Прескочи до съдържание

Ротердам - предстоящо пътуване


natchobg

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

 

Отдавна не съм влизал тук във форума, бях ви позабравил вече:-)

 

Заминаваме за двуседмичен трип до Холандия, Ротердам и околности. Идеята е да съчетаем семейно пътешествие и да подпомогнем (или доизнервим) бъдещия студент там. Пиша това, за да споделя подготовката дотук и да обменяме полезна (надявам се) информация относно Зюит Хоолаант.

 

Ще пътуваме с кола, тръгваме следващата събота, ще се възползваме от предимството да сме гъвкави и да решаваме на място. Вече букнах хотел близо до Швехат / Австрия за първа крайпътна нощувка. Парндорф е наблизо, но за съжаление в неделя е затворен и ще спестим някое евро. Вторият ден, неделя, лежерно ще се отправим към Дюселдорф, за да се видим с приятели.

 

По планове трябва понеделник по някое време да сме ето тук :

 

https://www.zuytlandbuiten.com/

 

ваканционно селище на около 30 км./30 мин. от Ротердам. Търсих апартаменти и хотели в града, но предлагането в малко, а цените от 130Е нагоре, ако въобще са свободни. Същевременно се оказа, че в Холандия има доста подобни паркове, в които местните предоставят вили, бунгала, каравани и контейнери за туристите.

 

Относно Ротердам - за няколко дена четене добих представа какво, що. Първите дни ще кръстосваме доста с колата напред назад, иначе виждам, че имат P+R система, от която май няма да се възползваме.

 

Може би за някой ще бъде полезна ето тази карта на сигурно ВСИЧКИ паркинги в Холандия: https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#/

 

Плановете са освен Ротердам да посетим и другите интересни места наоколо: Dordrecht, The Hague, Utrecht, Delft. Тук ще се радвам, ако споделите още идеи за интересни места.

 

Въпросите към момента са следните - препоръка за предплатена карта интернет и ако някой може да помогне с препоръка за добра агенция за недвижими имоти - наем на студентски квартири.

 

Това е засега, ще се включвам по темата лайф кагато имам нещо ново да споделям.

Редактирано от natchobg
Връзка към мнение

Относно агенцията за недвижими имоти. Холандия е разделена на две част в това отношение. На север действа една подобна организация, а на юг друга. За жалост не мога да ти бъда полезен за Ротердам, но ако все още не сте запазили квартира ви съветвам максимално бързо да го сторите! Първата година е трудна, после нещата се уреждат от само себе си. Пригответе се за доста бюрокрация. По ред на номерата: удостоверение от учебното заведение, холандски телефонен номер, регистрация в общината, откриване на банкова сметка, подписване на договор за наем, внасяне на депозит и плащане на наем...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Duke, 

нещо не ги виждам така нещата в този ред, доколкото разбирам, в Холандия нямаш ли адресна регистрация, си турист отвсякъде. 

 

Според мен - удостоверение учебно заведение --> намиране на жилище--> подписване на договор--> регистрация в общината--> откриване на банкова сметка --> сим карта

 

Ще споделям после, живот и здраве.  

Връзка към мнение

Kinderdijk е просто задължителен в района, иначе до колкото виждам, ако двете седмици включват транспорта, ще имате живо време към 10 дни, от които ще има похарчени за местене, настаняване и т.н., да ги сложим за обикаляне седмица, става ли? :)

 

Утрехт, Делфт, Хага, Ротердам - всичко ви е по 1 ден, за 2 може да отидете до Амстердам, освен ако не държите да го оставите за друг път. Друго любопитно място е Baarlee - Hertog, също лесно достъпно с кола. Hoek van Holland - входа на Ротердамското пристанище също е интересен. 

 

ОК, ще гледам по-късно да опиша по-добре, сега само нахвърлям :)

Връзка към мнение

Ако имате свободно време, добавям към списъка и Лайден.

 

Има ли шопинг-маняци и мераци в групата?

 

Да не говорим, че Ротердам е сравнително близо до белгийската граница, а от там до Антверпен са никакви километри. Само време да имате, че като гледам, доста ще ви е натоварена програмата.

Връзка към мнение

Още 30 часа и вдигаме платна :-) 

 

Харесват ми такива типично холандски прогнози: 

 

attachicon.gifUntitled.jpg

 

Да ти кажа честно, като гледам тези грейнали слънца, това е всичко друго, но не и типично холандска прогноза... :P

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 

Да ти кажа честно, като гледам тези грейнали слънца, това е всичко друго, но не и типично холандска прогноза... :P

 

После ще разказват какъв вятър е имало на фона на слънчевата прогноза :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Дано влагата не ви убие :) Аз ще гледам днес да напиша една тема за южна Холандия като цяло, дано свърши работа и има време :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.