Прескочи до съдържание

Париж 8-12 ноември


todesto

Препоръчани мнения

Здравейте,

Дъщеря ми ме „навѝ“ за едно бързо трип-че до Париж за горепосочения период.Дестинацията ми е напълно непозната и съвети приемам всякакви...

Накратко програмата като придвижване:

Пристигане в Бове на 8-ми около 21ч.(с такси до града)

Нощувка в градчето(запазена стая в хотел)

9ти - лека разходка из градчето и придвижване към Париж- тук имаме дилема:

С влак от гарата в града до Северна гара или обратно на летището и шатъл-а до Порт Майо?

Квартирата,която сме наели е около Порт Майо (ул.Сан Фердинан) така че двата начина са почти идентични като цена.Ако запазя онлайн билети за шатъл-а ( някъде тук бях чел ,че не важат за определени дати и часове) мога да ли ги ползвам когато реша -примерно на следващия ден?

Останалата ни програма е свободноизбираема и ще се променя на момента в зависимост от настроение,метеорологични условия и др. обстоятелства  :lol:

Връзка към мнение

Освен с такси, можете да стигнете до Буве и с автобус от летището.

 

Билета за шатъла важи 90 дни от датата на купуването.

 

Как да се придвижите от хотела в Бове до Париж - не се наемам да дам конкретно предложение, защото не съм го правила, но преценете удобството и разходите - за влак, метро, шатъл, разстояние, времетраене и т.н.

 

Лично аз, ако имам само три дни за Париж, няма да се отбивам до Буве. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

...

 

Лично аз, ако имам само три дни за Париж, няма да се отбивам до Буве. :)

Ние сме семейство "автотуристи" и това ще е първото ни пътуване без автомобил.Където и да сме били до сега повече от два-три дни на едно място не сме се задържали.Просто ни омръзва...на всички.Освен това не обичаме големите градове и многото хора(малко диваци си падаме)Лично аз бих предпочел повечето дни да прекарам из провинцията и ден-два в Париж...ама пътуването по идея на щерката. Редактирано от todesto
Връзка към мнение

При толкова малко време, като целта е Париж, не мисля, че идеята за разходка в Бове е нужна. Ако ще спите там първата вечер, то рано сутринта направо тръгнете към Париж. Уверявам ви, че Париж не може да ви омръзне за 3 дни.  ;)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

И аз съм съгласна с Mary и Цвете, че няма смисъл да губите време за разходка в Бове. Париж не може да ви омръзне за три дни. И не е нужно да избирате само места с тълпи хора. Е, не е възможно съвсем да ги избегнете, но в зависимост от това, което искате да видите, може да си направите програмата така, че да не сте заобиколени винаги от множество.

Ако искате да избягате от шума, ви препоръчвам да направите една разходка по Сена в посоката, в която си изберете. Не знам дали знаете, но на километър /ориентировъчно/ от Айфеловата кула се намира копие на Статуята на свободата и много малко хора ходят до там. Разходка с корабче и  по самата река е достатъчно релаксиращо. 

За почивка бих препоръчала и Люксембурската градина. Има хора, разбира се, но не смятам, че са прекалено на квадратен метър. :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Според скромното ми мнение, в Бове няма много за разглеждане (освен катедралата), та за около час - час и нещо ще сте готови.

Предимството на влака до Париж е, че няма да се налага да се връщате до летището за шатъла, пък и може да избегнете задръстванията сутрин към града. Неудобството е, че ще ви стовари сравнително далеч от апартамента на Порт Майо, пък и никога не сте застраховани от стачка (макар че засега нищо не чува...).

 

За съжаление, ако не обичате тълпите , ще ви се наложи да избягвате туристическите места :) ... понеже в Париж си има тълпи непрекъснато :). Е, вярно по-малко през последната година, но не е и съвсем празен.

11-ти ноември е почивен ден (подписване на Примирието в Компиен за края на Първата световна война), та Шанз-Елизе сигурно ще е затворена сутринта в частта около Триумфалната арка, заради военна церемония и поднасяна на цветя на паметника на Незнайния воин. Магазините и ресторантите ще работят, обаче.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.