Прескочи до съдържание

Комплименти за рожденици и празнични поводи по време на път


Препоръчани мнения

Днес пред погледа ми се изпречи статия за това как да получиш ъпгрейд в по-висока класа. И ме подсети за няколко малки жестове, които аз и моят спътник сме получавали, когато пътуваме някъде за рождените си дни (но не са ни ъпгрейд-вали досега).

 

В Исландия получих сладолед, музикален поздрав и аплодисменти от всички в залата в заведение за хамбургери.

В Естония бутилка шампанско и чаши ни очакваше в стаята, след като по-рано при регистрацията подхвърлих, че имаме рожденик.

В Испания беше съвсем неочаквано да открием страхотна бутилка вино в стаята, с малка картичка за поздрав, без дори да сме споменавали повода, заради който сме там.

В Гибралтар цял бус пя Happy Birthday, след като се оправдах за закъснението с рожденика за откраднатото за съзерцаване на гледки време.

 

В същото време, на борда на SAS не получих нищо :) Но пък някой тук във форума беше споменавал за торта изненада на борда на Turkish Airlines, а друг - за дребен подарък заради сватбено пътешествие.

 

Попадали ли сте на авиокомпании, които имат политика да правят някаква дребна изненада по повод рожден ден/друго празненство? Какви са били стъпките- вие ли сте съобщавали за това, те сами ли са разбирали след чек ин?

 

Разбира се, въпросите ми до някъде са и с цел- скоро ще посрещам рожден ден във въздуха и дребни вълнения като описаните по-горе, са добре дошли. Но дали ще ги има, ще стане ясно скоро :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Може би да разширим темата не само за рождени дни, а за всякакви жестове по време на път? :) На мен ми се е случвало само да ме поздравяват лично на борда на Аерофлот, когато имах сребърен статус в Sky Team. Нищо особено, но ме изненада приятно :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз от доста време пътувам доста лоукост и не получавам такива екстри, но най-запомнящата се която съм получавал е в Берлин - хотел Адлон. Бутилка шампанско, ягоди и бонбони, както и писмо с пожелание, подписано от ГМ-а на хотела.

 

За медения месец от Air France на отиване до Париж успяха някак си да ни сложат на различни места и редове с жената, макар и да имахме чек ин с резервирани места, оправдаха се с някаква грешка, но и никой от пътниците не пожела да се разменим, макар и да пътуваха самостоятелно. После поне се "реваншираха" като вдигнаха стачка и останахме още два дена за сметка на AF в Париж. :D

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Може би малко встрани от темата, но неволно се сетих как едно време (сега не знам как е, че отдавна не съм ходил) ски-учителите в Пампорово имаха "рожден ден" с всяка следваща група за обучение :biggrin:  и наивните англичанки ги затрупваха с подаръчета.  :biggrin:

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Сега като се замисля, май единственият жест за рождения ми ден (и то не е съвсем сигурно!) беше от собственика на едно хотелче в Геракини, Гърция. Да кажем, че това е бил поводът да ни изпроводи лично и с армаган - бутилка хубаво гръцко бяло вино, което с удоволствие изпихме в родината, спомняйки си за Халкидики и за Янис.

Далечна история от 2014-та... :)

 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз имам няколко спомена в тази посока:

- На един рожден ден целия ресторант в Амстердам (беше някакъв перуански) пя в чест на сина ми "Happy birthday".

- В Дубай имахме с жена ми комплимент от мениджмънта на Skyview бара в Бурж Ал Араб - беше букет цветя и по чаша  шампанско. Имахме годишнина от сватбата. Но предварително в резервацията го бях споменал. По съвет на един съфорумец - Roje. :thankyou:  

- И много, много отдавна (преди 35 г) на сватбеното ни пътешествие в ... Слънчев бряг (тогава не се ходеше на другия край на света на сватбено пътешествие, а най-много на другия край на БГ) в ресторанта, една от вечерите ни почерпиха с питие по избор.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Слънчев бряг (тогава не се ходеше на другия край на света на сватбено пътешествие, а най-много на другия край на БГ) в ресторанта, една от вечерите ни почерпиха с питие по избор.

 

Какво си избрахте - Лозана Битер или КООП Лимонада? :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
 

Какво си избрахте - Лозана Битер или КООП Лимонада? :)

 

:)  Както вече няколко пъти съм писал във форума - аз не пия ... от малък. ... Така, че си избрах кафе :P . А жена ми, не си спомням, ама трябва да е било някакво бяло вино. :)   Но чудесния спомен е останал. Спомням си, че някакви англичани, с които се запознахме тогава,  бяха потресени, че сватбеното ни пътешествие е от БГ в БГ. :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз имах рожден ден в последния ден от престоя ми в Египет преди 2 години. Малко преди напускането на хотела, групата с която бях уведоми администрацията (а не по инициатива на хотела) и главният сладкар заедно с мениджърът за връзки с клиентите се появиха с торта за цялата група. В поздравленията се включиха и част от аниматорите. Беше мило, но едва ли щяха да го направят без подсещане.

Също с многократни подсещания персоналът на хотел на о-в Ко Самуи занесе в стаята тортичка, по случай РД на приятелят на дъщеря ми. Тя поне 5 пъти им напомня, а още при резервацията беше упоменато.

Та за мен извода е, че трябва да "сръчкваме" мениджмънта на хотелите, въпреки, че са записали в сайтовете си, че правят изненади за РД.

Връзка към мнение

Може би малко встрани от темата, но неволно се сетих как едно време (сега не знам как е, че отдавна не съм ходил) ски-учителите в Пампорово имаха "рожден ден" с всяка следваща група за обучение :biggrin: и наивните англичанки ги затрупваха с подаръчета. :biggrin:

А ние като ученици имахме рожден ден,когато не бяхме учили.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

За моя рожден ден рядко сме на път. Един страхотен спомен имам от 2011г.  Бяхме в РЮА, в Сън сити. Сутринта бяхме резервирали закуска в ресторанта на 5 звездния хотел Palace. Самото изживяване "закуска" или "вечеря" там е уникално пиршество. (Предишната вечер вечеряхме пак там)  И по едно време пристигат всички около 20 сервитьори с парче торта и запалена свещичка. Застават в полукръг и ми изпяват "Нappy birthday" на английски и африканс! :P  Като по филмите беше! Цялата зала ръкопляска, аз се червя.....Само дето не ми уцелиха името, това пусто Ц - голям препъни камък. :)

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Февруари за годишнината от сватбата бяхме в Италия и на самия ден бяхме в една много кокетна вила в Тоскана - Salvadonica. Бяхме им писали, че ще празнуваме годишнина от сватбата при тях. В стаята ни посрещнаха розови листенца, разпръснати върху снежнобялата кувертюра на спалнята, плюшено сърце и писмо във формата на папирос с приветствия от хотела за празника ни.  :)

Редактирано от chandni
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Февруари за годишнината от сватбата бяхме в Италия и на самия ден бяхме в една много кокетна вила в Тоскана - Salvadonica. Бяхме им писали, че ще празнуваме годишнина от сватбата при тях. В стаята ни посрещнаха розови листенца, разпръснати върху снежнобялата кувертюра на спалнята, плюшено сърце и писмо във формата на папирос с приветствия от хотела за празника ни.  :)

Покрай сладките приказки - свършихме и нещо полезно. Сайта на вилата в Тоскана отиде във Favotites - ще стой там докато трябва - вероятно до началото на идното лято. 10х

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Може би да разширим темата не само за рождени дни, а за всякакви жестове по време на път? :)

Разбира се, нямах идея как да обобщя "празнични поводи" по друг начин :)

 

Днес имах време за губене и от любопитство се впуснах в разследване при кои авиокомпании е сигурно, че може да се очаква някаква изненада за рожден ден на борда на самолета. Разбира се, не мога да обхвана всички, за някои се изненадах приятно, от други наистина се разочаровах (защото ще летя с такава :( ). Освен от написаното в сайтовете на авиокомпаниите, попаднах на доста дискусии по темата, с общ извод, че ако авиокомпанията или екипажът знаят преварително и имат силно желание най-вече, биха могли винаги да направят дребен жест, бил той и само устен поздрав по интерком или подписана от екипажа картичка. Уточнявам, че дори и нискотарифни компании (като AirAsia) са инициирали мини празненства на борда на самолетите си според техни пътници. Има някакви оправдания колко много хора летяли по време на рождените си дни или други празници, затова е логично да очакват голямо, стдено нищо (Lufthansa, Air France, КLM, Qatar). Сигурно е така, но не можем да отречем, че разни малки гъделчета оставят приятни спомени и най-вече защото :

 

Awwh, you have to travel on your Birthday??? I know it should be a national holiday.  (реклама за Delta Airlines)

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

 

 

Turkish Airlines - торта комплимент е възможна за членове на MIles&Smiles. Дават свобода да си рожденик/ годишнина от сватба 3 дни преди или 3 дни след полета. Заявява се 24 часа преди полет.

 

Emirates - шампанско или торта може да бъдат заявени по време на резервиране на полета или 48 часа преди самия полет. Не става ясно обаче дали важи за всички класи и дали е безплатно.

 

Cathay Pacific - тортата се заплаща предварително - HKD300 (or equivalent in local currency), което е нещо около $35-$40. Хора споделят, че са получавали шампанско или летейки в икономична класа им е даван десерт като на пътниците в първа класа като комплимент за рожден ден.

 

Singapore Airlines - по-скоро е безплатно. В сайта им е видно, че торта може да бъде заявена на един от посочените е-мейли.

 

Korean Air - торта комплимент може да бъде заявена само за полети заминаващи от Корея, като изрично написано условие е тя да бъде понесена само в един сегмент от цялото пътуване.

 

Southwest Airlines - не мога да вляза в сайта им, за да проверя какво наистина предлагат, но ми се сториха забавни нещата, които видях, че стюардесите могат да направят за рожденик, безплатно.

Освен да анонсират по интерком и да поднесат напитка на рожденика, могат да изпеят Happy Birthday, насърчавайки целия самолет да се присъедини към музикалния поздрав. "Духането на свещи" се организира като всички пътници активират лампите за повикване на стюард/еса и после наведнъж ги изгасят.

 

:)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Southwest Airlines - не мога да вляза в сайта им, за да проверя какво наистина предлагат, но ми се сториха забавни нещата, които видях, че стюардесите могат да направят за рожденик, безплатно.

 

 

Моля те, не спирай да опитваш! Като нищо да се превърнат в любимата ми авиокомпания...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Моля те, не спирай да опитваш! Като нищо да се превърнат в любимата ми авиокомпания...

 

А само да знаеш какво механиците в халето могат да направят за теб...  :lol:

 

Имаше и по-култови снимки от този полет. Аз чаках коментарите как "нискотарифните са по-опасни, защото пестят от всичко", но този път сякаш им се размина :)

14046012_10208720905358287_4026990249274

14089122_10208721482572717_6713741331972

14095699_10208721569534891_6662185283848

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А само да знаеш какво механиците в халето могат да направят за теб...  :lol:

 

 

 

 

А не, аз не прочетох нищо за механици, стюардесите са ми напълно достатъчни... :P

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

...стюардесите са ми напълно достатъчни... :P

 

Може да се окаже, че са ти повече от достатъчни...  :lol:

Връзка към мнение

Айде сега, хоръри отрано... :(

 

Ами внимавай какво си пожелаваш!  :lol: Когато си пожелаваш американски стюардеси и това, което те могат да направят за теб - платено или безплатно, трябва да си готов да си носиш последствията за желанията.  :P

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.