Прескочи до съдържание

magelanci.com и Фейсбук - прилики и разлики


Препоръчани мнения

Ясно е, че в днешно време сме затрупани от социални мрежи и безброй опции и възможности да зададем въпросите си. Ясно е, че в много от тях може да получите моментален отговор без да се занимавате с регистрации, категории, пускане на теми и чакане. Бърз въпрос, бърз отговор, максимум 140 символа и толкова. Лесни мобилни приложения, които ускоряват общуването, докато сте в движение. В този начин на общуване, обаче, няма емоция - социалните мрежи живеят само в задъхания си ритъм, при който вашето питане минава в потока измежду поредната изцепка на някой политик, реклами които уж са настроени за вас, но са обида за интелекта и откровено малоумни заглавия, които "взривяват интернет". Бързите ви въпроси потъват също толкова бързо.  Създава се усещането, че това е общоприетият и едва ли не единствен начин на общуване в интернет.

 

Но все пак има и алтернатива. Място, в което покрай всичко друго може да се сподели тръпката. Точно тази тръпка, която ви кара като наближи датата на полета да пристъпвате нервно от нетърпение и да проверявате по 20 пъти на ден прогнозата за времето, не че е много важно, но просто си умирате от кеф да изпилите и най-финият детайл по предстоящото пътуване. Място, в което да намерите разбиране, защото никой няма да ви гледа странно, че сте отишли на нова дестинация вместо да направите ремонт или да си купите нов телевизор. Място, в което публиката е колкото претенциозна (способни да прекараме дни в търсене на хотела, който има ей толкова малко предимство спрямо друг), толкова и непретенциозна - пуснете някоя снимка, напишете малко текст, разкажете как е минало пътуването ви и сме щастливи. Никой няма да изисква от вас литературно пиршество, пуснете си тема, опишете пътуването си как го мислите, като се върнете пък напишете как е минало - какво ви е харесало, какво ви е разочаровало. Хич не е сложно и нямаме ограничение от 140 символа. А пък, ако решите, че можете да излезете от анонимността - заповядайте на някоя от сбирките ни, не хапем и със сигурност ще намерите повече хора да ви гледат със зяпнала уста, докато разказвате за приключилото или предстоящото си пътуване. С малко повече късмет ще разберете и най-вече ще усетите какво ни отличава от фейсбук.

 

Това не означава, че тук няма място за дребните и бързи въпроси, онези които помагат да шлифовате до перфектност предстоящото си пътуване - дали ще е за някой официален сайт на атракция, дали ще е за работно време или съвет как да се стигне от А до Б. Но със сигурност форумът не бива да се превръща в място само и единствено за такива въпроси, социалните мрежи и мобилните им приложения са по-оптимизирани за това. При нас никога няма да е толкова лесно участието през мобилен телефон в промеждутъците на ежедневието ви, никога няма да е толкова живо и претрупано, колкото във фейсбук фийда ви и сериозното ви участие в дискусиите ще изисква най-вероятно дължина на текста, която би могла да запълни двуцифрен брой туитове. 

 

Объркаха ли ви хаотичните ми мисли? :) Нека го напиша лесно и просто, по фейсбукски, тук просто очакваме, че ако сте открили полза от съществуването на magelanci.com, след като приключи пътуването ви ще се завърнете, ако не за постоянно да помагате със съвет на другите след вас, то поне да споделите как е минало вашето пътуване. Това е, за което сме се събрали и се нядаваме, това е което ви е накарало да се регистрирате също - желанието да обсъждаме, споделяме и коментираме пътуванията си.

  • Харесвам 29
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.