Прескочи до съдържание

Предстоящо пътуване в Русия


camera

Препоръчани мнения

Здравейте!

Нов съм във форума и бързам да изчета колкото се може повече теми. Но определено ще ми отнеме време, тъй като е голямо богатството от впечатления, мнения и съвети. Ще отделя повечко време и ще се насладя на всичко написано. Обещавам :)

Сега по същество: във втората половина на август ще пътувам към Русия - Петербург и Москва. Това няма да е първото ми ходене там. Преди съм пътувал, но служебно и не ми е оставало кой знае какво време за пълноценно разглеждане на забележителности и музеи.

На 20. 08. пътувам с "Аерофлот" към Петербург. Там ме очакват 4 нощувки. Хотелът е "Москва" 4 звезди. След което със самолет направо към "Москва". И там четири нощувки. Хотелът е "BW Vega" 4 звезди.

Програмата и в двата града е много богата. Но въпреки това се надявам да ми остане време и да си направя малко разходки тук-там. За целта имам няколко питания към по-запознатите с темата "Русия".

-Колко пари джобни ще ми стигнат за 8 дни? Ще ми трябват за вечери за двама души. Закуските са включени в цената на екскурзията. Има включени и обеди.

-Знаете ли прилични заведения или места за хапване в близост до посочените хотели в двата града?

-В близост до хотелите има ли някакви забележителности или ще трябва да ползвам градски транспорт да стигна до дадена локация?

-Роумингът знам, че е скъп. Ще ползвам месинджър и вайбър за връзка с БГ, но все пак имате ли впечатления за предплатени карти на местните мобилни оператори и как вървят цените?

Надявам се през идните дни да натрупам достатъчно информация и да съм подготвен. Също така се надявам да помогнете с информация, пък аз ще я препредам и на другите участници в групата.

Предварително благодаря на отзоваващите се магеланци! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

- За парите и за читави места за хранене...дупе знае 2 и 200 :) Аз си го карах цяла седмица на блини от разните му там вериги, пица тук-там и си бях екстра. Моето впечатление беше, че в Москва е доста по-скъпо, но бях по различно време и с падането на курса на рублата нещата сега може да са ок. С две думи - ще е добре някой пресни впечатления да даде тук. 

 

- Хотел Москва в Петербург е малко далечко от централните забележителности, не знам да има нещо интересно в непосредствена близост. Но имаш лесен достъп до метро, мяташ се и слизаш на спирка "Невский проспект", от там вече опциите са безкрайни. Подразбирам, че в програмата ти ще бъдат включени всички централни забележителности, така че просто може да се опънеш на една дълга разходка по Невски проспект, като ти писне обръщаш и обратно в хотела. 

 

Относно предплатените карти виж тук, дано се оправяш с английския, но мен ме заболя главата от обърканата им система :) http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Russian_Federation

Връзка към мнение

В Петербург ме чака следната програма.

1.Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост с разглеждане на Петропавловския събор. Обяд в града. Ермитажа Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9-10 часа)

2.Юсуповски дворец. Обяд в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург.(продължителност на програмата около 9ч.) Свободно време.

3. Петерхоф. Разглеждане на Нижний парк и Големия Дворец. Свободно време. Трансфер до хотела.(6часа) Свободно време.

 

Следващия ден след Петерхов вдигаме самолета за Москва. Там програмата е следната:

1. Разходка с корабче по Москва река. Разходката продължава час и половина, а от борда на кораба се виждат Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир. Свободно време.

2. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.  (4 часа). Обяд в ресторант в града. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа). Връщане в  хотела. 

3. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (5часа). Връщане в  хотела.  Свободно време.

4.Целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад (65км)- град от „Золотое кольцо” на Русия с включен обяд. Посещение на Троице- Сергиева лавра – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Разглеждане на Троицкий собор – главен храм, първото каменно здание в Лаврата, построено през 1422-23 год

 

Мисля че ще остана доволен.

Обаче се чудя дали едни 500 лв обърнати в рубли ще ми стигнат за джобни. Няма да се разпростирам в луксове, нито да купувам скъпи подаръци на този или онзи.

Връзка към мнение

Петербургската програма изглежда ок като отправни точки. Парите при положение грубо са ти по 60лв на ден, ако харчиш само за вечери и дребни сувенири съм убеден, че ще стигнат, хем не съм много в час с последните цени там. 

Връзка към мнение

Предполагам става въпрос за организирана екскурзия ?

Имах въпрос , но се ориентирах. Извинявам се за офтопика.

Редактирано от stanimir
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Организира екскурзия, Да. Сега отивам да взема паспортите и визите. Ще обменя и парите.

Ми супер е програмата - даже, доста натоварено.Но при положение, че няма да има мотаене и ще си имате водач навсякъде+специален трансфер, ще стане.

Не разбрах колко дни ще си там.Сметни си поне по 100 лева на ден, ако си само на закуска.

Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...

Здравейте,

 

съвсем скоро ми предстой пътуване до Москва и Санкт Петербург (10.06.-18.06.2017). Тъй като сам си организирам нещата и няма да съм с някоя агенция ми е все още доста мътно, как да наглася оптималния вариант, за да посетя местата, които съм набелязал.

 

Като за начало съм го замислил така:

10-ти (събота) пристигане в Москва късно след обяд. Най вероятно няма да имаме сили за разходки и огледи.

11-ти (неделя) обиколка на повечето забележителности около Червения Площад (в неделя най-вероятно няма да може да се влезе в музеите, защото почиват?)

12-ти рано сутринта тръгване за Монино - музей на Авиацията. След обяд евентуално посещение на Арбат.

13-ти до обяд ще посетим някой от музеите (Историческия примерно, Оръжейната палата). По обяд освобождаваме хотела и пътуваме към Санкт Петербург.

14-ти 17-ти ....Ето тук вече зациклям :)

Петерхоф, Дворецът Павловск и Царско Село са забележителностите които виждам, че са извън града. Дали е удачен вариант да взема кола под наем и да ги обиколим? Може ли за ден да се видят тия три неща или се убива много време там?

Повечето други забележителности виждам са общо взето на приемливо разстояние от Невский Проспект (там ни е хотела) и ще ги обикаляме пеша или с обществен транспорт, ако се изморим да ходим. Ще ми се и една разходка с корабче да направим. Каква да предпочетем дневна или вечерта (ако има такива късни), като се имат предвид белите нощи?

17-ти по обяд пътуване към Москва. Вечерна разходка с корабче по реката.

18-ти кулата Останкино до обяд и после към летището за полет на обратно.

 

Забележки и препоръки приемам всякакви!

 

Благодаря предварително :)

 

 

 

 

Връзка към мнение

Петерхоф и Царско Село са по половин ден с по-стегнат режим, така че съвсем спокойно може да ги правите сутрините и да допълвате с останали неща през деня. Или двете да ги направите в един цял ден, пак става. Няма причина да взимате кола под наем, има достатъчно маршрутки към тях. За Павловск не мога да коментирам. 

 

Лодките не съм ги правил, но по белите нощи има такива, които са по времето на отварянето на мостовете, може би за тях говориш? Бях чел навремето не много приятни отзиви за тях, че са малко туристически капан. Мисля, че лодките по каналите са по-приятни. Но това е книжен опит, само от каквото съм чел преди аз да отида там. 

Връзка към мнение

Благодаря за информацията.

 

Сега възникна още един проблем. Оказва се, че 12-ти Юни понеделник бил някакъв национален празник в Русия. Има ли някой информация, щом е празник дали музеите ще работят или и те почиват по празнични дни?

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.