Прескочи до съдържание

Офертата InterFlix на FlixBus


Препоръчани мнения

Някой ползвал ли е InterFlix на FlixBus, за да сподели преки впечатления, че в нета има доста разнопосочни мнения?  А и не съм сигурен, че разбирам добре условията. Например, кога започва да тече 3-месечният срок - при закупуването/активирането или от първата ползвана отсечка нататък? И тези пет отсечки още в началото ли трябва да бъдат определени/резервирани или както дойде?

 

Инфо: http://interflix.flixbus.com

Връзка към мнение

Срокът започва да тече от активирането, не от първата ползвана отсечка. Иначе FlixBus просто са си много евтин начин човек да пътува в Германия и Европа, но това си има своите неудобства. Поне в Германия до скоро напрактика не съществуваше автобусен транспорт за това и няма изградена инфраструктура като автогари например. Така много често ти се налага да чакаш наоткрито, което през някой сезони от година не е най-голяма оферта. Освен това времето за пътуване е сравнително бавно, тъй като се спира на множество спирки(средна скорост 60-80км/ч.). Другият недостатък е закъсненията, които се натрупват ако има задръстване по маршрута. В много редки случай тези закъснения са смущаващи (над 15-20мин.), но както и преди казах, ако е зима и чакаш навън не е особено комфортно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За срока ясно. Остава да се уточни тези пет отсечки трябва ли да бъдат избрани предварително при активирането, или може да се избират една по една в рамките на срока?

 

Иначе чакането и бавното придвижване по принцип не са ми проблем. Повече ме притеснява да не изпусна рейса поради това, че повечето спирки представляват един мижав стълб с малка табелчица някъде на гърба на някоя гара или хотел. На някои места сигурно и това липсва.

Връзка към мнение

Значи с голямото уточнение, че не съм им ползвал ТОЧНО тази услуга, мисля че отсечките могат да се избират поотделно. Процесът е следният касираш им 100 евро, те ти дават 5 ваучера и от деня на заплащането (на 100-те евро) може да пътуваш по всяка една от дестинациите им (директно). Също така цялото пътуване не може да има една и съща точка на потегляне и пристигане. Информацията за това черпя от тук. А останалото, което споделих в предното си мнение са си лично мой преживявания със самата компания. 

Отностно страховете ти, че ще няма да намериш спирката, мисля че са необосновани. FlixBus на практика са монополисти в този бранш в Германия и много хора пътуват с тях, така че щом видиш по-голяма група хора, значи си на правилното място. Освен това не малка част от спирките им са комуникативни места: летища, Ж.П. гари, по-големи спирки на метро и т.н.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 9 часа, tch каза:

Също така цялото пътуване не може да има една и съща точка на потегляне и пристигане.

 

По-скоро условието е, че не можеш да правиш отиване и връщане по една и съща отсечка.

Връзка към мнение
  • 2 години по-късно ...
преди 17 часа, niksennnnn каза:

Никой ли все още не е изпробвал Интерфликса? 

Основен плюс цената - около 2-3 пъти по-евтини от Дойче бан. 

Разлики/негативи:

 

-вагоните са добре поддържани, но от 80-те и 90-те години

-малко по-бавни са

-имаш ограничение от 150МБ на безплатния интернет

-малко дестинации и междинни спирки

-по-малко ротации на ден 

Връзка към мнение
On 2/25/2020 at 8:00 PM, tch said:

Основен плюс цената - около 2-3 пъти по-евтини от Дойче бан. 

Разлики/негативи:

 

-вагоните са добре поддържани, но от 80-те и 90-те години

-малко по-бавни са

-имаш ограничение от 150МБ на безплатния интернет

-малко дестинации и междинни спирки

-по-малко ротации на ден 

Здравейте! Нямам впредвид Фликстрейн, а Интерфликс - офертата за 5 пътувания за 99 евро 🙂

Връзка към мнение

Никой нищо не споделя, а не ми се вярва никой да не се е възползвал.

Според условията на Фликсбус 5-те ваучера могат да се изпозват само от 1 човек, според мнения в нета може да се използват и от повече хора.

Другото условие,че не може да се върнеш директно до  същия град от който си тръгнал ( Пример : Бордо-Букурещ и след това Букурещ-Бордо) отново според инфо из нета не е проблем и може да се осъществи.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.