Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте!

От миналата седмица следя ситуацията със закъсненията на България Ер, тъй като родителите ми ще пътуват скоро до Малага с тях. Засега се движат все не по разписание. Подготвям се психически за Големия ден :)

Искам да потвърдя, че (както днес) щом в сайта на летището е обявена промяна на часа на полета за по-късно, то и чек ин-ът ще бъде отворен поне толкова часа по-късно? Тъй като те пътуват от друг град, нали няма да е необходимо да извисят всичките предварително известни часове на закъснение на самото летище, а могат просто да тръгнат с колата по-късно?

 

И другият ми въпрос. От къде се получава бележка/официален документ за причината за закъснението? На чек ин гишето ли?

 

Благодаря!

 

Връзка към мнение
преди 27 минути , Sju каза:

Тъй като те пътуват от друг град, нали няма да е необходимо да извисят всичките предварително известни часове на закъснение на самото летище, а могат просто да тръгнат с колата по-късно?

 

Не съм сигурен, че за чекин-а също се отнася. До колко си спомням преди време имах полет с Уиз и полета имаше закъснение нещо от порядъка на 3 часа и аз също така си помислих да ида по-късно и така й направих и едва не изпуснах чекин-а за малко приключваха.

Та мисля,че времето от-до за чекин няма нищо общо със закъснението на полета т.с. той си остава непроменен просто отиваш правиш чекин и чакаш,но нека и други да изкажат мнение дали е така.

Редактирано от Ivko
Връзка към мнение

Аз също мисля, че те трябва да се явят за чекина, съгласно предварително обявения час за полета. Ако има закъснение на полета от този час, то ще бъде закъснение само за явилите се за полета. Времето за чек- ин не би следвало да се измества.  На мен ми се е случвало след като съм се чекирала по няколко пъти да изместват времето на полета и накрая да излетим преди последно обявения час. А и дали реално ще има закъснение на полета се разбира на чек-ин, всичко останало са само догатки.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На мен ми се е случвало да изпускам полет, който излетя по-рано, та не бих закъснявал нарочно. Виж, ако ти изпратят съобщение, че е ок да отидеш по-късно е друга работа, но от България Еър не очаквам чак такива екстри.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

А публикуваната информация в сайта на превозвача може ли да се разглежда като официална? Например днешния полет до Малага (същия като на родителите ми) от сутринта е обявен , че ще излети с 6+ часа по-късно, чак в полунощ. За 1-2 часа разлика би било поносимо да се изчака, но близо 7 часа е сериозно време.

Редактирано от Sju
Връзка към мнение

Едно от условията, за да претендираш за финансова компенсация за закъснение, е да си се явил навреме за чекина! 

Така че си прецени кое ти е важно.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Ами не знам, що не се обадите? Знам, че е досадно да се чака 6 часа на летището, ама си мисля, че както пише 6 часа закъснение, така изведнъж може да стане 8 часа или 4 часа...

 

ПП Аз съм получавал известие за закъснение на полет от 1 час, на Хийтроу, което не знам защо ми го бяха пратили, но полета си беше навреме накрая... 

Връзка към мнение
преди 1 час, mililia каза:

Аз също мисля, че те трябва да се явят за чекина, съгласно предварително обявения час за полета.

Така излиза, че трябва да сторят наистина. Виждам, че в сайта на летището в момента показва "Регистриране" за този полет, т.е. както си е при полет без закъснение.

 

 

Връзка към мнение
преди 18 минути , SLX каза:

Онлайн чекин, ако са само с ръчен, разбира се, няма ли да реши въпроса?

Вариант е, но дори да са обявили примерно 4 часа закъснение, не пречи да натоварят всички на третия час и ти да изгориш, ако разчиташ да се появиш по-късно.

Връзка към мнение

Според мене, най-добрият вариант е хората да си отидат навреме на летището и, ако има закъснение, да закиснат в барчето и да се наливат с бира след бира. Като естествено през цялото време си отварят ушите на четири, какво боботи неразбираемият глас по инсталацията.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, SLX каза:

Онлайн чекин, ако са само с ръчен, разбира се, няма ли да реши въпроса?

Има готовност и за такъв вариант, просто се опитвам да си изясня процедурите, когато отрано се знае, че има голямо закъснение. Иначе се надявам на нормализиране на сиуацията и да си летят с минимум притеснения.

 

 

ПП. Да вметна, че пробвах да се свържа с авиокомпанията по телефона няколко пъти, разбираемо, неуспешно. Затова пуснах темата.

Редактирано от Sju
Връзка към мнение
преди 40 минути , Sju каза:

 

ПП. Да вметна, че пробвах да се свържа с авиокомпанията по телефона няколко пъти, разбираемо, неуспешно. Затова пуснах темата.

Често прибягвам да звъня на телефоните във Варна или Бургас когато искам информация от България Еър . Свързването е доста лесно и късмет или практика, не зная, но служителите на телефоните и в двата града винаги са били много отзивчиви ;)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.