Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте, тъй като виждам, че тук е мястото, имам въпрос. 

Търся билети за Лисабон края на септември- началото на октомври и разглеждам - на сайта на BG air ми излизат двата отиване и връщане около 920 лв., докто същият полет за същите дати през Tripsta.bg - за около 750 лв., тоест с около 170 лв. по-малко. Тъй като сумата е доста различна (реално през трипста пише , че има някаква отстъпка). но не съм сигурна, дали са надеждни, какво е Вашето мнение - да рискувам ли? Става въпрос за директен полет все пак с БГ Еър? 

 

Моля за мнение и ако някой е пътувал или закупувал билети през tripsta, ще се радвам да сподели опита си.

 

Предварително благодаряЧ

Връзка към мнение

OK сайт е tripsta, но за да си сигурна, че всичко е точно, стигни до екрана с плащането. Често се случва отстъпката да е за вид кредитна карта, която може да нямаш, играем я тази игра много тук :) Ако не е тайна, може и датите на полетите да споделиш за да погледнем дали всичко изглежда наред. 

Връзка към мнение
преди 16 минути , ivetanickolova каза:

датите са  

FB 564
00:05 
06.10.2017
Лисабон (LIS) 
Lisboa, Португалия
 
3 ч 55 мин
06:00 
06.10.2017
София (SOF) 
Sofia Vrazhdebna, България
 

Това е само едната посока, връщането. Дай и другата :)

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Извинявам се : )

Заминаване › четвъртък, 28 септември 2017

Номер на полета София
Sofia (SOF)
лисабон
Международно Летище Лисабон (LIS)
   
FB 563 20:50  4h 10min 23:00   Директен полет 2 мест  
segment_details_arrow.png

  Модел на самолета: Airbus A320-100/200     Класа на полета: Economy Standard (U)    

 

Връщане › петък, 6 октомври 2017

Номер на полета лисабон
Международно Летище Лисабон (LIS)
София
Sofia (SOF)
   
FB 564 00:05  3h 55min 06:00   Директен полет baggage_icon.png  

 

отиване 28 септември, връщане 06 октомври

Редактирано от ivetanickolova
Връзка към мнение

Метнах едно око в момента и разликите не са чак толкова драстични спрямо официалния сайт, спестяването е към 20 евро на билет, което е в рамките на нормалното, което се намира (201 евро спрямо 220 в сайта на България Ер). Тук си имаме цяла школа, където се ровичкат сайтове на всякакви езици, които предлагат отстъпки при плащане с конкретен вид карта :) Не съм сигурен дали ще имаш времето и желанието да навлизаш в тези дебри обаче, темата е прилично обширна, но като цяло това че даден сайт продава билет по-евтино от самата авиокомпания не е причина за тревога, нормално е. 

 

Това, което бих искал да ти обърна внимание, е че най-евтината комбинация от полети не включва куфар на връщане, само на отиване имаш куфар. 

Връзка към мнение
преди 34 минути , ivetanickolova каза:

Да, и аз забелязах това, но не знам как да добавя куфар на връщане през tripsta, и май няма да рискувам.

20 евро е таксата за куфар, която ще трябва да платите на място на летището. Прецени си :)

Връзка към мнение

Много благодаря, важно ми беше да знам, че трипста са надеждни и няма да изгоря с парите си.

Относно темата за пътуването в Португалия - чета форумите и продължавам да се убеждавам ,че си заслужава :)

 

Много се радвам, че съм част от Магеланци :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Привет, влизам с един бърз въпрос - закупуване на билет през Tripsta ок ли е? Не успях да намеря препоръки за тази търсачка...а през няколко останали или не се ориентирам в търсенето или наистина няма по-добра цена. Търся билет София-Канкун 04-15/02

Връзка към мнение

 

преди 19 минути , malDivka каза:

Привет, влизам с един бърз въпрос - закупуване на билет през Tripsta ок ли е? Не успях да намеря препоръки за тази търсачка...а през няколко останали или не се ориентирам в търсенето или наистина няма по-добра цена. Търся билет София-Канкун 04-15/02

На 7/24/2017 в 12:22, Георги каза:

OK сайт е tripsta, но за да си сигурна, че всичко е точно, стигни до екрана с плащането. Често се случва отстъпката да е за вид кредитна карта, която може да нямаш, играем я тази игра много тук :) Ако не е тайна, може и датите на полетите да споделиш за да погледнем дали всичко изглежда наред. 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
12 minutes ago, chandni said:

 

 

Супер, мерси! Да сега ще видя до края каква ще е цената, макар че честно казано от другите в които рових, хич не се ориентирах къде да задам с каква карта ще плащам /освен в края/ за да видя разликите в цените...Или просто трябва да правя резервация и там за всяка да задавам вида на картата. Май е крайно време да се ограмотя на тема - Покупка на евтин билет:)

 

Датите ги написах:) - 04-15/02 - София - Канкун, с най-удобни връзки, т.е стопове в САЩ не са желателни, макар че визата не е проблем.

Редактирано от malDivka
Връзка към мнение

И аз имам казус с tripsta. Купих билета си до Доминиканската република през тях, защото излезе с много добра отстъпка и с опция за плащане с дайнърс. Дотук всичко чудесно, ама когато го купувах - не знам защо - не добавих куфар на момента. Сега съм в следната ситуация - от трипста ми казват, че трябва да добавя куфар през сайта на авиокомпанията (fly level/iberia), а от авиокомпанията ми казват да се обърна към трипста защото съм направила резервацията през тях. То е ясно, че на летището ще мога да го заплатя директно, но не намирам конкретна информация колко ще ми струва и ми е ясно, че ще е по-скъпо. За момента продължавам да тормозя трипста. Някой имал ли е подобна ситуация?

Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Честно казано не бих се занимавал с тази компания: http://prntscr.com/huxsq4

 

от http://www.tripsta.com/terms-conditions

Quote

ii) Some Full-Service Carriers (such as Air France and KLM, amongst others) offer lower fares that do not include luggage. Once you have selected your flight, check the flight details to find out if luggage is included in your fare. If luggage is not included, you will need to add it. After completing your booking, this service is, in most cases, available via the airline’s website. The cost of adding luggage is usually higher at the airport, so we recommend adding it before you check in.

Аз лично не виждам информация нито за багаж нито за условия: http://prntscr.com/huxv02

 

Прекалено объркано ми се струва в техният сайт.

Връзка към мнение

Може да е объркано за теб, твое право е да си купиш от където искаш.

 

Дали ще е от тази ли друга търсачка и посредник не виждам разлика, винаги ще ти искат повече пари за багаж в последствие.

Почти всички АК вече си имат по-евтини тарифи без чекиран багаж и не виждам нищо странно в случая. Дори от техните сайтове да си купиш, пак ще ти излязат първо цените без чекиран багаж.

 

Аз съм купувал със сериозно намаление от тях, а това, че трябва да се гледа добре без значение от къде се купува и какво се избира е пределно ясно.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Всъщност в airfrance и kml не ми излиза цена без багаж.

Странното е, че няма информация за багажа дали е включен или не в по-евтината цена.  Намалението не е на авиокомпаниите масово по всички сайтове, а на 2-3 подобни като тоя. Съответно ми светва лампичка, че го дават от джоба си с цел да се хване някой и да му продадат после допълнителни услуги, а ако не ги иска ще имат технически проблем и ще остане без билет, а парите ще му ги върнат след 2 месеца спорове.

В tripadvisor прочетох доста лоши неща за тях.

 

Вижда се какво търся. Намалението го има само тук и в airtickets.com. Разбирам да беше по всички сайтове масово тогава добре. Ама само в 2 със сходен интерфейс и сходни допълнителни услуги, за които в tripadvisor пишат почти еднакви неща нещо е съмнително.

Редактирано от saykor
Връзка към мнение

Имам купен билет през тях, като ще летя точно с AirFrance. При влизане с номера на билета в сайта-апликацията им, си пише какво включва, брой багажи, колко килограма и пр.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да но ги разбираш нещата след като го купиш. Не е коректно да не ти ги казват преди това. Както и да е. Аз си взех сега за 23ти Януари директно от AirFrance

Връзка към мнение

По-скоро при тях е на обратно. Ако няма включен багаж в тарифата предпреждават, правих сега опити.

 

tripsta2.jpg.9102386a142255873f2eb857658b8080.jpgtripsta22.jpg.8748515d24d45d6e29c13f89c4006afa.jpgtrpsta.jpg.e9c584ebe11cc41e0a3dcb49f48b9572.jpg

 

 

Ако има включен багаж, не се появява тази икона, по-късно даже предлага застраховка за загубен багаж.

 

tripsta4.jpg.cb3d911c1890100106c51062b7c34173.jpg

 

Минус е само, че не е ясно предварително точно колко кг е чекирания багаж, но като цяло нямат много разлика АК-те.

 

 

 

Връзка към мнение

Тук до колкото разбирам проблемите са два:

 

1. В трипста не изкарват информация за багажа преди да купиш, което е кофти. Можеш да ни ползваш в този случай нас за информация, до сега не съм чул междуконтинентален полет с традиционните авиокомпании (klm и airfrance със сигурност) да се плаща куфара, така че ако това ти е притеснението давай смело :)

 

2. Общо взето извиването на ръце да им дадеш 8 евро отгоре. Съвсем едно е според мен да предлагаш допълнителни премиум услуги, които клиентът да реши дали да ползва, съвсем друго е да се играе някаква руска рулетка независеща от теб като промяна на часовете на полета и от там директно да увиснеш с 50€ без твоя вина. Намирам го и аз за малко съмнително, но да, всеки преценява и ако отстъпката е голяма неведнъж приемаме някакви неудобства - резервации от сайт, чиито език не разбираме и т.н. 

 

Иначе явно търсиш в skyscanner, там изборът на сайтове не е много голям, а и във форума сякаш не са много вървежни. Опитай дискутираните в съседна тема rumbo and co, ако искаш максимално изпилване на цената. Ако пък държиш на обслужването, то най-добре директно с компанията, за да си спестиш евентуалния пинг-понг между превозвач и посредник. 

Връзка към мнение
преди 1 час, Георги каза:

до сега не съм чул междуконтинентален полет с традиционните авиокомпании (klm и airfrance със сигурност) да се плаща куфара

 Ами да дам моите 5 стотинки тогава :) Най-евтината тарифа на ТАР е само с ръчен багаж (полет MXP - LIS - OPO - GIG и обратно). Багаж се добавя срещу 65€, местата предварително се избират срещу 30 до 65€ на отсечка :) 

 

Все повече редовните авиокомпании прилагат бизнесмодела на low cost-овете, така че това, че полетът е презокеански вече не гарантира наличието на чекиран багаж.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.