Прескочи до съдържание

Отвлечени туристи в Йордания


Angelika

Препоръчани мнения

Намирам за ненужно тук да витае дух на тревожни дискусии и вадене на статистики след всяка една терористична новина. Едно че така се изпълнява точно това, което терорът иска, второ, че е напълно безсмислено да лишаваме и без това краткия си и затормозен живот от изключително смислените надежди, свързани с пътуването. Ежедневието на мнозина е твърде напрегнато, за да си причиняват тези тревоги допълнително. Решението на проблема с тероризма минава първо през персоналната ни победа над него вътре в нас. Естествено, че всичко може да стане. Но човек не може да живее с тази нагласа и не е създаден да се нагажда според статистики и хипотетики. Статистиката сочи, че ако си седите у вас може бойлера да гръмне или земетресение да ви затрупа, а на тротоара - саксия да ви падне на главата. Трябва да се стиснат зъби и да се обръгне на реалностите в 21 век. Никой от нас не е ковач на собствената си съдба на 100%. Виждам изхода в трезвия разсъдък в конкретната ситуация и пътуване. Няма смисъл от много съжаления, стрес, нагнетяване и тонове емоционални реакции. Те са разбираеми, доколкото не можем да избягаме от лабилната си природа, но от това нищо смислено и позитивно не произтича. Станалото, станало! Лека им пръст на жертвите, скърбя за тях и съдбата на тези места, тъжно ми е да констатирам, че ще има и още, без да знам къде и кога, но ние като живи хора няма да ставаме доброволно жертви в главите си. Лекарството се казва информираност, персонална бдителност и интуиция + по една лъжица магелански дух дневно! Не намирам особен смисъл да се крета, ако се превърнеш в едно стресирано, заключено, сгърчено човече в бетонена кутийка, зарязало мечти и самолетни билети, зяпнало един телевизор и вайкащо се по мрежи и форуми. Едно време Станислав Стратиев много хубаво го написа: "Това, което понякога ви сърби на гърба, е споменът за крилете". Аз ли трябва да ви казвам, че сте търсачи в кръвта си - родени сте да летите и мислите за хоризонти, пустини, джунгли, планини, светове... и, повярвайте ми, в момента, в който престанете да го правите, тогава, дори без да ви е гръмнала бомба или отвлякъл терорист, спокойно се считайте за мъртви! 

 

Горе главите всички и Весели празници!

И най-малко 5 билета от баницата с късметите!

  • Харесвам 23
Връзка към мнение

Според мен няма как да не се говори за това - аз самият мисля да ходя скоро до Берлин, близките ми знаят за тези ми планове и вчера проведох точни три разговора, в които ме умоляваха да не пътувам за там. Любопитна подробност е, че бях планувал и посещение в Париж миналия ноември с жената, но то се провали в почти последния момент, защото и на двама ни излязоха неотложни служебни ангажименти. Още по-любопитната подробност е, че съм фен на EODM и ако бях заминал щях да съм в Батаклан. Мои приятели не бяха разбрали, че ми е отпаднало пътуването, но знаеха другите неща и ми звъняха притеснени, за да им обясня спокойно, че съм си в България.

 

Та, мен тероризма няма да ме откаже да пътувам, защото го разглеждам като статистически инцидент. Но например не бих отишъл в опасна по презумпция държава.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.