Прескочи до съдържание

Седмица в Соренто


shnuky

Препоръчани мнения

Май месец ми е за Италия. Тази година една седмица в Соренто за обследване на Амалфи коаст-6-13 Май. Хотелът в Соренто е избран, самолетът също.

Моля за предложения от вашия опит. Смятам да пътувам до градовете по крайбрежието с автобус -на връщане с ферибот или обратно. Предведен е един ден до Наполи, 1 за Иския -с ферибот. Един за Помпей и Heraculaneum/на български как е?/

Моля за мнения и инфо за платени турове/гайдове които си заслужават и сте ползвали .И още какво ? места за вкусна неаполитанска храна? 

 

Връзка към мнение
Щастливеца

Всичките нощувки ли мислиш да избереш в Соренто?

Защото за Неапол и Иския например ще изгубиш доста време в пътя. А в добавка Соренто е от най-скъпите от към хотели в сравнение с останалите в околноста.

Ще потърся сайта на една компания, която предлага Амалфийското крайбрежие с лодка. А отиване по вода и връщане с автобус за мен е супер избор.

Връзка към мнение

Да избрала съм вече  щото ползвам една готова екскурзия с хотел и транспорт. Но изучаването ще е самостоятелно. Същото го правих в Чинкуетере-там избрахме за база Монтероссо ал маре и останах супер доволна. С лодка е супер. На Капри вече съм била по време на друго пътешествие с кораб и не смятам да ходя, но кой знае нещо все ме дърпа да се връщам там където съм била...все едно  се връщаш в къщи пак... :)

току що прочетох,  че Соренто - Помпей с влак- 2,20 Е :P  половин час... Също  3 дневен билет за автобус- 16 и нещо Е. 

Връзка към мнение

Един за Помпей и Heraculaneum/на български как е?

 

Херкулан що се отнася до античния град (латински) и Ерколано - до съвременния (италиански). 

Връзка към мнение

За античния град на Помпей ли става дума?

 

За античния град Херкулан.

Който се намира под съвременния град Ерколано

Само една малка част от него е разкирта, но това, което може да се види там, е достатъчно да се добие представа как е изглежал целият град преди изригването на Везувий. За разлика от Помпей в Еркулан са се съхранили и двуетажни сгради. При наличие на време, както във вашия случай, е просто задължително да се посетят и двата археологически парка - и Помпей, и Херкулан. С влак са на по-малко от час разстояние един от друг. Но също трябва да се има предвид, че всичко движимо, което е открито при разкопките, не е оставено там, а се е пръснало по частни колекции и музеи. Като музейната колекция в Неапол е най-богатата и също така задължителна  :) , за разбирането на тези два града, осъдени с нещастието си да съхранят най-много информация за живота в Римския свят

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

А в близост до двата известни древни града, много интересни руини, вили и фрески, също погребани от изригването на Везувий през октомври 79 г., но експонирани днес, има и в не толкова известните и не пълни с туристи Стабия (където загива Плиний), Боскореале (в самото подножие) и Оплонтис (Оплонтида).

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.