Прескочи до съдържание

Пътуване "Lakes"


aneliya

Препоръчани мнения

След няколко дни ще направим едно тематично пътуване в Европа, няколко приятели с коли. Тъй като много от вас са правили подобни обиколки, ще помоля за идеи за разглеждане на забележителности, освен самите езера и около тях,какво би заслужвало да се посети. Планът е следния- заминаване от Русе, през Румъния за езерото Балатон, като ще имаме две нощувки в Хевиз /терми/, след това две нощувки на езерото Блед, после Плитвишките езера, за две вечери сме наели вила и накрая в Котор две нощувки. В общи линии това е маршрута, има ли пътьом нещо друго, което можем да включим в предвид времето с което разполагаме?

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

За Словения мога да дам някои идеи, които ще са ти почти по пътя, гледам, че ще я минаваш почти цялата. Марибор е съвсем малка отбивка от пътя ти, а е хубав град, доста компактен център, но си струва да ми се отделят около 2 часа. Целйе (Celje) е интересен най-вече със стария замък. Kranj си струва малка отбивка заради страхотния пейзаж. Любляна е много хубав град, там според мен си е за цял ден, но и за по-малко, ще видиш централната част без влизане в замъка и ходене по паркове и т.н. На Блед освен задължителния замък, на който всички ходят, може да се отбиете и до Винтгар ждрелото, което е наблизо, доколкото знам преминаването през него не изисква предварителна подготовка. Около Блед има и доста маршрути към околните хълмове с гледки към езерото, острова и замъка, но това е само ако имате опит в планина. На един от хълмовете има атракция с едни като колички, движещи се по релси, ако биха ви допаднали такива забавления, ето: http://www.bled.si/en/what-to-do/summer-sports/summer-sledding

Ако имате време можете да отидете за половин ден или поне само да видите езерото Бохин, което сигурно е на около 20 км с Блед, но за мен лично е по-красиво.

Връзка към мнение

Благодаря за упътванията. Вече се завърнах и естествено 8 дни не ни стигнаха за всичко. Словения страшно ми хареса и особено Бохинското езеро, което според мен е много по добър вариант от твърде туристическото - Блед. Останалите места в Хърватия и Черна гора, които посетихме си имат своя чар, но за съжаление твърде многото посетители, придават малко дискомфорт  и не можеш да усетиш духа и красотата. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.