Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Mcnamara каза:

 

А за Фетие през лятото - на полуострова след града има такива заливчета, че за всеки има място .

Моят турски Родос!

Самос , става също, въпрос на вкус и организация, ще стигнем и до там.

 

Има място, аз само се гъбаркам с добри чувства.  Но като цяло районът се пренасели и то в сравнение с преди ковид. Аз си го харесвам, разбира се. 🥰

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Зависи кога е полетът до Фетие. Ако е след 12 ч., следобеден или вечерен, няма смисъл да се пътува с "Метро" до Самандъра и оттам с такси, защото ще сте буквално в 04 сутринта на летището и какво ще правите там до обяд/следобяд/вечер? Въпросният автобус за Бурса тръгва от София в 17.00 баш в час пик и докато излезе от града минава повече от час. Пътувал съм с него и повече няма да повторя. А после спира на всяка керемидка до самата Бурса, пътят е до 12 часа (до Бурса. А на връщане 13, защото спира и в Одрин, а пък в Истанбул хваща час пик, докато се придвижи от Самандъра до Есенлер)

Така че @Mcnamara, ако пътувате сутрин до летище Даламан от С.Гьокчен, пробвайте схемата на Argentique. Но ако пътувате по обед, следобед или вечер... от Есенлер метро М1 до Йеникапъ, оттам директно (без да излизате от метростанцията) се прехвърляте на Мармарай до Айрълък Чешмеси. Оттам, пак без да излизате, само сменяте ескалаторите, се качвате на метро М4 и си слизате при летище С.Гьокчен.   Разбира се, ако имате повече време до полета, излизате от съответната станция и се моткате в района, на кафе и т.н. При Айрълък чешме има мол, за убиване на време. Щом сте с куфари, няма да ви е удобно да се разхождате.

Ако летите  от новото истанбулско летище до Даламан, значи взимате си бус Həvəİst от Есенлер.

След кацане има чакащи автобуси за Мармарис и за Фетие пред ледитещо. Взимате си който ви трябва и си почивате като царе 😉 Препоръчвам с 2 ръце Фетие. Помня, че бяхме отседнали в района Чалъш на Фетие (близо до плажа Çalış), има маршрутки до Ölüdeniz, където плажовете са супер. Вземете си непременно от корабните турове, не са скъпи, страхотни местенца има, по цялата ривиера са големи красоти, особено при Kelebekler vadisi (Долината на пеперудите), мн. красив плаж. Интересни исторически места, достъпни с маршрутките... 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@Mcnamara, ползвали сме от Сабиха Гьокчен до Сиркеджи метрото и Мармарая. Този януари на връщане от почивка и бяхме с по един голям куфар. Удобно е и не пречи на никой. Турските вагони са доста по широки и удобни от българските метро вагони. Прехвърлянето го направихме на Ayrılık Çeşmesi. Бързо е, има си работещи ескалатори. Така че според мен ако водещо при избора на летище Ви е цената на полета и полетът на Пегасус или Анадолу е по-евтин / макар понякога цените на Търкиш да са по-ниски или еднакви и избирам тях заради по-големия комфорт по време на полета/ спокойно си изберете градския транспорт за пътуване до или от Сабиха Гьокчен.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Има ли някакви препоръчителни фирми за такситa от Сабиха Гьокчен до централната част на Истанбул или няма коментари особено значение?  Гледах Istanbul Shuttle port, с тях най- евтината опция ми я дава около 32е, с други, вкл. и през Букинг към 37e.

Връзка към мнение
преди 3 минути , Бръмбар каза:

Има ли някакви препоръчителни фирми за такситa от Сабиха Гьокчен до централната част на Истанбул или няма коментари особено значение?  Гледах Istanbul Shuttle port, с тях най- евтината опция ми я дава около 32е, с други, вкл. и през Букинг към 37e.

Всички таксита вече имат апарати на огледалото. Цените са повече от добри, под лев/км, със сигурност ще е под 30е до центъра. Вижте Uber,Bolt,Idrive също.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.