Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Може би е по-добре да ограничим коментарите за висящите и стърчащите неща, за да седим малко по-близо до тематиката на този форум ;)

 

Напълно съм съгласен с FlyTraveler относно нудизма в Тайланд (по-точно липсата на такъв)... което е изненадващо при целия разврат и полово-сексуална разкрепостеност там. Пак намирам някакво обяснение в религията- будистите не приемат показването на прекалено много плът- спомнете си за всички правила за влизане в храмовете, монокините също са табу по тази част на Света.

 

Родното ни законодателство санкционира нудизма като дребно хулиганство FYI:lol:
Моля, ако е възможно, някой юрист да потвърди тази информация.

Редактирано от mitkobiker
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Я, каква темичка. :)
Аз съм си нудист още от ученик. И в тайфата почти всички бяха нудисти.

Как започна всичко?

Първо - като ученици в гимназията бяхме на една международна бригада в консервен комбинат в с.Две Могили, близо до Русе. Имаше няколко групи от различин страни от соцлагера - Чехословакия, Унгария, ГДР, и Полша . Работата беше лека (да не измъчваме чужденците ;) ) и беше купон, още повече, че поради естеството на дейността  - цех за буркани с кисели краставички - беше определено групите да са около 1/4 момчета и 3/4 момичета :yahoo: , само нашите комсомолци бяха "объркали" нещо и българите бяхме 50/50 ( хо-хо-хо :biggrin: ).

 Спяхме в едни бараки, а за къпане имаше открити (без покрив) общи душове, които се ползваха смесено от момчета и момичета поради което се къпехме по бански. На третия ден обаче (с голяма  радост:biggrin:) установихме, че девойките от FDJ - (Freie Deutsche Jugend) - източногерманския "комсомол", си се къпят голи, без въобще да се притесняват  :O.  Ние веднага решихме, че не бива да сме по-задръстени, пък и човек с бански все пак не може да се изкъпе като хората и също почнахме да се къпем голи. :)  

Е, след като нашите, български комсомолски началници разбраха, веднага ни привикаха да ни четат конско за "неморалното поведение" и даже ни заплашиха, че може да ни изгонят от бригадата (което все пак се случи, но по друг повод - хванаха ни една вечер с бутилка водка да празнуваме РД на един съученик и аз и още трима приятели  бяхме изгонени). 


В последствие - май беше 8-ми или 9-ти клас - тръгнахме сами, без родители, на море и доста лета ходехме на палатки на къмпинг "Арапя".  Обикаляхме различни плажове по южното крайбрежие от Созопол до Ахтопол (Силистар тогава май беше в гранична зона и не можеше да се ходи свободно) и забелязахме, че на места се бяха обособили спонтанни нудистки зони, посещавани пак предимно от чужденци - също най-вече източногерманци (при тях е доста разпростарнено FKK) , но и от други страни.  И ето че лесно прегърнахме идеята и веднага установихме, че е голям кеф да се печеш и къпеш без никакви дрехи и така се чувстваш някак напълно (о)свободен, вкл. от разни закостенели предразсъдъци по отношение на голотата.  Бързо разбрахме и факта, че нудистите въобще не са някакви извратеняци, или маниаци, които мислят само за секс и ходят на нудистки плаж за да зяпат голи хора от другия пол, а че това са просто по-освободени хора, които искат да се върнат към природата и да се откъснат от стреса на цивилизацията, неслучайно другата дума за нудистите е "натурсти".  Лесно се справихме и с притеснението, съвсем нормално за тийнейджъри, впрочем, че може да се получат разни конфузни ситуации с някоя непредвидена ерекция :biggrin: - като видиш, че всички около теб възприемат голотата като нещо нормално и естествено, хормоните се поуспокояват ;) .  E, все пак младежката кръв си е буйна и макар и рядко - понякога са се случвали някои изключения в това отношение :), но какво пък - това е възможно най-искреният и неподправен комплимент, който може да получи една дама за своя външен вид :biggrin: ,   а и винаги е налице опцията да легнеш по корем докато се поуспокои вълнението, предизвикано от някоя неустоима морска сирена. :biggrin: 
Много скоро почти напълно се отказахме от "текстилните плажове" (леко шеговит термин, с който нудистите наричаме традиционните плажове с бански :biggrin: ) и започнахме да си търсим подходящи места, къде може спокойно да "се нудим". :)  А такива се намираха или на някои по-изолирани заливчета, или в краищата на някои традиционни плажове в Созопол, Приморско, Лозенец, Аркутино, къмпингите Градина, Златна Рибка, Смокиня, Оазис, Карал, Делфин и също по разни скали тук и там. Апропо - повечето нудисти обичаме гладки скали, защото така се избягва лекия дискомфорт да ти влиза пясък по разни места. ;) 

.
В чужбина имам малък опит с нудистки плажове.
Пробвали сме на някои плажове в Гърция, когато сме били само ние и няма други хора наоколо, защото гърците все пак като цяло са доста религиозни и човек е добре да се съобразява. Иначе съм чувал, че там по островите си има плажове за нудисти, но аз на морска почивка съм ходил освен на Халкидики само до Тасос, така че нямам лични впечатления.  
Във Франция също съм пробвал без бански на плаж на атлантическото крайбрежие, близо до Аркашон. Във Франция по принцип има доста нудистки плажове и цели нудистки курорти. Там обаче е добре да се има предвид, че някои от нудистките плажове се посещават основно от т.нар. "ешанжисти" - това са двойки, които търсят други двойки за сексуален контакт с размяна на партньорите. 
И още нещо, във връзка с нудитските/натурстки курорти, където хората ходят голи навсякъде - въпреки че съм нудист, това ми е малко в повече. И не че нещо ме притеснява или смущава, но просто ми е някак безсмислено чак в магазина и в ресторанта да се шматка човек гол, но щом някои хора това ги кефи - няма лошо. :)
И последно - друго място, където човек може да се "изнуди" - това е планината. Разбира се, не някоя алея на Витоша, където се разминаваш с повече хора отколкото по "Графа", а по-скоро  изолирана горска полянка, някъде на някой поток, встрани от утъпканите пътеки, като друг голям кеф е да се изкъпеш гол в планински вир, стига да деяниш на студено :)

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 19
Връзка към мнение

И няколко весели случки покрай нудизма от младежките години ;) 
  
Може би беше третата година, откак ходим сами (не с родители) на море. Един приятел е довел новото си гадже на море с групата. Обаче изглежда беше забравил, или пък нарочно пропуснал да й обясни, че сме нудисти.  
И така - запътва се групата за първия сутрешен плаж, намираме си хубаво местенце, настаняваме се, започваме да се събличаме, а девойката, като разбира какво се случва, е истински шокирана :O!  Май въобще не знаеше, че съществува такова нещо като нудизъм. През цялото време стоя с гръб към останалите, да не би случайно погледът ѝ да попадне на някоя пи*к@ :biggrin:. А на нас хем ни е смешно, хем се опитваме деликатно да я приобщим към групата, хем съчувстваме на нашия приятел, който в знак на солидарност с нея си обува банския.
На втория ден – пак мъка, девойката още не може да се отърси от шока, но все пак вече не стои постоянно с гръб към останалите. На третия ден нещата тръгват да се успокояват – момичето приема по-леко положението, постепенно се отпуска и започва да общува с голите хора. На края на седмицата девойката вече гледа малко по-философски на нещата и даже … се осмелява да си свали горнището на банския.  Имаме сериозен напредък – толкова сериозен, че към края на почивката - о, чудо! - момичето вече сваля и долнището на банския, когато влиза в морето.
Иронията в цялата история е, че в последствие тя се превърна в заклета нудистка и повече не можеше с пистолет да я закараш на текстилен плаж. То се оказва, че подобни трансформации не са нещо чак много необичайно, случват се и в някои други случаи, ама те са за други форуми и друг разговор, че може да изгубим детската аудитория и да възмутим пуританите :biggrin:
….
Друг случай:
Настанили сме се на едно малко смесено плажче близо до Арапя, където има както нудисти, така и текстилци, и мой приятел от Немската гимназия влиза да поплува в морето. След известно време тръгва да излиза от водата, обаче го гледам, че нещо се суети и ми маха с ръка. Разбирам, че иска да му подам волейболната топка. Аз леко се учудвам с кого ще играе, след като влезна сам в морето и всички останали сме на брега, но все пак му я подхвърлям.
Той след малко пристига и тогава разбираме каква е работата –  тръгнал да излиза от морето  и там някъде, още докато водата му е над кръста, точно срещу него стои и го поздравява … учителката му по химия от гимназията. :biggrin:
Той не че беше нещо срамежлив или от притеснителите, обаче разправя – малко неудобно ми стана да излезна от водата, да се изтъпаня в цял ръст дибидюс гол и да кажа бодро:   „Здравейте, другарко Димитрова (тогава така бяха официалните обръщения) , много се радвам да Ви видя! С нетърпение очаквам месец септември и завръщането в училище.“ .
Та затова поискал топката – да я държи небрежно отпред, докато излиза от водата, та да не са съвсем на показ пред учителката мъжките достойнства.  :biggrin:
Аз също имам подобен случай онези години – точно излизаме от яко плуване с един приятел на един залив край Созопол и директно се натрисаме на едно семейство – близки приятели на моите родители. Аз леко се стъписах отначало, но те широко скроени хора , та не се получи конфузно.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 17
  • Смея се 1
Връзка към мнение
преди 17 минути , Фил каза:

...но какво пък - това е възможно най-искреният и неподправен комплимент, който може да получи една дама за своя външен вид... 

Фичооо, винаги намираш много красив начин да кажеш нещо хубаво!

 

Не видях някой да го е написал, а и не знам дали още го има, но дълги години - още по онова време, си имаше нудистки плаж в Слънчев бряг.

За времето когато все още ходехме там(допреди 4-5 години), все още си го имаше.

Намира/ше се съвсем до плажа на станцията на МС.

Връзка към мнение
преди 12 минути , Фил каза:

И няколко весели случки покрай нудизма от младежките години ;) 
  
Може би беше третата година, откак ходим сами (не с родители) на море. Едни приятел е довел новото си гадже на море с групата. Обаче изглежда беше забравил, или пък нарочно пропуснал да й обясни, че сме нудисти.  
И така - запътва се групата за първия сутрешен плаж, намираме си хубаво местенце, настаняваме се, започваме да се събличаме, а девойката, като разбира какво се случва, е истински шокирана :O!  Май въобще не знаеше, че съществува такова нещо като нудизъм. През цялото време стоя с гръб към останалите, да не би случайно погледът ѝ да попадне на някоя пи*к@ :biggrin:. А на нас хем ни е смешно, хем се опитваме деликатно да я приобщим към групата, хем съчувстваме на нашия приятел, който в знак на солидарност с нея си обува банския.
На втория ден – пак мъка, девойката още не може да се отърси от шока, но все пак не стои постоянно с гръб към останалите. На третия ден нещата тръгват да се успокояват – момичето приема по-леко положението и малко се отпуска и започва да общува с голите хора. На края на седмицата девойката вече гледа философски на нещата и даже … се осмелява да си свали горнището на банския.  Имаме сериозен напредък – толкова сериозен, че към края на почивката момичето вече сваля и долнището на банския, когато влиза в морето.
Иронията в цялата история е, че в последствие въпросното момиче се превърна в заклета нудистка и повече не можеше с пистолет да я закараш на текстилен плаж.
….
Друг случай:
Настанили сме се на едно малко смесено плажче в близо до Арапя, където има както нудисти, така и текстилци, и мой приятел от Немската гимназия влиза да поплува в морето. След известно време тръгва да излиза от водата, обаче го гледам, че нещо се суети и ми маха с ръка. Разбирам, че иска да му подам волейболната топка. Аз леко се учудвам с кого ще играе, след като влезна сам в морето и всички останали сме на брега, но все пак му я подхвърлям.
Той след малко пристига и тогава разбираме каква е работата –  тръгнал да излиза от морето  и там някъде, още докато водата му е над кръста, точно срещу него стои и го поздравява … учителката му по химия от училище. :biggrin:
Той не че беше нещо срамежлив или от притеснителите, обаче разправя – малко неудобно ми стана да излезна от водата, да се изтъпаня в цял ръст дибидюс гол и да кажа бодро:   „Здравейте, другарко Димитрова (тогава така бяха официалните обръщения) , много се радвам да Ви видя!“ .
Та затова поискал топката – да я държи небрежно отпред, докато излиза от водата, та да не са съвсем на показ пред учителката мъжките достойнства.  :biggrin:
Аз също имам подобен случай онези години – точно излизаме от яко плуване с един приятел на един залив край Созопол и директно се натрисаме на едно семейство – близки приятели на моите родители. Аз леко се стъписах отначало, но те широко скроени хора , та не се получи конфузно.

... и аз бях там ... същото време, същите места, същите хора ...  :)

O tempora, o mores!

преди 24 минути , Фил каза:

Я, каква темичка. :)
Аз съм си нудист още от ученик. И в тайфата почти всички бяха нудисти.

Как започна всичко?

Първо - като ученици в гимназията бяхме на една международна бригада в консервен комбинат в с.Две Могили, близо до Русе. Имаше няколко групи от различин страни от соцлагера - Чехословакия, Унгария, ГДР, и Полша . Работата беше лека (да не измъчваме чужденците ;) ) и беше купон, още повече, че поради естеството на дейността  - цех за буркани с кисели краставички - беше определено групите да са около 1/4 момчета и 3/4 момичета :yahoo: , само нашите комсомолци бяха "объркали" нещо и българите бяхме 50/50 ( хо-хо-хо :biggrin: ).

 Спяхме в едни бараки, а за къпане имаше общи душове които се ползваха смесено от момчета и момичета и се къпехме по бански. На третия ден обаче (с радост:biggrin:) установихме, че девойките от FDJ - (Freie Deutsche Jugend) - източногерманския "комсомол", си се къпят голи, без въобще да се притесняват  :O.  Ние веднага решихме, че не бива да сме по-задръстени, пък и човек с бански все пак не може да се изкъпе като хората и също почнахме да се къпем голи. :)  

Е, след като нашите, български комсомолски началници разбраха, веднага ни привикаха да ни четат конско за "неморалното поведение" и даже ни заплашиха, че може да ни изгонят от бригадата (което все пак се случи, но по друг повод - хванаха ни една вечер с бутилка водка да празнуваме РД на един съученик и аз и още трима приятели  бяхме изгонени). 


В последствие - май беше 8-ми или 9-ти клас - тръгнахме сами, без родители, на море и доста лета ходехме на палатки на къмпинг "Арапя".  Обикаляхме различни плажове по крайбрежието от Созопол до Ахтопол (Силистар тогава май беше в гранична зона и не можеше да се ходи свободно) и забелязахме, че на места се бяха обособили спонтанни нудистки зони, посещавани пак предимно от чужденци - също най-вече източногерманци (при тях е доста разпростарнено FKK) , но и от други страни.  И ето че лесно прегърнахме идеята и веднага установихме, че е голям кеф да се печеш и къпеш без никакви дрехи и така се чувстваш някак напълно (о)свободен, вкл. от разни закостенели предразсъдъци по отношение на голотата.  Бързо разбрахме и факта, че нудистите въобще не са някакви извратеняци, или маниаци, които мислят само за секс и ходят на нудистки плаж за да зяпат голи хора от другия пол, а че това са просто по-освободени хора, които искат да се върнат към природата и да се откъснат от стреса на цивилизацията, неслучайно другата дума за нудистите е "натурсти".  Лесно се справихме и с притеснението, съвсем нормално за тийнейджъри, впрочем, че може да се получат разни конфузни ситуации с някоя непредвидена ерекция :biggrin: - като видиш, че всички около теб възприемат голотата като нещо нормално и естествено, хормоните се поуспокояват ;) .  E, все пак младежката кръв си е буйна и макар и рядко - понякога са се случвали някои изключения в това отношение :), но какво пък - това е възможно най-искреният и неподправен комплимент, който може да получи една дама за своя външен вид :biggrin: ,   а и винаги е налице опцията да легнеш по корем докато се поуспокои вълнението, предизвикано от някоя неустоима морска сирена. :biggrin: 
Много скоро почти напълно се отказахме от "текстилните плажове" (леко шеговит термин, с който нудистите наричаме традиционните плажове с бански :biggrin: ) и започнахме да си търсим подходящи места, къде може спокойно да "се нудим". :)  А такива се намираха или на някои по-изолирани заливчета, или в краищата на някои традиционни плажове в Созопол, Приморско, Лозенец, Аркутино, къмпингите Градина, Златна Рибка, Смокиня, Оазис, Карал, Делфин и също по разни скали тук и там. Апропо - повечето нудисти обичаме гладки скали, защото така се избягва лекия дискомфорт да ти влиза пясък по разни места. ;) 

.
В чужбина имам малък опит с нудистки плажове.
Пробвали сме на някои плажове в Гърция, когато сме били само ние и няма други хора наоколо, защото гърците все пак като цяло са доста религиозни и човек е добре да се съобразява. Иначе съм чувал, че там по островите си има плажове за нудисти, но аз на морска почивка съм ходил освен на Халкидики само до Тасос, така че нямам лични впечатления.  
Във Франция също съм пробвал без бански на плаж на атлантическото крайбрежие, близо до Аркашон. Във Франция по принцип има доста нудистки плажове и цели нудистки курорти. Там обаче е добре да се има предвид, че някои от нудистките плажове се посещават основно от т.нар. "ешанжисти" - това са двойки, които търсят други двойки за сексуален контакт с размяна на партньорите. 
И още нещо, във връзка с нудитските/натурстки курорти, където хората ходят голи навсякъде - въпреки че съм нудист, това ми е малко в повече. И не че нещо ме притеснява или смущава, но просто ми е някак безсмислено чак в магазина и в ресторанта да се шматка човек гол, но щом някои хора това ги кефи - няма лошо. :)
И последно - друго място, където човек може да се "изнуди" - това е планината. Разбира се, не някоя алея на Витоша, където се разминаваш с повече хора отколкото по "Графа", а по-скоро някоя изолирана полянка, някъде на някой поток встрани от утъпканите пътеки, като друг голям кеф е да се изкъпеш гол в планински вир, стига да деяниш на студено :)

 

Прочетох внимателно плажовете, които си написал - ами нито един не си пропуснал!!!

:)

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Добре, че повдигна темата, че я загубих в дебрите на форума, а исках да напиша за два плажа на остров Родос.

 

Официалният нудистки, до Фалираки, много посетен, семействата с деца завземат най-хубавите места, където е удобно влизането във водата. Като закъснееш отиваш в далечния край, там няма влизане във водата, защото са плочи, но остави това, пълно е с единични "ешанжисти", които се изпъват през 5 минути като сурикати и се оглеждат. За първи път мъжът ми избяга с двеста от нудистки плаж:)!

 

За сметка на него - Tsambika, в далечния му от паркинга край, приказно, прекрасно място! Ходи се малко по пясъка, но си заслужава всяка крачка!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Много свежи историйки, но на мен "да се нудим" ми звучи като всичко друго, но не и като ходене на худистки плаж :rofl:.

А тъй като не съм живял много по времето на комунизма, ходене сам на почивка и то 8-ми клас смятам, че е супер изключение?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Здравко Ангел
26 minutes ago, Mary said:

Фичооо, винаги намираш много красив начин да кажеш нещо хубаво!

 

Не видях някой да го е написал, а и не знам дали още го има, но дълги години - още по онова време, си имаше нудистки плаж в Слънчев бряг.

За времето когато все още ходехме там(допреди 4-5 години), все още си го имаше.

Намира/ше се съвсем до плажа на станцията на МС.

Има си го плажа на Слънчев бряг, ама е неприятно претоварен. Този на южния плаж в Несебър е за предпочитане, въпреки че миналата седмица и там не можеше да се разминеш.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 27 минути , tch каза:

 

А тъй като не съм живял много по времето на комунизма, ходене сам на почивка и то 8-ми клас смятам, че е супер изключение?

Може и да беше 9-ти клас, обаче и плюс един клас "Подготве", трябва да си изровя снимките, обикновено си пишех дати отзад. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
On 17.07.2017 г. at 7:04 PM, mitkobiker said:

Може би е по-добре да ограничим коментарите за висящите и стърчащите неща, за да седим малко по-близо до тематиката на този форум ;)

 

Напълно съм съгласен с FlyTraveler относно нудизма в Тайланд (по-точно липсата на такъв)... което е изненадващо при целия разврат и полово-сексуална разкрепостеност там. Пак намирам някакво обяснение в религията- будистите не приемат показването на прекалено много плът- спомнете си за всички правила за влизане в храмовете, монокините също са табу по тази част на Света.

 

Родното ни законодателство санкционира нудизма като дребно хулиганство FYI:lol:
Моля, ако е възможно, някой юрист да потвърди тази информация.

Мдаа, малко лицемерно си е в Тайланд от моя гледна точка с всичките му там go-go girls, травестити и пр. и нетолерантноста към нудистки плажове, но както си написал, това идва от традиционата им култура. Будизма не отричал проституцията, защото се продавало само тялото,  а не душата, сякаш на плажа си показваме душата... :)

 

Преди около 15 години имах някаква членска карта от "Българската натуристка организация", но ме съмнява такава да е била официално регистрирана. По-скоро членския внос се е изпивал в близкото барче от "тарторите" на плажа (имаше си редовни посетители от години, които освен всичко се грижеха да има ред - гонеха и биеха педофили, чеки@жии и пр. натрапници) :) При всички случаи беше доста cool да показвам картата на приятели и приятелки. :):):)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
4 hours ago, Фил said:

И още нещо, във връзка с нудитските/натурстки курорти, където хората ходят голи навсякъде - въпреки че съм нудист, това ми е малко в повече. И не че нещо ме притеснява или смущава, но просто ми е някак безсмислено чак в магазина и в ресторанта да се шматка човек гол, но щом някои хора това ги кефи - няма лошо. :)
 

В барчетата и ресторантите си длъжен да си сложиш минимум бански или да си покрит с хавлия. За всичко в помислено, има и табела, че е забранено да се прави sex on the beach или друго публично място. Голяма част от клиентелата бяха семейства с деца. Става дума за Club Orient, в друг официален нудистки курорт не съм ходил, ако не броим FKK къмпинга край Дрезден.

 

Аз пък не мога да вдяна от какъв зор човек би се събличал в планината, освен ако не се къпи в река или езеро...

Връзка към мнение
2 hours ago, Фил said:

И кратък преглед на новинарския поток от днес :biggrin: цък и цък

Е, то нали имаше и един, дето се беше съблякъл чисто гол в самолет при вътрешен полет в САЩ, та самолета каца принудително заради него. :) Или пък един беше изскочил чисто гол от тълпата и бяга пред кортежа на английската кралица няколко десетки метра, преди да го хване охраната. Тези не са съвсем нудисти според мен. :):)

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...
  • 7 месеца по-късно ...

Здравейте. Има ли нудистки плажове в и около град Царево? Има един малък плаж в град Царево, той се намира до един казан за варене на ракия, собственикът на който се казва Владо Василев. До плажа има някаква стара сграда на завод за ремонт на лодки и кораби. Така са ми казали. Но не зная със сигурност този малък плаж има ли си някакво име и специално за нудисти ли е? Ако може някой да ми отговори на тези въпроси ще бъда много благодарен!

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...
  • 1 година по-късно ...

@Фичо, и на Шабла имаше 👍 За мен лично беше изненада, че на Иракли още ги има, като в доброто старо време.

За Иракли ориентир - южно от https://campingirakliwild.com/bg

За Шабла - южно от Шабленска тузла. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.