Прескочи до съдържание

Из английската провинция


silvia_b

Препоръчани мнения

От както прочетох пътеписа за скитането на Мари и Рейни из китните англиийски села, реших , че не може да съм отметнала Англия само с един Лондон. След разказите и за Шотландия вече сън не ме хвана. Първоначално мислех да летим до Бристол и да завъртим едно кръгче по същите места за 3дни, но обратния полет на Уиз пристига в нечовешки час и няма как да вземем децата. Затова реших да летим до Бирмингам с Уиз и да се върнем с Раян преди полунощ (надявам се). Освен това прибавяме още 2 дни и стават 5  пълни дни. Ще вземем кола под наем от летището. Първата нощувка без чудене ще е около Бирмингам. За сега съм харесала това място и цената ми се струва ниска https://via.eviivo.com/en-en/Google/achillb930nr?startdate=2017-08-28&enddate=2017-08-29&adults1=2&currency=BGN&bookingSource=cpa

Маршрутът ще иглежда така :

UK.thumb.jpg.f813596db611cf392650dfa6fa41d49e.jpg

 

Точките са:

Birmingham Airport
Warwick
Bourton-on-the-Water
Stratford-upon-Avon
Bibury
Malmesbury
Little Somerford
Castle Combe
Lacock
Stonehenge
Salisbury
Wells
Cheddar Gorge
BATH
Cadbury World
Birmingham Airport
 
Не знам как да разпределя нощувките и дали има време за още нещо по пътя?
 
Рейни, хелп!
 

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

@silvia_b, разбира се! :) Само да свърша малко спешни задачки, за да се потопя в удоволстието на планирането на този прекрасен маршрут!

 

Знаех си аз, че @Mary ще вдъхнови и разбуни духовете ;) 

Връзка към мнение

Нещо подобно правихме през май. И Кардиф обаче. Иначе всички тези селца ги обиколихме.  Утре ще ти го разпиша подробно как се случи при нас.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

@silvia_b, само мога да кажа ... завиждам ви! :)

Тези градчета, които ще посетите, ще ви доставят невероятно удоволствие!

Пожелавам ви да имате хубаво време.

И едни съвет от мен - избягвайте по всякакъв начин големите пътища. В колкото по-малко пътче се наврете, толкова по-големи красоти ще видите!

Съвет за нощувките не мога да дам, но мястото, където ние нощувахме беше прекрасно.

Вие ще имате повече време и ще направите по-задълбочена обиколка.

Аз в моите писания съм се опитала да дам идея какво да видите, но съм сигурна, че ще видите и още интересни места.

Стоунхендж го планирайте за рано сутринта - все още няма много хора и ще можете да почувствате мистиката на мястото по-добре. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Мисля, че при толкова обикаляне си струва да включите и Гластънбъри.

Направете си нощувките така, че да сте при Стоунхендж рано сутринта. Билетите са достатъчно скъпи, нека поне се насладите на камъните истински, без огромните тълпи, които ще се изсипят с автобусите от Лондон.

Може да спрете в Ейвбъри - там каменните кръгове са огромни и може свободно и безплатно да се разхождате из тях.

Също така предвидете спирки за снимки при някое от селата с "белите коне" в хълмовете на графство Уилшър, както и при могилата Силбъри.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

@silvia_b, на първо четене една идея, а ако не ви хареса, ще разместваме. Трябва да се има предвид времето за заминаване - да сте достатъчно близо, за да не се притеснявате, а и да не си губите времето излишно.

 

Разписала съм вариант с Cadbury World . Аз лично бих се отказала от него, за да бъде по-релаксирано и непрепускащо през красотите – половин ден си е половин ден, и то в град (трафик, истории...), но допускам че децата ви няма да са доволни от съвета ми :) 

 

1 ден: Achill Guest House – Mickleton - Bourton-on-the-Water – Salisbury

 

Нощувка в Salisbury

 

2 ден: Salisbury – Stonehenge – Wells – Cheddar Gorge - Bath

 

Нощувка в Bath

 

3 ден: Bath – Lacock - Castle Combe - Little Somerford – Malmesbury

 

Нощувка в Malmesbury

 

4 ден:  Malmesbury - Bibury -– Blockley - Stratford-upon-Avon

 

Нощувка в Stratford-upon-Avon

 

5 ден: Stratford-upon-Avon - Warwick - Cadbury World - Бирмингам летище – към 16 часа за полета в 18.30

 

Ако ви хареса разпределението, ще гледаме и за нощувки...

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Rainy, мерси за програмата. Аз започнах да мисля някакъв вариант също.

За Cadbury  мислех да уплътним деня. Децата не знаят, че го има, така че могат да се задоволят със същите продукти от супермаркета :)

 

Мислех си ден 1 -  Warick, Stratford upon Avon, Bilbury, Little Somerford , Malmesbury , нощувка в района намерих само в Swindon  и букнах , но мога да отменя

ден 2 - по съвет на "мастъра на микробите" включвам Avebury, Silbury, коне разни и към Стоунхендж за нощувка. Тука съм вече втрещена от цените на хотелите . Малко постен ми се струва тоя ден. Може да включим Салисбъри (или Солсбъри)

ден 3 - Стоунхендж, после Уелс, Бат и нощувка Бат

ден 4 - Bath – Lacock - Castle Combe , нощувка някъде

ден 5 - не знам какво , по-скоро да разредя някак горните дни , летище в 16ч

 

Ден 1 като за първи ми се струва натоварен.

 

Твоята програма ми изглежда супер разпределена. Направо ще погледна какви хотели ще излязат за съответните дати.

Може ли сайта с къщичките за нощувки?

 

Връзка към мнение

@silvia_b, твоята програма не е добра, в интерес на истината. Признавам, че си играх много, за да ти предложа най-добрия баланс - или поне сравнително добър, и със сигурност е по-добър от твоя, извини откровеността :) 

 

Ако пренебрегнете онези шоколадови измишльотини - пак извинявай :) - ще разпределиш Startfort вечерта и сутринта, Warwick мотаене и става кукла. Останалите дни не ги пипаш. 

 

За спането - какъв ти е бюджета и колко човека сте, какво търсите? Мога да поровя и аз, ако искаш.

 

Виж ние къде спахме Malmsbery:  http://www.somerfordhouse.co.uk/index.html

 

Иначе пробвай тук:

 

https://www.visitwiltshire.co.uk/accommodation/bed-and-breakfasts

 

http://www.cotswolds.info/accommodation/bedandbreakfast.shtml

 

http://www.oxfordshirecotswolds.org/where-to-stay/bed-and-breakfasts

 

http://www.bedandbreakfasts.co.uk/

 

 

Връзка към мнение

Почвам да ровя за нощувките и ще следваме твоя вариант.

Бюджет обикновено нямаме, смятаме го накрая :) Но психологическия максумум за нощувка ми е 80 паунда, ако няма такава цена може и 100паунда, цена за 2+2 . Забелязах, че доста хотели дават семейна стая на цената на двойна.

Връзка към мнение
преди 41 минути , silvia_b каза:

Почвам да ровя за нощувките и ще следваме твоя вариант.

Бюджет обикновено нямаме, смятаме го накрая :) Но психологическия максумум за нощувка ми е 80 паунда, ако няма такава цена може и 100паунда, цена за 2+2 . Забелязах, че доста хотели дават семейна стая на цената на двойна.

Мисля, че можеш да се побереш с малко усилия в психологическия си максимум :) Макар че наблюденията ми сочат £90 като по-масов праг (£60 като минимум).

 

Да, точно така - непременно се ориентирай към семейни стаи. Имай предвид и нещо друго, ако не си резервирала в провинцията. Често няма обособено селище, в което да търсиш. Тук всичко е пръснато в 'махали' :) разстоянията не са драстични и се търси не в конкетно село, а в конкретна област. Колата за сметка на това е задължителна, но вие я имате. 

 

Ако имаш дертове в намирането, обади се, ще дам рамо. 

Връзка към мнение

Честно казано, Стоунхендж не заслужава много време, не тръгвай "с голяма кошница" натам. На мен точно там изобщо не ми беше мистично, за разлика от шотландските хълмове със стелеща се мъгла по тях. Но всеки гледа от свой си ъгъл... А пък един тигел до Солзбъри, например, също не е лошо  :)  Впрочем, на мастера списъка е много добър и да, както казва Мари, по най-зачуканите пътчета ще видите най-големите красоти на добрата стара Англия :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Дa, за Стоунхендж съм се настроила , че е комерс , но няма как да подминем. Ще се стараем да използваме малки пътчета, макар че гпс-а сигурно ще се опитва да ни прекарва по по-главните.

Ето какво сътворих с нощувките:

21.09 е ясна

22.09 най-близко до Salisbury  с прилична цена намерих в Tistbury ,  http://www.withysladecottages.co.uk/  Withyslade Farm 108GBP без закуска

23.09 в Бат най-евтиното е 250 и нагоре паунда , така че се насочих наоколо и стигнах до Bratton за 85 паунда със закуска тук https://www.booking.com/hotel/gb/hillworth-house.en-gb.html

Явно уикендите е много популярна дестинация, защото в другите дни има цени по 100GBP (за Бат става дума)

24.09 нощувката в Малсбъри също трябва да се замени с нещо наблизо и се чудя дали да не направим 2 нощувки 23 и 24ти посредата , например около Chippenham или конкретно харесах цени в Melksham и Bradford on Avon

25.09 последната нощувка  . Колебая се между това място в града за 99 паунда Salamander Guest house

 или това на 10км за 59 паунда Innkeeper's Lodge, Wellesbourne

 

А ето и преправената версия на маршрута.

 

 

UK_A.jpg

Редактирано от silvia_b
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Mалките пътчета са живописни, но може да се случи да карате един час в колона зад някой трактор, защото заради насрещния трафик не може да се изпревари...

Ако Стоунхендж не ви хареса, вижте Ейвбъри, там кръга е много по-голям и с насипите и рововете както си е било, със селото по средата. Само че камъните не са обработени, за разлика от Стоунхендж. В катедралата в Солзбъри се намира един от четирите оцелели екземпляра на Магна Харта, градчето е приятно, но не е нещо изключително. В Cheddar Gorge  може да влезете и в някоя пещера, не само да минете през ждрелото.

В замъка Уоруик понякога правят събития като средновековни фестивали, рицарски турнир, демонстрация на соколарство, на сайта трябва да има календар. През уикенда обикновено. Тогава скъпия вход определено си струва.

neuromancer_1071234600_Knight.jpg

 

Ако минавате през Гластонбъри, кулата на хълма (Glastonbury Tor) e красива, но градчето е пълно с магазинчета за ню ейдж артефакти, магии, съноуловители и атмосферата е малко рядка, ако не си падате по такива неща.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

С нощувката в Малмсбери ударих на камък, почти няма предложения.

Вариант 1 е Хилтън Суиндън, който е преди самия град и от Малмсбери е на 25мин.

Вариант 2 - да обединя нощувката в Бат и тази в Малсмбери по средата, харесала съм една къща от airbnb близо до Мелкшам

 

И друг въпрос - какви са правилата за паркиране в селата, които ще посетим ? Синя, зелена, бембена зона, автомат на час, друг вид платен паркинг или е безплатно или е безплатно в определени дни? А някакви особености и препоръки за шофирането с обратно движение ? До сега само сме се возили наопаки :)

 

Връзка към мнение

За нощувките не мога да помогна, защото ние нощувахте в района на Оксфорд, но за паркингите ще се опитам. В Bibury паркирахме до Арлингтън роу без да плащаме паркинг, на главната улица. Нищо не пишеше за плащане, там паркират и автобусите с туристи. В Malmesbury паркирахме на центъра, има платен паркинг, в неделя не се плащаше. За останалото време не забелязах колко е, но  по принцип е около 2 паунда на час. За Castle Combe има паркинг извън селото, който е безплатен и се върви мъничко по надолнище до селцето. Иначе в самото село паркирането е на главната улица и е платено, но не знам колко. Ние ползвахме паркинга. Информацията ми е отпреди два дни. Весело изкарване! Нашето семейство е влюбено в английската провинция!

Ние също имахме притеснения с шофирането, но се свиква бързо. Аз като навигатор следях обстановката и напомняха за лентата на движение, беше забавно. Пътищата между селцата са много тесни, имайте го предвид.

Редактирано от elenitta
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.