните мачове, тъй като преди активно практикувах футбол и използвам възможността да гледам стари познайници от малкия екран. За съжаление, напоследък я караме само на емоции, дори мускули не показваме, защото ги нямаме :)

 

За мен по-велика игра от "цар футбол" няма!

Редактирано от Salvuccio
Връзка към мнение

Бил съм на много от големите стадиони в Европа , но като турист. Моята гордост - "Маракана" и разбира се стадиона на "Бока Хуниорс". Най - много ме е впечатлил Маракана може би подсъзнателно ,заради митичния характер на този макар и вече нов стадион.

Никога не съм посещавал голямо дерби.

Преди години покрай Литекс пообиколихме много , но по разбираеми причини така и не стигнахме до най-великите храмове на футбола :)

 

Май Хамбургер е най-големия отбор дето съм гледал по това време.

 

 

П.С.Гледам испанско първенство и съм за Барса и Атлетико ( Мадрид )

Редактирано от stanimir
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Привет отново :)

 

Започнах "кариерата си" :) с родното първенство. Доколкото помня първият ми мач беше като дете на 8 хилядния стадион "Бенковски" в гр. Тетевен, където имахме вила. Тъй като съм родом от Плевен, гледах почти всички мачове на Спартак  Плевен. Преместих се в София веднага след като навърших пълнолетие, за да гледам всички мачове на Левски, нещо което правя и до ден днешен.

През 2004 г. бях на Европейското първенство в Португалия и подкрепях националите. Бил съм на почти всички мачовете на националите в България през последните 20 години, включително и контролите. Подкрепял съм ги в Унгария, Холандия, Ирландия и Малта.

 

През 2002 г. в Мирката (дааа mircataaa) в канал Juve се запознах с единствения българин, който е от агитката им и живее там. Намери ми билет за полуфинала на ШЛ между звездния Юве и галактическия Реал Мадрид. Мачът завърши 3:1, Фиго изпусна дузпа и ни подари финал, който за съжаление изгубихме. Обявиха мачът за най-добър за деситилетието за моя отбор. :) Това ако не е късмет...

 

Бях  в Удине на мача на Левски и после се класирахме за 1/4 на Лига Европа.

 

През 2007 живях в Месина, Сицилия и там гледах сицилианското дерби между Месина и Палермо. Гледах Месина с Милан и Торино, а специално отидох до Рим за да гледам римското дерби между Лацио и Рома.

 

През лятото на 2007 бях едно лято в Лондон и гледах злостното дерби между Милоу и Хъдърсфилд.

Същата година откриха новия Уембли, а аз влезнах безплатно на мача Германия и Англия. Не ме питайте как, много дълга история, но като цяло бяха изгонили двама германци изкефили се на гола на Германия и .... ето ме мен на тяхно място вътре :) Уникално!

След това си повярвах и по още по по-случаен и уникален начин се изовах на стадиона на Арсенал на мача им от ШЛ срещу шампиона на ЛЕ Севиля.

 

През 2008 г. живях в Турция и гледах мач между Анталия и Бешикташ, резултатът беше 2:2, атака на Анталия - греда и в ответната атака стана 2:3 за Бешикташ...

 

През 2009 г. живях в Украйна, полуостров Крим, гледах Таврия Симферопол и Ворскла Полтава.

 

През 2010 г. бях в Япония за Нова година и гледах синьо-червеното японско дербито за Императорската купа между Гамба Осака и Урава редс. Имаше продължение, а феновете не спряха да скандират над 120 мин. Това само японците го могат....

 

През годините съм гледал Звезда и Партизан, мач от Втора македонска лига в Охрид :), Стяуа и Динамо Букурещ, гледал съм мачове от първенствата в Швеция, Дания, Босна, Черна гора и на други места.

 

Обичам да отида до стадиона, когато съм на дадено място. Погледнато на картата от Ирландия до Япония съм бил на почти всички известни стадиони.

 

Мечта ми е да посетя мач между Бока и Ривър Плейт, между Юве и Милан/Интер, Реал и Барса, Ман Ю и Ливърпул и Ман С и Ман Ю, Борусия и Байерн М, Пари Сен Ж и Олиппик Марсилия, Панатинайкос и Олимпиакос, Спартак М и ЦСКА/ Зенит, както и мачове от африканско, австралийско и американско първенство. Искам да усетя атмосферата, наясякъде е различна :)

Редактирано от Георги
форматиране
Връзка към мнение

Мисля, че тази тема може да бъде заключена преди която и да е тема за политика, когато се стигне до спорове футболни различия.

 

Вече все по-рядко следя големите първенства - футболът отдавна отстъпи на парите, а за романтика и дума не може да става. Не харесвам отбори, които си докарват повече приходи от продажба на фланелки и турнета в Китай, отколкото от публика.

 

Следя си любимия отбор в България изкъсо, даже на моменти съм много повече в кухнята, отколкото се предполага за привържениците.

 

Имам интерес към празни стадиони - бил съм на стария и новия Уембли, Рамон Санчес Писхуан в Севиля, Хайбъри, Елън роуд и на един селски стадион в района на Уейкфийлд (Йоркшър). Последният ме впечатли най-много - имаше трибуни за 100 човека сигурно, но бяха с козирка. За тревата не ми се говори - беше по-хубава от която и да е в България.

 

Който се интересува от дербита по света: http://www.footballderbies.com/

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.