Прескочи до съдържание

Най-голямото разочарование и най- неочакваното въодушевление сред посетените места.


Препоръчани мнения

Сицилия - тотално разочарование. Сигурно е първото място, за което съм тръгнал с очакване и ми се е искало да избягам...

 

Катания - мръсотия, очукани сгради, боклуци, тъмница, мизерия, на практика несъществуващ и неоткриваем градски транспорт и таксита, кочина, недисциплинирани шофьори, които ще те смажат на пешеходна пътека.

Сигурно в тутраканската селищна система автобусите са по-редовни... или поне идват някога. В Катания Maps, Moovit, HERE са напълно безполезни инструменти относно транспорта. Както и хартиените разписания по спирките. Както и самите спирки.

След неколкократно чакане на автобус от почти час , като така и не дойде изобщо, или не дойде очаквания, върха беше последния ден - никакъв автобус в никаква полезна посока не мина повече от час през центъра, таксита нямаше и се наложи четирикилометрово трамбоване за вземане на багажа от "хотела" и зверско задръстване към летището.

 

Сиракуза - тотално разочарование, въпреки че в Ортиджа беше що годе сносно. На прибиране отново се доказа пълната безполезност на навигационните апове, сайта на Трениталия и разписанията на гарата. Наистина, последният влак беше в 22 и нещо, но той се оказа ... спален. Кондукторите не продават билети, няма седящи места във влака, касата на гарата беше затворила, машината за продаване на билети не работеше, а онлайн вече нямаше как да се купят билети. Последните автобуси в посока Катания бяха потеглили. В крайна сметка кондуктора се смили над нас и ни прибра в неговото купе, въпреки че каза, че няма право да го прави..и категорично отказа да вземе пари.

 

Таормина - приятно градче, препрепретъпкано с туристи. Тълпите убиват всичко. Скъпо. On top of it - заболя ме зъб на обяд, а всички аптеки бяха затворили до 15ч... Добре, че съдържателката на "хотела" в Катания ни препоръча да се качим до Кастелмола - селцето със страхотната гледка отвисоко, лабиринта от малки улички и разбира се бара с фалосите успяха да позаметат лошото впечатление от предишните дни. А и аптеката работеше и се добрах до заветната доза oki...

  • Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към мнение
преди 8 часа, adreno каза:

мръсотия, очукани сгради, боклуци, тъмница, мизерия, на практика несъществуващ и неоткриваем градски транспорт и таксита, кочина, недисциплинирани шофьори,

То това ѝ е чарът на Сицилия. :grin: 
( В чест на истината и нас леко ни шокира Катания в първия момент, но бързо приехме нещата такива, каквито са, и  една прекрасна пица и няколко чаши вино по-късно се отпуснахме и всичко беше ОК  :smile3:

преди 8 часа, adreno каза:

фалосите успяха да позаметат лошото впечатление от предишните дни

колко малко му трябва на човек :grin: 

Майтапите настрана :wink: - дай(те) ѝ още поне един шанс на таз Сицилия - най-малкото чудесната кухня е достатъчна да изкупи всичките ѝ други мафиотски грехове.
А и не е само кухнята, не само! 
 

  • Харесвам 9
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Минавало ми е и това през главата - толкова е лошо, че си заслужава да се повтори.

Така стана с Виена - от която също никак не бях впечатлен на първо четене. И след второ не ми е фаворит, но по Коледа  имаше атмосфера при. За жкриваща тоталната скука в "най-добрия град за живене в Европа".

 

Иначе италианската кухня отдавна не ми е стимул да ходя до Италия. Италиански ресторанти (при това хубави) има под път и над път навсякъде вече.

Преди, ако си в чужда държава/град и имаш резерви относно местната кухня, но все пак си гладен, най-сигурното беше посещене на Макдоналдс - не е чак  толкова вкусно, не е полезно, но поне знаеш че няма да си тръгнеш гладен. Сега тази функция е поета от италианските ресторанти - пица и паста няма какво толкова да им объркаш.

 

На виното не съм фен, но виж накара ме да се замисля защо толкова харесвам да ходя на почивка в България, Гърция, Турция и Франция. Наличието на мастика/узо/ракъ/пастис 😄

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 15.10.2020 г. в 1:52, adreno каза:

и разбира се бара с фалосите успяха да позаметат лошото впечатление от предишните дни

 

На 15.10.2020 г. в 21:04, adreno каза:

Иначе италианската кухня отдавна не ми е стимул да ходя до Италия😄

 

Поне дай шанс на ресторанта с вулвите! :cool:

 

Ако решиш пак да ходиш към Сицилия, мисли нещо за обиколка с велосипед свободен стил (тип накъдето ми видят очите:smile: Ето това ще те впише правилно в обстановката, а не някакви автобуси с някакви разписания.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.