Прескочи до съдържание

Как да зададем въпроса си?


Препоръчани мнения

Случва се на много от вас - регистрирате се, събирате смелост да питате, най-накрая задавате въпроса си, а от нас получавате мълчание. Защо се случва това и как да го избегнем?

 

Бъдете максимално конкретни и подробни в питането си

 

За да дадем подходящ съвет ни е необходима максимално много информация. Питане от типа на "Какво да правя 5 дни в Малта?", "Къде да отида през лятото?" и "Струва ли си атракция Х?" вероятно няма да дадат нужния резултат и е много вероятно да останат без отговор. Необходимо е да разкажете малко повече за интересите си, какъв стил пътуване предпочитате, дали бързо, дали бавно, обичате ли излежавания по плажове или да сте на крак през целия ден и т.н.

 

Винаги е добре да споделите и грубата идея, ако вече имате такава в главата си. Т.е. вместо да питате "Какво да правя три дни в Париж?", напишете "За три дни в Париж сме предвидили 2 дни за разходка из центъра и един за Версай, не обичаме много музеите и освен в Лувъра едва ли ще влизаме другаде, ок ли е?". 

 

Пътуванията и изживяванията са строго индивидуални и няма едно решение валидно за всички, това е подход на организираните пътувания, но тук държим на разнообразието. 

 

Няма нищо лошо да повдигнете въпроса си след време

 

Понякога съседни дискусии вървят прекалено бързо и е въможно вашето питане да потъне бързо. Няма нищо лошо да го повдигнете с любезно напомняне. Все пак не прекалявайте и изчакайте минимум един ден преди да повдигнете пак питането си. Ако след две напомняния все още няма отговор, явно никой от нас не знае и не може да помогне.  

 

Покажете, че сте прехвърлили съседни теми за да не се повтаряме

 

Много е вероятно отговорът на вашия въпрос да се съдържа в съседни теми. Не сте длъжни да ги знаете наизуст, а и няма последователен механизъм, който да гарантира че ще намерите отговора на въпроса ви в тях. Все пак е добре поне да попрехвърлите теми, които са посветени на вашата следваща дестинация или свързани с питането ви. Просто изстрелян въпрос е по-малко вероятно да получи отговор, от такъв, който показва, че все пак сте попрочели малко преди да питате. 

 

Ако попитате "Къде да ям в Бергамо?" вероятно няма да получите отговор. Но ако попитате "Четох в други теми, че препоръчвате IL Fornaio, някой има ли представа дали работи в неделя и как са цените на пиците там? Да знаете някоя друга хубава пицерия в Бергамо?" е много по-вероятно да получите отговор. 

 

Не забравяйте да благодарите за получен отговор

 

Ако сте получили отговор на въпроса си, не забравяйте да натиснете бутона за харесване, така че отговорилият да разбере, че е успял да помогне. Такива малки жестове движат мотивацията ни. 

 

 

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.