Прескочи до съдържание

Шотландия – маршрут за един ден с кола под наем


Препоръчани мнения

Към Магеланките и Магеланците моля, бихте ли ми предложили маршрут за един ден, с кола под наем. Ще тръгнем от Единбург, на разстояние на не по-вече от 250 -300 км например. Някой посещавал ли е Фолкърк-преминаването по вода от по-ниско ниво към по-високо надморско ниво. Интересно ли е? Може ли да се пропътува разстоянието от Единбург до западното крайбрежие, и до къде? По езерата сме ходили Лох Нес и Лох Ломонд. Някой посещавал ли е двореца на кралицата - Балморал лятната резиденция? И така моля, ако на някого му се отговаря, ще бъда благодарна. До остров Скай, сигурно е далече, за сега ще го отложим.

 

 
Редактирано от rdd
Връзка към мнение

Обходих пътя с човечето от Гугъл мапс, много хубаво ще бъде, ако и шофьора го одобри. Благодаря Rainy , както винаги много любезна и отзивчива. Прочетох и видях къде бяхте с Mary. Браво!

Връзка към мнение
преди 58 минути , rdd каза:

Къде беше оня мост в Шотландия - стар, по който се движат все още влакове? Ако не се бъркам имаше снимки и във филма  "Хари Потър" .

Ние видяхме два виадукта, като предполагам, че питаш за първия.

Този е първия, а този - втория.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Някой посещавал ли е двореца на кралицата в Балморал лятната резиденция? И така моля, ако на някого му се отговаря, ще бъда благодарна. Заслужава ли си?

Връзка към мнение
преди 58 минути , rdd каза:

Някой посещавал ли е двореца на кралицата в Балморал лятната резиденция? И така моля, ако на някого му се отговаря, ще бъда благодарна. Заслужава ли си?

@rdd, тази резиденция не беше в нашите планове - поради факта, че имахме твърде много крепости по маршрута си. Едни италианци, обаче, с които говорихме, бяха я посетили и много й се кефеха. Те обаче много се кефеха и на още един дворец/крепост, от която ние (впоследствие) не бяхме хипер очаровани на Isle of Skye, и която си ни беше в плановете - или по-скоро вече бяхме станали претенциозни може би :) Така че няма гаранция дори на някого да му е харесала, на вас също да допадне.

Лично аз или бих обиколила по Highlands около Glencoe и Malaig - не ви ги предложих първо тях, защото сметнах, че сте ги посетили вече, или по-горния маршрут, който ти предложих и от който ние също бяхм е много оачаровани, като и по двата маршрута има крепости, които бих погледнала само отвън

Връзка към мнение
Двуцветко
На 6/26/2017 в 11:01, rdd каза:

Някой посещавал ли е Фолкърк-преминаването по вода от по-ниско ниво към по-високо надморско ниво. Интересно ли е? 

 

 

За мен беше много интересно. Предполагам питаш за Колелото на Фолкърк (Falkirk Wheel). Инженерно чудо е, въртящо се фери, което пренася лодки/кораби на височина от един канал в друг позволявайки да се пресече Шотландия по вода. Има и инфо център, добре е направено от туристическа гледна точка. Малко бегла представа с две снимки и повече инфо от Уикипедия 

 

IMG_3107.jpeg.e444abfee457a2534b2e69acdab180ae.jpeg

 

IMG_3099.thumb.jpeg.fcea0f1ca4139ef1a6350f84b36b66b6.jpeg

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Falkirk_Wheel

 

 

Ако сте в района бих препоръчал да се съчетаят с Келпис, или 30-метрови скулптури на конски глави. Келпис са митологични същества и доста идеен е този скулптурен проект. Една снимка от мястото и какво казва Уикипедия.

 

IMG_3098.jpeg.f2b829d135427e9a7675d194ea0748fb.jpeg

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Kelpies

 

Но ще трябва да призная, че тези два обекта са малко за напреднали. В смисъл, ако ви е за първи път в Шотландия се отдайте на замъци и хълмове, за да изживеете мита Шотландия. Ако не търсите тълпите и клишетата, тези два обекта са добра отправна точка за дейтрип съчетано с нещо друго.

Примерно  - с нещо по източния бряг, гледам имате идеи да въртите по него. Има много автентични рибарски селца, които си заслужават. В едно от тях, Анструтер, е най-добрия фиш'н'чипс ресторант във Великобритания за последните 5-6 години :) Заслужава си преживяването и рибата :)

Според Уикипедия личности като принц Уилям, Робърт де Ниро, Том Ханкс и други са се отбивали в това местенце :)

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anstruther_Fish_Bar

 

 

IMG_4179.thumb.JPG.9cd8b925dc7fa451290119988e36bd6c.JPG

 

IMG_4173.thumb.JPG.317002ff9d205799c27ed96833aedb54.JPG

 

IMG_4177.thumb.JPG.c98964b6e2bd8cf6f1f05d253963b87d.JPG

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.