Прескочи до съдържание

Структура на форумите


Препоръчани мнения

Първоначалният списък с форуми, категории и подкатегории може да е заплашителен за новобранци, за това тук ще се опитам да внеса малко яснота в логиката на оформяне на форумите, както и да дам примери каква тема за кой подфорум е подходяща. Ако не ви се чете темата, може би най-лесно ще се ориентирате, ако погледнете какви са другите теми в съответния раздел. 

 

Категория: magelanci.com

 

Форум: Добре дошли, представете се!

Тук споделете малко за себе си, какви са ви интересите, кратката ви пътешественическа автобиография, ако щете. Много се радваме да се запознаем с нови хора, които отделят минутка-две да се представят. Този форум е само за първоначално "Добре дошъл", въпросите и дискусиите по същество са по-подходящи да бъдат зададени в останалите подфоруми. 

 

Форум: Магеланци - новобранци (и не само)

Форумът, който съдържа разяснителни теми, така че по-лесно да се оправите в джунглата наречена magelanci.com. Съдържа теми точно като тази. С времето подфорумът ще стане пълноценен наръчник за използването на всички форумни екстри. 

 

Форум: Бонус програма на magelanci.com

Форумът е посветен на нашата бонус програма. По-подробни разяснения какво представлява тя има в тази тема, но за сега е важно да знаете, че в този подфорум са всички дискусии свързани с нея - отчитане на точки, замяна на точки срещу артикули и технически въпроси. 

 

Категория: Партньорски форуми

Тази категория съдържа подфорумите и темите на нашите партньори, тези които предлагат специфични услуги, които са от полза на магеланците. Ако предлагате услуга, която мислите че ще е полезна, не се притеснявайте да се свържете с нас

 

Категория: Топ оферти

В тази категория се съдържат всички добри предложения, които сте намерили в интернет и искате да споделите, така че и другите да се възползват. Не е позволено пускането на оферти от бъгларски тур агенции, както и от български ваучерни сайтове. 

 

Форум: Оферти за самолетни билети

Тук пускайте всички оферти за самолетни билети, които смятате че представляват интерес. В този форум се пускат само конкретни оферти, без значение авиокомпанията, например София - САЩ за 200€.

 

            Подфорум: Периодични промоции на авиокомпаниите

            Този подфорум съдържа по-общи промоции на авиокомпаниите, например периодични намаления от Х%. Намерете темата             посветена на авиокомпанията, за която се отнася вашата оферта и пишете там. Ако имате много добро предложение, което               искате да изпъкне, защото сигурно няма да се задържи дълго, направо пишете нова тема в "Оферти за самолетни билети".

 

Форум: Оферти за нощувки, коли под наем, транспорт и други

Място за всички оферти, които не са за самолетни билети. 

 

            Подфорум: Периодични промоции за нощувки

            По подобие на периодичните промоции на авиокомпаниите, тук пускайте общи промоции на конкретни сайтове, например             -10% hotels.com и т.н. Повечето от големите портали за резервиране на нощувки имат отворена тема. 

 

Категория: Помощ за пътешественици

Тази категория съдържа като цяло дискусии и теми по техническата част на организацията на пътуването - резервации, плащания, сайтове за резервиране и т.н. В нея са вплетени и по-свободните дискусии за пътешествията като философия, ежедневие и начин на живот. 

 

Форум: Полезна информация за пътешественици

Тук се съдържат само теми с наситена практическа и категоризирана информация - описателни и подробни. Тази секция е само, ако имате да споделите опит, който смятате че ще е полезен на останалите и не е за задаване на въпроси. 

 

Форум: Резервации, транспорт, практически въпроси и отговори

Тук се съдържат дискусиите относно техническите детайли по резервирането на пътешествието от ваша страна. В основният форум можете да пускате всякакви въпроси свързани с карти за плащане, застраховки и т.н. 

 

           Подфорум: Въздушен транспорт, авиокомпании и летищни трансфери

           За практически питания относно въздушния транспорт - условия на авиокомпаниите, резервация, трансфер от летищата до              градовете. 

 

           Подфорум: Нощувки

           За практически проблеми свързани с резервациите за нощувки. Ако имате общо питане от типа на "Препоръчайте хотел в                Рим" е по-добре въпросът да се зададе в италианският подфорум по-долу. За този форум са по-подходящи теми от типа на                  "Имам проблем с отмяна на хотелска резервация в Рим".

 

           Подфорум: Автомобилен транспорт и коли под наем

           Както и предишните два подфорума, тук е мястото за практически въпроси и проблеми свързани с резервацията на коли под            наем, допълнителни застраховки за тях и т.н.

 

           Подфорум: Влакове, автобуси, фериботи и круизи

           Както вече се досещате, тук идват практическите въпроси относно железниците, международните фирми за автобусен                        транспорт и т.н.

 

           Подфорум: Техника, багаж и аксесоари

           Тук се дискутират всички онези неща, без които не можем по време на път. Препоръки за куфари, раници, камери и т.н.

 

Форум: Лексикон на пътешествениците

Това е нашата пътешественическа говорилня. Дискутирайте всичко свързано с пътешествията, било то за пътуването като философия, някоя интересна новина от ежедневието свързана с пътуване и въобще всички неща, които ежедневно ви карат да си мислите за пътуване, дори и да нямате нищо планирано. В тази секция има и много събирателни тематични снимки - от прозореца на самолет, от световни бири, от мостове, църкви, градини и т.н.

 

            Подфорум: Питайте ме каквото и да е

            Все още прохождаща инициатива, в която провеждаме виртуални интервюта за да разберем повече за живота на някои от               по-интересните и любопитни пътешестващи хора, членове на форума и не само. 

 

            Подфорум: Търся спътник за пътешествие

            Ако не ви се пътува сам/а това е мястото да потърсите компания. 

 

            Подфорум: Carpool - споделено пътуване с кола

            Ако търсите да споделите разходите за гориво при пътуване с кола в страната и чужбина. 

 

Форум: Търся самолетен билет

Ако не се чувствате достатъчно комфортно в търсенето на обикновен или по-сложен самолетен билет, тук е мястото да попитате за съвет. 

 

Категория: Дестинации

Тук са основните дискусии относно какво и как да правим на дадено място. Тук е мястото да споделите планът си, да попитате ако има нещо неясно по него и да разкажете след като се върнете. Съответно тук е и мястото да помогнете на други тръгнали по вашия път като отговорите на въпросите им. За сега броят на подфоруми за конкретни дестинации е ограничен, но предстои разрастването им. 

 

Форум: Визи, посолства, консулски услуги

Тук питайте само въпроси свързани с издаването на визи и документи за пътуване.

 

Категория: ...и всичко останало

Тази категория включва дискусии като цяло несвързани с пътешествията. 

 

Форум: Общи приказки

Дискусии за музика, кино, театър, вицове или каквото и да е извън пътешествията. Тук се обявяват и предстоящите форумни сбирки. Ако "Лексикон на пътешествениците" е говорилнята за неща свързани с пътувания, то "Общи приказки" е говорилнята за всякакви други теми. 

 

Форум: Авиация

Специално кътче за любителите и маниаците на тема самолети. 

 

Форум: Новини от magelanci.com, въпроси и препоръки

Тук се обявяват нововъведенията в нашето общество, тук може да попитате и ако имате технически затруднения с някоя опция във форума. Чисто технически този форум би трябвало да е част от категория magelanci.com, която се намира най-отгоре, но е преценено да бъде поставен тук за да не заема ценното място в горната част на страницата. 

 

Категория: RSS емисии

В тази категория ще се събират връзки към външни източници. Ако имате личен пътешественически блог, може да заявите да го добавим тук. В последствие в секцията ще се включат и пътешественически новини от новинарските портали и т.н. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.