Прескочи до съдържание

Студентите ще пътуват безплатно с влак в Румъния


Препоръчани мнения

 

Румънските студенти ще пътуват безплатно във влаковете от 1 февруари

 

Студентите в Румъния ще пътуват безплатно с вътрешния железопътен транспорт от 1 февруари, съобщи днес за агенция "Аджерпрес" министърът на образованието Павел Нъстасе.

 

В края на миналата седмица правителството одобри извънредно постановление, което предвижда студентите в редовна форма на обучение в акредитираните висши учебни заведения, да ползват безплатен вътрешен железопътен транспорт във всички категории влакове, втора класа.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/10/2897049_rumunskite_studenti_shte_putuvat_bezplatno_vuv/

 

В статията става дума за румънските студенти, но най-вероятно ще се онася за всички студенти редовно обучение в ЕС, защото ако не е така ще противоречи на законодателството на ЕС, което не позволява дискриминация по национален признак.

 

В Будапеща по същия начин въведоха безплатен градски транспорт за пенсионери, но за да е в хармония със законодателството на ЕС се принудиха да разрешат на всички пенсионери в ЕС да пътуват безплатно в градския транспорт. Германските пенсионери-туристи масово се възползват от преференцията ;)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Става въпрос за студенти, записани в акредитирани румънски университети ;) , така че студентите, редовно обучине в ЕС, освен Румъния, ще продължат да си плащат :) .

 

Сега, с новото правителство, се обещават много неща, за всичко - само да видим до кога и за колко време :) .

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.